Doszły mnie słuchy że syn sprzątaczki z biura PRH kupił w Media Expert drona który korzysta z części wyprodukowanej w fabryce w Tajwanie którego jeden z pracowników administracji kilkukrotnie odwiedzał strony Ondas i Palantir! To nie przypadek i niezwykły przełom w naszym oczekiwaniu na nowe umowy i zyski. Kolega troszkę_spokoju mógł o tym nie pisać bo być może nie chce się tym chwalić żeby taniej dobrać akcje.
Żartowniś...:-) Cieszy mnie twój dobry humor w tę słoneczną niedzielę. Jak znajdziesz chwilę, przedstaw nam swój punkt widzenia. Np. Czego oczekujesz po umowie PRH z Baltic Ghost Wing? Po co twoim zdaniem, została zawarta? I co, twoim zdaniem, kryje się pod określeniem " produkcja dual use", której rozpoczęcie deklarował zarząd PRH uzasadniając ostatnią emisję akcji.
Po umowie z Baltic Ghost Wing oczekuje że będą mieli własny kanał na Teams zamiast pisać maile, przynajmniej będą z niej jakieś konkrety. W przypadku dual use to najpierw trzeba by coś wyprodukować. Wtedy, na podstawie tego co dotychczas robi PRH, ten termin oznacza dla mnie "może się do czegoś przyda albo nieprzyda :)".
Surowa ocena jak na spółkę, która nie mając jeszcze żadnych mocy produkcyjnych potrafiła stanąć na czele konsorcjum z zadaniem wyprodukowania czegoś za 50 mln... I jeszcze umowę produkcyjną zawarła z Czechoslovak Group czym chyba żadna inna spółka na giełdzie pochwalić się nie może. Ale każdy ma prawo do własnych ocen. I oczekiwań...
Dnia 2026-03-23 o godz. 11:58 ~Street napisał(a): > Za 50 mln to można wacików nakupić,a Czesi to słaba partia dla top zbrojeniówki,taki kundel
Kundel?Słaba partia dla to zbrojeniówki? Ten kundel ma umowy nie tylko z Polholrozem ale i z PGZ. I kundel zaczyna przejmować w Polsce. I jest chyba jasne, że na tej jednej umowie podpisanej współpraca PRH z CSG się nie skończy....