• 4.5 mln netto + dywidenda Autor: ~Tak [5.173.149.*]
    Bez komentarza
  • Re: 4.5 mln netto + dywidenda Autor: ~reit [217.119.75.*]
    kapitał pracujący bardzo mocny, przygotowanie do sezonu dużo lepsze niż rok temu, dużo nowych marek i nowych rynków
  • Re: 4.5 mln netto + dywidenda Autor: ~Gry [93.105.83.*]
    Ale jednak słaby 4 kwartał. Spora strata. Dywidenda pewnie między 1,5 a 2 zł. Mam nadzieję, że Lovira będzie lepiej w tym roku dokładać się do wyniku.
  • Re: 4.5 mln netto + dywidenda Autor: ~tak [83.27.56.*]
    mocno teraz lovire promują, juz widać że kończa z przejeciami i skupiaja sie na posiadanych markach, 1,5 zł dywidenda zapewne okolo, jest baza pod wzrosty, nie wiem czy juz ale perspektywy ciekawe
  • Re: 4.5 mln netto + dywidenda Autor: ~Hub [85.28.156.*]
    No ja mam mieszane uczucia z nadzieją, że działania zarządu zaprocentują w pierwszym kwartale 2026 a 2 i 3 wynik zostanie przynajmniej utrzymany (bo sytuacja na świecie delikatnie mówiąc jest obecnie średnio przewidywalna). Tak jak dopuszczałem stratę nawet dwa razy większą ze względu na wprowadzenie nowych produktów (w tamtym roku -1mln teraz -1.8mln) to w przypadku przychodów jestem zaskoczony na minus (rok temu 1.8mln i teraz też 1.8mln).

W stracie (niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę) można by uwzględnić wydanie 600k zaliczek na poczet przyszłych dostaw czyli ponoszenie kosztów np z wprowadzeniem Loviry
    Mamy też wzrost i/i zapasów towarów o 600k. (Nie jakoś specjalnie dużo) Ale czy to jest niesprzedana produkcja na 4 kwartał czy produkcja na 1Q26 związana z poszerzeniem portfolio, tego nie wiemy.

Oczywiście rok do roku wynik wygląda bardzo dobrze 28,8mln vs 20,4mln i 4.5mln vs 3,1mln. Mało która spółka może się pochwalić takim progresem. Jednak tutaj wymagania były większe - aby bshub zneutralizował sezonowość wyników. Za czwarty kwartał się nie udało ale miejmy nadzieję, że za 1Q26 wyniki pozytywnie zaskoczą (co najmniej po stronie przychodów).
    Z plusów to jeszcze niskie zobowiązania - spółka generuje sporą gotówkę i nie musi się zadłużać.
  • Re: 4.5 mln netto + dywidenda Autor: ~Tak [83.27.56.*]
    Zdecydowanie zgadzam sie z tym vo napisales, przychody na minus a strata moim zdaniem wieksza bo spore naklady poszly na karme ( szczerze srednio rozumiem ten ruch z kupnem tej marki gdzie ciezko sie przebic na rynku i to nie jest ich konik)

C/z ile 7?, 50% poprawa zysku rr, ale tak, sezonowosc wiec i wycena jest jaka jest

Ciezko tez oszacowac przyszle kw, 2 byl tak mocny ze nie wiem czy sa w stanie wycisnac wiecej, dobra spolka ale sezonowa poki co i malo popularna
  • Re: 4.5 mln netto + dywidenda Autor: ~hub [188.33.160.*]
    Zysk na akcję 2.84pln czyli przy cenie akcji 17pln c/z wychodzi 6. Przy prawie 30mln przychodów, około 5mln gotówki w kasie, praktycznie żadnym zadłużeniu i pomimo sezonowości to patrząc przez pryzmat jakie gnioty są notowane to c/z nawet 10 nie byłby jakiś wygórowany.
[x]
BSH -0,31% 15,85 2026-03-26 16:30:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.