Z niewypowiedzianą ulgą pragnę poinformować, że po niemal 2 latach ukrywania się, wymyślania niestworzonych historyjek i ogólnie wszelkiej maści ghostingu, mój ex pracodawca - Sygnis SA nareszcie zostaje pociągnięty do odpowiedzialności.
NIEWYPŁACONE WYNAGRODZENIE TO PRZESTĘPSTWO
Ludzie dobrej woli, strzeżcie się się tej fake spółki, a od prezeska - p. Andrzejka (którego tu nie odznaczę, bo mnie zablokował) jak najdalej!!!
Jako jeden z wielu porzuconych przez Andrzeja pracowników Zmorpha, którzy również do dzisiaj nie odzyskali swoich pieniędzy, trzymam kciuki za wyegzekwowanie wyroku
Pracownik nie był Zmorpha a Sygnis, wyrok jest przeciwko Sygnis SA. W polskim prawie pracownik spółki córki nie może mieć żądań wobec spółki matki. I takich wyroków jest więcej, do konta Sygnis jest kolejka komorników
Wpis na linkedinie dotyczy pracownika Sygnis, wspomniałem tutaj o Zmorphie, bo Andrzej nadal jest jego prezesem i tam pracownicy zostali przez niego potraktowani podobnie. Z tym że ja jako były pracownik Zmorpha nie mam już wątpliwości, że pieniędzy nie odzyskam, bo spółka a właściwie jej długi została sprzedana spółce widmo za 1zł, z jednoczesnym zachowaniem praw do licencji technologicznej Zmorpha przez Sygnis. Niesamowite, że prezesowi udało się znaleźć chętnego inwestora na taki deal