Dawno sie nie odzywałem. Zobaczymy co bedzie ja mam obawy ze short siadzie na tauron. Ostatnim razem dopiero wybiło jak wyszliśmy z wig 20. Ja tu zostaje jestem od dawna, jak pisalem zyski i dywidenda to nas obroni. Calkowicie nie rozumiem spadku oderwany od informacji. Lepiej pakować w CD Projekt? Tu sa ogromne zyski, a kurs nie za wysoki. Tak było kiedyś nawet poniżej 1 zl urosło zacnie, ale daleko do przeszacowania. Tutaj jest gra na emocjach i tyle.
jak zagranica zacznie wychodzić z naszej giełdy to na spółkach czekają nas spadki po 50-70% ... w cale nie wiadomo, czy nie jesteśmy świadkami początku tego procesu ...
Pieknie to rozegrali. Podpucha zielona i wyzerowanie zasobów . Potem zjazd i wszyscy goli zeby wyszarpnąc. . No nic czekam na uspienie ETS i Dywidendę .ktora musi byc . Nalezy wprowadzic pewne standardy jak chcemy jako GPW cos znaczyc. Cos nie biora przykladu z frienda od freda ktory placi co kwartal dywidendę .
To jest ciekawa informacja bo zarząd zapowiedział, że jak już zdecyduje się wypłacić dywidendę to chciałby aby był to już proces ciągły rok po roku. Niewiele ale rentowność lepsza niż na lokacie w banku.
Kolejny raz napisze jak tu jest tanio..wycena na dziś to 15,6 mld...EBITDA za rok ubiegły to prawie 8 mld!!!! Dlatego takie sesje jak dziś bardzo wkurzają. Ale wiem że ruch w górę będzie kontynuowany bo fundamenty są zawsze najważniejsze..nawet na tak słabej giełdzie jak u nas. Do poniedziałku!!!