• Myślicie że 120 się obroni? Autor: ~Jan [31.0.67.*]
    Czy nie? Czarno to widzę. Końca konfliktu z Iranem nie widać.
  • Re: Myślicie że 120 się obroni? Autor: ~krazinski [83.27.157.*]
    Właśnie należałoby pytać, czy Donald J. Trump obroni 120. Uważam, że jest na to szansa. Gdy tylko zamieści na swoim profilu na Truth Social wpis "It's a great day to buy Rainbow", kurs może wystrzelić w okolice 150.
  • Re: Myślicie że 120 się obroni? Autor: ~voyager [185.212.67.*]
    SAS oficjalnie jako pierwszy ogłosił że radykalnie ogranicza loty przez wysokie koszty paliwa .Wojna w atrakcyjnych regionach nokautuje firmy turystyczne . 120 to tutaj raczej może być oporem a nie wsparciem
  • Re: Myślicie że 120 się obroni? Autor: ~Ann [150.254.210.*]
    Czarno to dopiero będzie... przed chwilą szukałam lotów...ceny biletów lotniczych wzrosły o ok 30%... Nie ma takich zabezpieczeń, które obronią turystykę w dłuższej perspektywie. Niestety 120 to tylko przystanek.
  • Re: Myślicie że 120 się obroni? Autor: ~Szerszen [213.108.159.*]
    No i co z tego ze może bedzie przystanek jak będzie 120 trudno nikt przecież na siłę nie każe sprzedawac dopóki nie sprzedaż to nie stracisz wystarczy przeczekać zamęt i tyle w temacie wojna wiecznie trwać nie będzie bo nikomu to nie jest na rękę iran nie chce sie odbudowywać 50 lat a tramp nie chce przegrać wyborów połówkowych także tu tez jest dobra wiadomość także jak nawet rainbow spadnie to prędzej czy pozniej raczej prędzej wroci normalnie na swoje poziomy w ok 160 tylko trochę to potrwa może i do końca roku dokupić mozna nawet trzeba ale sprzedawac ze stratą dobrą spółkę to np nie mój klimat
  • Re: Myślicie że 120 się obroni? Autor: ~krazinski [83.27.111.*]
    Dnia 2026-03-20 o godz. 16:12 ~Jan napisał(a):
    > Końca konfliktu z Iranem nie widać.

Trump jest podobno zaproszony do Izraela na święta 20-21 kwietnia.
    Bez zgody Kongresu Trump teoretycznie może prowadzić tę wojnę do 29 kwietnia. Łatwym zabiegiem może przedłużyć ją do końca maja.
    To najbliższe daty, przed którymi Trump może chcieć lub woleć zakończyć wojnę.
  • Re: Myślicie że 120 się obroni? Autor: ~alaniemakota [89.68.229.*]
    Tu będą spore spadki jeszcze wg mnie. Pytanie po ile ktoś kupił i kiedy chce sprzedawać. Tak jak wspomniano w komunikacie WP siadła sprzedaż, do tak popularnych ośrodków jak Turcja czy Egipt. Nikt niecwie czy konflikt skończy sie za tydzień, miesiąc czy dwa. Plus pytanie czy konsumenci od razu rzuca się na wycieczki jak Trump powie koniec czy poczekają jeszcze kilka miesięcy do sezonu zimowego. Plus koszty paliw, efekt wzrostu kosztów nie zniknie od razu. Ja tu widze nawet ryzykonkorekt do 80kilku złotych w czarnym scenariuszu. Na razie okolice 115-116 uznaje za pewnik.
  • Re: Myślicie że 120 się obroni? Autor: ~Verso [31.183.180.*]
    Niestety nie.
[x]
RAINBOW 6,31% 143,20 2026-05-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.