A ci najmniej kumaci kupią na dołku ..
Ps. Ech inwestorzy...
Ciekawe jak będzie je trzymać ciśnienie gdy zbliży się do minimów bo statystyki mówią że wtedy najczęściej coś pęka i twardojajeczni sprzedają tracąc nerwy i nadzieję...
Kwestia czasu w perspektywie może kilku lat niż tygodni,pod warunkiem że podciągną PR zbrojeniowy ale wtedy już szal inwestorski minie jak biotechy po covidzie
Gdyby nawet to była prawda co piszecie w dniu takich informacji i tak każdy zdąży kupić :) spokojnie i bez sensu zamrażanie kapitału jaki by on nie był , trzeba było kupić dolary pól roku temu teraz było by do przodu nie w plecy myśleć tu trzeba myśleć ;)))
Oczywiście że każdy zdąży kupić..
Należy pamiętać że jest tu mnóstwo akcji w wolnym obrocie i nie łatwo dźwignąć kurs ot tak po prostu..
Poza tym aby zmienił się trend na wzrostowy musi być sesja lub nawet kilka gdzie będą zwiększone obroty i wtedy zostanie wyznaczone dno a tak w ogóle to sygnałem zmiany będzie wyjście ponad szóstke a nie brodzenie po omacku plus minus 5 procent..
Do szóstki jest b.duzo akcji do zebrania więc nie zrobi się tego natychmiast choćby pojawiło się to cudowne info o dronach..
Ps.no cóż..pewnie Jadzia i jej kilku zwolenników mają inne zdanie ale co kogo to obchodzi skoro zawiadowca tego składu musi poprowadzic ten pociąg po właściwym torze..
Cytuję AI:
Boryszew S.A. charakteryzuje się stosunkowo stabilnym akcjonariatem, w którym główną rolę odgrywa Roman Karkosik.
Free float (wolny obrót): Według starszych analiz wynosił on około 35%.
Akcjonariat większościowy: Roman Karkosik kontroluje ponad 65% akcji Boryszewa S.A..
Longterm
Longterm
+1
Oznacza to, że znaczna większość akcji jest skoncentrowana w rękach jednego inwestora, a free float nie jest bardzo wysoki (stanowi mniejszość – 1/3 spółki), co jest typowe dla spółek o stabilnym, dominującym akcjonariuszu.
Ale akcji ogółem masz 240 mln..
Ps. Nawet biorąc pod uwagę te wolne 35 procent oznacza że nie łatwo jest dźwignąć pozostała część tak by np.sie nie otworzyło przez kilka godzin..
Ps. Zejdź w końcu na ziemię jadziu i spójrz okiem inwestora a nie marzyciela na obecną sytuację
Mamy trend spadkowy- od wielu miesięcy i żadnych poważnych symptomów do jego zmiany..
Wzmianka o dronach spekulacyjnie podbiła kurs gdzie zawislas sądząc że pójdzie wyżej..
Niestety tak się nie stało a powody wielokrotnie tu zamieściłem więc nie będę ich powtarzał
Pozostaje czekać i obserwowac a nie zaklinać rzeczywistość ..
No widzisz, wzmianka o dronach podbiła kurs, a ty piszesz, że tak trudno jest ten kurs podnieść. A co będzie jak będą wzmianki o kontraktach i kolejnych zamówieniach na drony? Poza tym sytuacja Boryszewa nawet bez dronow się poprawia.
Podbiła kurs nie znaczy że zmieniła trend..
Kilku napalencow takich jak ty myślało że teraz już będzie rakieta do nieba ..
To tak nie funkcjonuje jadziu
Inwestor z kapitałem wie i czeka na sygnały techniczne ..wchodzi gdy one krzyczą "kupuj!"..
Żeby nie było tak gorzko dodam iż osobiście uważam i liczę na to że sentyment ten się zmieni dlatego jestem obserwuje i wyczekuje i jak dotąd jest to skuteczna strategia gdyż nie jestem na stracie 30 procent jak ty i kilku podobnych..
W międzyczasie staram się coś ugrać na innych spółkach by tu wejść w odpowiednim momencie
Założyłem sobie poziom czasowy i cenowy a czy się to uda jak zwykle -zobaczymy..
Czyli kilku napaleńców wystarczy zehybpodbić kurs i duża liczba akcji nie przeszkadza tym kilku napaleńców. Będzie więcej napaleńców jak się pojawią konkretne kontrakty, już niedlugo, do maja będą podpisane.
Jak się pojawia kontrakty to i owszem..
Cały czas o tym mówię..
Ps.ale do kontraktów daleka droga.
Najpierw uruchomienie produkcji a to drugi kwartał i wcale nie oznacza że jego początek bo równie dobrze mo,e być połowa lub nawet końcówka..
Później dopiero ewentualny kontrahent i zamówienie..
Późną wiosną lub latem pierwsze dane na temat kto ile i za jakie pieniądze będzie zamawiał ..
Zakładasz, że 31 maja podpiszą umowę? Ja myślę, że to będzie jeszcze w kwietniu, ale niech będzie sobie nawet w maju. Ludzie chyba faktycznie, tak jak ty, nie wierzą w te drony. Tyle na GPW było już bajek o dronach i worzach bojowych z Afryki, że nie można się dziwić temu niedowierzaniu. Tylko, że tutaj te drony będą, a właściwie to już są. W kwietniu mają testy przejść i potem już kontrakty. No i wtedy zrobi się ciekawie. Miejmy nadzieję, że będzie dywidenda też ogloszona w kwietniu i że wyniki finansowe nie będą złe. Nie dajcie sobie teraz odebrać tych akcji!
Nie dajcie sobie odebrać teraz akcji?
Nie żartuje sobie..
Tu zostali tylko tacy inwestorzy jak ty i paru innych dosłownie garstka która wierzy i wytrwale czeka na zbawienne informacje..
Ps.zazwyczaj tak jest że jak już docisnąć do dna to ta garstka tracąc nadzieję że coś się zmieni oddaje w dołku po czym następuje zmiana sentymentu..
Myślę że tu będzie podobnie ..
No ale komu oddaje? Jedni sprzedają drugim . Chyba zawsze jest jakiś właściciel akcji, przechodzą z rak do rąk. Spekulanci zarabiają , a słabe ręce tracą.
Ale fakt jest faktem cała branża się sypie..
To wpłynie na wyniki z pewnością a i na sam wizerunek spółki wśród inwestorów..
Ps.ciekawe co z dywidenda ?
Prawdziwe męczybuły klepią by klepać aż mi się nie chce wierzyć ,że to kupili wyżej i trzymają na stracie a urobek przechodzi koło noska ;)) moje kupione sprzedane teraz jak zrzucą na 3,8 to ponownie kupię i sprzedam koło 4,5
Ale dlaczego ? Niech się wygada dziewczyna bo za kilka dni mowę jej odbierze..
Ps. Widziała jakie info nam na zrembie wpadło?
Drony to pikuś..
Ale będzie jazda od przyszłego tygodnia -)