• BOŚ reko 200 zł / akcję Autor: ~UNI [87.101.42.*]
    Rekomendacja na najbliższy rok - 200 zł / akcję :) jakie Wasze typy na reakcję rynku?
  • Re: BOŚ reko 200 zł / akcję Autor: ~Magiura [188.146.22.*]
    Fajnie, fajnie. Ale wołał bym reko.120zl a cenę giełdową 200zl. Niestety rekomendacjami nie ma się co jarać. Patrz znany temat Lotos po 7zl.
  • Re: BOŚ reko 200 zł / akcję Autor: ~YorX [188.47.116.*]
    Wybije 160pln to możliwe do i pod 200pln dojedziemy. Mocnym impulsem będą prognozy za I KW.
  • Re: BOŚ reko 200 zł / akcję Autor: ~oko [31.183.158.*]
    No to mamy pierwszą rewizję w górę w rekomendacjach.
    Czekam na kolejne wzrostowe rekomendacje. :-)
    To 200pln to pewnie osiągniemy w wakacje, jak pokażą wyniki za pierwsze półrocze.
    Zwłaszcza, że jeszcze zarząd będzie kupował akcje w ramach premii...
  • Re: BOŚ reko 200 zł / akcję Autor: ~Avita [31.183.158.*]
    Podatek od nadmiarowych zysków dotyczy rafinerii i podmiotów wydobywczych, więc Unimot powinien wyjść na tym nawet lepiej. Bo jak obcina się marżę rafineryjną to jest szansa, że taki Orlen będzie chciał częściowo zrekompensować sobie tę stratę zyskiem z premii lądowej. Mam na dzieję, że Prezes coś o tym powie w weekend ...
  • Re: BOŚ reko 200 zł / akcję Autor: ~Arek [193.193.181.*]
    Dziś trochę dokupione :) dziękuję za niespodziewaną promocję :) zakładam, że UNIMOT pochwali się dobrymi wynikami IQ 2026, a i IIQ powinien być ponadprzeciętny? - zobaczymy czy miałem rację za kilka miesięcy
  • Re: BOŚ reko 200 zł / akcję Autor: ~Avita [31.183.158.*]
    Jeszcze nad Unimotem wisi podatek od nadzwyczajnych zysków.
    Nie wiadomo jak go skonstruują, ale zakładam, że dotknie raczej marży rafineryjnej.
    Jak przykręcą premię lądową to pojawią się braki na stacjach, bo nikt nie będzie sprzedawał paliwa ze stratą.
    Także jestem spokojny co do wyników Unimotu w tym roku.
    Szacunki za I kw pojawią się na początku maja. No chyba, że prezes coś powie przed świętami (a lubi się pochwalić) ;-)
  • Re: BOŚ reko 200 zł / akcję Autor: ~Jan [193.193.181.*]
    Rynek ropy mocno rozchwiany, co sprzyja wysokości premii lądowej, dodatkowo na takim rynku łatwiej można kupić taniej "mniejszym graczom" na tak ogromnym rynku, wyniki po marcu 2026 powinny być godne, ale 2 kwartał zaczyna się też obiecująco, co powoli widać w rosnącym kursie akcji przy jednoczesnym znacznym wzroście obrotów, tymczasem spokojnych świąt :)
  • Re: BOŚ reko 200 zł / akcję Autor: ~Avita [31.183.142.*]
    Myślę, że pomimo rozejmu premia lądowa pozostanie na podobnym poziomie.
    Ciekawy jestem jakie zyski będą mieli na gazie? Tutaj nie obowiązuje cena urzędowa ;-)
  • Re: BOŚ reko 200 zł / akcję Autor: ~Koala [83.11.120.*]
    Zatem perspektywy zysku są wspaniałe. Szkoda, że ci którzy posiadają trochę wolnych środków, nie podzielają entuzjazmu. Na razie mamy kurs zbliżony do tego sprzed dwóch lat, a podobno spółka się rozwija - naprawdę???
  • Re: BOŚ reko 200 zł / akcję Autor: ~Salomon [46.112.82.*]
    ale dodaj jeszcze do tego dywidendy za 2 lata, wyjdzie Ci rekordowy kurs ...
  • Re: BOŚ reko 200 zł / akcję Autor: ~Koala [83.11.120.*]
    No tak. Matematyka na poziomie podstawowym. Przydałyby się koledze korepetycje.
  • Re: BOŚ reko 200 zł / akcję Autor: ~SALOMON [46.113.6.*]
    Polecam lekcje logiki, chociażby na poziomie szkoły zawodowej...
[x]
UNIMOT 0,12% 171,40 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.