• Dlaczego kurs . . . Autor: ~black944 [84.40.155.*]
    według niektórych tutaj, ma rosnąć ?

https://espiebi.pap.pl/node/717078

b) zwróciła uwagę, że założenia przyjęte w treści złożonego Planu Restrukturyzacyjnego wiążą się z istotnym ryzykiem braku osiągnięcia prognozowanych wyników w okresie wykonywania układu oraz niosą wysokie ryzyko braku jego realizacji,
    c) podtrzymała wyrażone stanowisko, że ewentualne środki pieniężne pozyskane przez Spółkę
    w ramach odszkodowania za wydaną tzw. "decyzję węglową" oraz pozyskane z dezinwestycji, powinny zostać w pierwszej kolejności i w przeważającej części przeznaczone na spłatę zobowiązań względem wierzycieli układowych.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.191.135.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Dlaczego kurs . . . Autor: ~Krótki [188.146.164.*]
    kurs będzie odzwierciedleniem powodzenia restrukturyzacji :)))))
    jeżeli uda się zbudować fundament kurs o tym powie :)))))
    Gdyby tu nie było dużego ryzyka to by tu nie było takich pomocników co piszą o innych spółkach na forum pkpc :)))))
    Ja się z ciekawością przyglądam :))))
    Czy wypowiedzą się osoby które wątpiły w zatwierdzenie planu? :)))
    Pewnie tak :)))) ale teraz będą wątpić w kolejne rzeczy :))))))
  • Stary :( Autor: ~black944 [84.40.155.*]
    zacznij znowu brać lekarstwa . . .
  • Re: Stary :( Autor: ~Krótki [188.146.164.*]
    to teraz nie dość że pomagasz w odczycie RSI to jeszcze udzielasz porad medycznych? :))))))))))
    Nie powinieneś dopisać jakiegoś tekstu który lektorzy szybko czytają przy reklamach lekarstw i który zdejmie z Ciebie odpowiedzialność za Twoje porady ?? :))))
  • Re: Stary :( Autor: ~Farmaceuta [31.60.121.*]
    Żadnych farmaceutyków na własną rękę!)
  • Hmmm . . . Autor: ~black944 [84.40.155.*]
    pod co to ma teraz rosnąć ?
  • Re: Hmmm . . . Autor: ~Farmaceuta [31.60.125.*]
    Pod problemy innego przewoźnika? Pod rynek cargo? Pod usunięcie ryzyka prawnego i kosztowego? Pod zmniejszenie niepewności?
  • Hmmm . . . Autor: ~black944 [84.40.155.*]
    Następne 5 lat szybko zleci i dla tutejszych longów to bez znaczenia, te dodatkowe 5 lat . . .
  • Re: Hmmm . . . Autor: ~Cypis [31.0.90.*]
    Czemu się tak bardzo przejmujesz czyjąś kasą? Czy ktoś ci zazdrości, że zarabiasz miliony na podstawie RSI
  • Re: Hmmm . . . Autor: ~Krótki [188.146.164.*]
    ...mam wrażenie że każdy long - ma swojego Blacka :))))))))))))))))))))))
    Taki los obydwu :))))
  • Re: Hmmm . . . Autor: ~black944 [31.61.162.*]
    Jestem altruistą, piszę te setki postów wyłącznie z dobrego serca. Martwię się o was po prostu, nikt mi nie płaci za manipulacje...
  • Długo jeszcze . . . Autor: ~black944 [93.159.36.*]
    Sędzia-komisarz zatwierdził Plan Restrukturyzacyjny PKP Cargo, ale w spółka, żeby wyjść na prostą, musi jeszcze zawrzeć układ z wierzycielami, którym jest winna prawie 3 mld zł, i pracownikami. Najbliższe tygodnie będą dla niej kluczowe. 

- Negocjacje z wierzycielami są wymagające - naturalnie oczekują oni jak najwyższych i jak najszybszych spłat. Naszą rolą jest przedstawienie takich propozycji, które będą realne do wykonania - mówi Paweł Miłek, dodając, że liczy na zawarcie układu do końca tego roku. 

https://www.wnp.pl/logistyka/pkp-cargo-potrzebuje-dwoch-ukladow-przed-spolka-decydujacy-czas,1044419.html
  • Hmmm . . . Autor: ~black944 [93.159.36.*]
    Rok 2025, jeśli chodzi o skalę przewozów, był dla kolei towarowej w Polsce zły, rynek odnotował duże spadki, wyniki były najgorsze od lat. Przewozy towarowe koleją słabną w całej Europie, wbrew oczekiwaniom Komisji Europejskiej. Skąd w takich okolicznościach czerpać wiarę, że restrukturyzacja PKP Cargo się uda?
  • Re: Hmmm . . . Autor: ~Krótki [188.146.160.*]
    nie musisz w to wierzyć :))))
    ale jak sie restrukturyzacja uda to brawo spółka :)))
  • Re: Hmmm . . . Autor: ~Farmaceuta [31.60.83.*]
    Może pytanie brzmi kto zostanie z większym kawałkiem tortu, a nie czy rynek spada?)
  • Hmmm Autor: ~black944 [31.61.168.*]
    Ja tam jestem altruistą i ostrzegam wszystkich bezinteresownie, poświęcając wiele godzin na pisanie postów tutaj. Dbam o wasze portfele, więc uważajcie!
  • Re: Hmmm Autor: ~Baltazar [31.0.83.*]
    A ja dbam o twoja głowę i uwierz mi jest z nią coraz gorzej!
[x]
PKPCARGO -1,37% 15,09 2026-05-21 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.