nie rozumiem ,tam jest tylko ze prawdopodobnie bedzie emisja do 30mln akcji w celu kapitalu docelowego ...no to juz prezesik wczesniej to mowil ze w 2010 beda emisje akcji na powiekszenie grupy
"Tadek" bardzo dobrze robisz - nie ma tu bowiem miejsca dla spekulantów. Uchwały gwarantują wzmocnienie ekonomiczne spółki w dłuższej perspektywie to co teraz jest dobra dla spółki później okaże się bardzo dobre dla akcjonaliuszy ! Fundusze które nabyły pakiety o tym dobrze wiedzą !!!!
Niepodoba mi się wyłączenie prawa poboru dla nas Pozatym przeczytajcie kto ostatnio sprzedał pakiety.Będa emitować akcje dla swoich po niższtch cenach.Za to zapłacimy my kupując od nich na giełdzie-ale zato koszty księgowe zarządu będą mniejsze.Jeżeli prawo poboru dla nas jestem za.Jeżeli nie-wysiadam-dziękuję.Przesiadałem się dźiś na żurawie.a za parę sesji na cognora.Jestem jednym z pierwszych na Mirbudzie-pakiety kupowałem nawet po 1,68zł.Możecie poczytać potem sprzedałem 70 tys potem odkupiłem.Mirbud to świetna spółka ale dalej wskoczę może za rok Nawet rekomendacje nie pomogły.Wcześniej też mialem nosa i zarobiłem kokosy na wieltonie i viaguarze.są o tym posty wsteczne na forum Pozdrawiam życzę wygranej.Oczywiście mogę się mylić.
pomysl ,ten ktos kupil nie kupil zeby stracic ...to samo fund ... a jezeli chca wywalic te 5 melonow akcji to beda musieli zrobic podbitke ,wiec czy tak czy tak sie zarobi
Myślę że nie dość uważnie przeczytałeś projekty uchwał - nie ma tam wyłączenia prawa poboru lecz to żarząd będzie decydował jaką ilość akcji wyłączyć od objęcia przez dotychczasowych akcjonariuszy. Poza tym uchwała przewiduje emisję prywatną oraz publiczną co daje nadzieję, że część będzie mogła być objęta przez dotychczasowych akcjonariuszy. Zatem nie jest to uchawła tak bardzo niekorzystna dla nas drobnych.
Akcjonariusze Mirbudu zdecydowali o emisji warrantów subskrypcyjnych dla Rubicon Partners DM, uprawniających do objęcia łącznie 5 mln akcji spółki po 2,2 zł za sztukę. Mirbud wyemituje 10 warrantów subskrypcyjnych, z których każdy uprawniać będzie do objęcia 500 tys. akcji serii E Mirbudu.
Termin wykonania praw z warrantów upływa z końcem grudnia 2010 roku.
Warranty obejmie Rubicon Partners Dom Maklerski.
Dotychczasowi akcjonariusze są pozbawieni prawa poboru do emisji akcji serii E.
Mirbud podał, że prywatna emisja akcji pozwoli na pozyskanie środków na rozwój i zapewni stabilizację finansową.
Żeby ten Rubicon nie okazał się taki sam jak ten GEM, który straszy na Centrozapie.
Wrzuć na net rubicon-to mały dom maklerski.Pierwsza partię 6 mlm już objeli też po 2,20 teraz zapewne sprzedają.dostaną drugą 5 mln po 2,20 podciągną ciut i będa sprzedawac .Może jeszcze następną partię kilka mln dostaną np po 1,50.Pozdrawiam życze wygranej.
Dnia 2009-10-23 o godz. 18:39 ~Tadek napisał(a):
> Wrzuć na net rubicon-to mały dom maklerski.Pierwsza partię
> 6 mlm już objeli też po 2,20 teraz zapewne
> sprzedają.dostaną drugą 5 mln po 2,20 podciągną ciut i będa
> sprzedawac .Może jeszcze następną partię kilka mln dostaną
> np po 1,50.Pozdrawiam życze wygranej.
Tadek, Twoje informacje są nieprawdziwe ! Rubicon jeszcze niczego nie objął ! Walne z 32 pojęło uchwały na objęcie do końca 2010 roku 5.000.000 akcji - o tym był raport gdy zawarli umowę inwestycyjną, później był raport o zwołaniu Walnego a wczoraj był raport o podjęciu uchwały - jednakże jest to tylko i wyłącznie to samo 5.000.000 akcji !
Cena 2,20 była ustalana w czsie gdy rynek bujał między 2,40 - 2,80 i wóczas z dyskontem była to cena satysfakcjonująca.
Prezesik sprzeedał po 2,80 i myślę, że po 2,20 już nigdy nikt nie kupi, a tym bardziej po 1,50 więc swoje kasandryczne przepowiednie lepiej nie publikuj bo zacznę w Ciebie wątpić (co do szczerości intencji) a puki co mam o Tobie dobre zdanie (czytając dotychczasowe Twoje posty). Pozdrawiam.
Dnia 2009-10-23 o godz. 18:39 ~Tadek napisał(a):Tadek, Twoje informacje są nieprawdziwe ! Rubicon jeszcze niczego nie objął ! Walne z 32 pojęło uchwały na objęcie do końca 2010 roku 5.000.000 akcji - o tym był raport gdy zawarli umowę inwestycyjną, później był raport o zwołaniu Walnego a wczoraj był raport o podjęciu uchwały - jednakże jest to tylko i wyłącznie to samo 5.000.000 akcji !
Cena 2,20 była ustalana w czsie gdy rynek bujał między 2,40 - 2,80 i wóczas z dyskontem była to cena satysfakcjonująca.
Prezesik sprzeedał po 2,80 i myślę, że po 2,20 już nigdy nikt nie kupi, a tym bardziej po 1,50 więc swoje kasandryczne przepowiednie lepiej nie publikuj bo zacznę w Ciebie wątpić (co do szczerości intencji) a puki co mam o Tobie dobre zdanie (czytając dotychczasowe Twoje posty). Pozdrawiam.
sensownie odpowiadsz-czytałem tylko raz o 6mln akcji po 2,20 i teraz o 5 mln.Może i masz racje ja już sprzedałem.Tak czy tak to i tak polityka jest niedobra-dlaczego nie chcą Tobie dać prawa poboru.Pozatym jestem na giełdzie od początku 1994 r i wydaje mi się/ale mogę się mylić-ale taki obrałem sobie cel któregon się trzymam/że bliski debiut pge to koniec wzrostów tak jak przy debiucie BSK-dlatego że zadzwoniło do mnie paru znajomych że chcą wejść na giełdę,a to bardzo źle wróży.Pieniądze z ew.redukcji przeznaczą na zakup innych spółek i to będzie górka-bo narazie innych chętnych nie widać.Pozatym usa przestało reagować na dobre wieści np dobre wyniki microsoftu-a to bardzo zły znak.Uważam że sprzedaż spółek z wig 20 już się zaczęla a potem może być spadek wig 20 do 1900pkt.Najlepiej przestawić się w ten tydzień na waluty ale jest jeden problem możesz to zrobić niewielką jak dla kogo kwotą bo czrno widze np zakup walut np za 300tys zł i potem po sprzedaży wpłatę ich gotówką do banku nie chodzi nawet o stronę techniczną ale o inspektora bo kwoty pow 15 tys eur są rejstrowane i nawet uczciwie zarobione mogą ci ściągnąć kontrolę skarbową.Poprzedni gość pisze sensownie to ja też się staram wyrazić swój nie mówię że nieomylny punkt widzenie.Ja na oku mam Lenę bo przechodzi w grube ręce i przyglądam się spekulacyjnie żurawiom bo ktoś kupował po 100 tys i mogą wybuchnąć.a mogę sobie pozwolić na stratę.Pozdrawiam życzę wygranej