• Działajmy! Autor: nignog [31.0.54.*]
    Właśnie słuchałem w RMF FM jak się śmieją z tego Poncyliusza. Postanowiłem napisać do nich email.

Dzień dobry,
    Słuchałem dziś w państwa radio absurdu na temat spółki Poncyliusza która bez fabryki miała by dostać miliardy na amunicję.

W tym kontekście myślę że warto wspomnieć o tym że mamy w Polsce firmę Niewiadów która to buduje fabrykę amunicji 155mm, podpisała współpracę między innymi z Northrop Grumman, a jakoś w SAFE jej nie ujęto - mimo że wielokrotnie się o to prosiła - tu zachęcam do researchu.

Absurd.

Pozdrawiam!

Zachęcam innych do podobnych działań!!!
  • Re: Działajmy! Autor: ~Mareen [109.243.130.*]
    A niby kiedy się prosili o SAFE
  • Re: Działajmy! Autor: nignog [31.0.54.*]
    "Wszystkie pieniądze poszły do podmiotów państwowych. My jako Niewiadów zgłosiliśmy swój akces chyba jako pierwsi, albo jedni z pierwszych. Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy odpowiedzi, czy Fundusz Inwestycji Kapitałowych w ogóle w jakikolwiek sposób chce z nami rozmawiać"

– Michał Lubiński
  • Re: Działajmy! Autor: ~PanJan [80.238.106.*]
    FIK to inny temat
    FIK to narzędzie a SAFE może być źródłem pieniędzy dla tego narzędzia
  • Re: Działajmy! Autor: ~Mroczny [46.238.100.*]
    Nie mylcie fik z safe, bo poprzez fik państwo obejmuje akcje spółki, a safe służy do zamówień.
    Tak czy siak zgłaszali też gotowość do zamówień w ramach safe.
    Przypominam też, że wciąż w ramach safe mogą dostać kontrakt na miny, bo dopiero zaczną się konsultacje z AU, a Poncyliusz już min nie wyprodukuje
    No tak czy siak piszmy do mediów jak ktokolwiek podłapie temat to zawsze zwiększa szanse na efekt kuli śnieżnej. Niewiadów bardzo by skorzystał na awanturze.
    Prawda. Solidarność już robi dym przecież w sprawie Pączusia co to nawet łopaty pod fabrykę nie wbił a ma dostać tyle że się mu na koncie na Kajmanach nie zmieści.
  • Re: Działajmy! Autor: ~czuwaj [83.31.236.*]
    tusk mówi nie ma dnia do stracenia to niech da chociaż 1 mld na Niewiadów a 10 na poncyliusza, bo Niewiadów może wcześniej rozpocząć produkcję, tylko że tu nie o obronność idzie tylko żeby kasa poszła do kolesi a przed wyborami się zrewanżują.
  • Re: Działajmy! Autor: ~Aa [37.47.246.*]
    Tu nigdy nie urośnie Powyżej 20 heheh
    Na peronach z rana trzeba uważać bo przymrozki łapią
  • Re: Działajmy! Autor: ~Aligator [109.243.67.*]
    Niech spada, czekam żeby dokupić 1000szt.
    Pisaliście już gdzieś?
    Nie bo Niewiadow już to robi na dużo większą skalę aby być widzianym.
[x]
NIEWIADOW -2,26% 17,30 2026-04-28 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.