Myślę, że już pora na jakiś większy ruch na stalówkach.
Bowim, Stalprofil, Cognor, Izostal!
Co było trzeba zebrać zostało zebrane.
18-03-2026 startujemy!
Pięknie Cognor zbierany. Od dłuższego czasu automat akumulował papier przy dużym wolumenie o czym pisałem.
Inaczej wygląda sytuacja na akcjach Bowim i Stalprofil, ale spokojnie niedługo będzie bardzo fajnie.
Kierunek jest jeden!
A jak oceniasz dzisiejszy spadek? Myślałem, że podali szacunki za 2025, ale jednak to nie to ... Zarówno Bowim jak i Cognor jeszcze nie podali wstępnych wyników za 2025. Cognor zawsze robił to wcześniej, Bowim ostatnio czekał do końca marca z tą informacją.
@Xaas, dzisiaj to rynki na czerwono nie ma co się dziwić. O manipulację nie trudno na Bowim i Cognorze. Na chwilę obecną każda możliwość będzie wykorzystywana by zebrać akcje z rynku.
Jeśli chodzi o szacunki to sam jestem ciekaw co pokażą. Zima była mrożona i na budowach był zastój.
Osobiście to liczę zdecydowanej poprawy od II kwartału.
Dzisiaj to raczej nie ma co liczyć na coś pozytywnego na GPW. Raczej giełdy zaliczą spadki przed weekendem.
To czekamy na te szacunki. Pewnie w następnym tygodniu (w zeszłym roku podali 28 marca).
Ładnie kurs sobie ustawili na 5.3 zł.
Spece od fixingu. Jak widać bardzo łatwo tutaj ustawić kurs.
Myślę, że dzisiaj ładnie odbijemy. Chwilę poczekają na zlecenia S i zacznie się zbieranie resztek akcji.
Trochę mnie kusi by sprzedać Cognora i dokupić Bowim po cenie 5.4 - 5.5 zł, ale zobaczymy.