Cześć, czy ktoś z bardziej doświdczonych powie mi, czemu to spada? Nie ma zadnych informacji, a dzien w dzien spadamy, dodatkowo mamy reko na 97 zl XD? Ja nwm czy to jakas skordynowana akcja, puscili reko zeby ludzi naciagnac. Moja srednia powyzej 60zl niestety
Spółka jest notowana za około 0,41 wartości księgowej. Chciałbyś kupić coś wartego 100 tysięcy złotych za 41 tysięcy złotych? Ja mam 1200 akcji, średnia cena zakupu nieco poniżej 60 zł, mam czas. Zobacz sobie wyniki za 2025 i sprawdź, w jakiej cenie historycznie ta spółka już chodziła. Mogę poczekać.
ty wiesz misiu co to wartosc ksiegowa i ze nie ma nic wspolnego z wartoscia rynkowa czy transakcyjna? w ksiegach wielu firm sa np calkowicie zamortyzowane samochody i maszyny wycenione na 0 zl wiec zapewne chetnie ci sprzedadza za stowke idac twoim tokiem rozumowania mowisz spojrzec historycznie ok no to w marcu 2009 kurs byl 3.85 pewnie ci chodzilo o inna historie ale jak przyjdzie bessa ktora prawdopodobnie juz sie zaczela to ta historia z 2009 moze byc blizej prawdy niz ta optymistyczna twoja
Jaka byłaby kapitalizacja Amici przy cenie 3.85? Taka jak dzienny przychód? Mozna różne bajki opowiadać.
Spadek jest związany z wyjściem funduszu z akcjonariatu. Mieli kilkaset tysięcy akcji do upłynnienia w rynek.
Ja trzymam spokojnie i odcinam dywidendę. Ostatnie 5 lat to 15PLN. W tym roku kolejne 3-4PLN.
akc jak kazdy marzyciel piszesz dyrdymaly a to matematyka podstawowa szkola klasa 2 przy 3.85 kapitalizacja ponad 60 mln czyli okolo 10 dniowy przychod a nie jak piszesz dzienny i z taka sama starannoscia oceniasz kurs idlatego zawsze bedziesz zgorzknialym dawca bo gpw nie na twoja glowe jak nie masz matematyki w zakresie klasy 2 opanowanej
Doskonale wiem, czym jest wartość księgowa. Znam również historię wypłaty dywidend w tej spółce. Jaka byłaby stopa dywidendy przy obecnych zyskach i cenie 3,85 zł? 110%? Może trzeba by jeszcze dopłacić po odcięciu, bo cena byłaby ujemna