Pomorska gmina Choczewo będzie nie tylko energetyczną stolicą Polski, ale i kluczowym miejscem dla data center w kraju. Wszystko za sprawą planowanego centrum danych o poborze mocy 3,2 GW, które ma powstać w Lublewie. Pierwszy etap obejmuje budowę infrastruktury pod 800 MW
wszystko w temacie,nadal straszcie niezdecydowanychzdezorientowanych emisją akcjonariuszy Energi wykupem po 18,87 zł by sprzedawali akcje Energi za ochłapy,mimo wycen na 40 zł,mimo świetnych perspektyw rozwoju firmy choćby takich jak magazyny energi i data center które potrzebują ogromne ilości pradu itd,itd......
tak dziaduś w Orlenie wszystko będzie największe,nawet kompromitacja będzie największa jeżeli znowu,jak sugeruje forumowa większość ten wielki Orlen zechce nas okraść,teraz,być może,twój mental dopuszcza okradanie słabszych,zapewniam cie,że zmienisz zdanie,gdy tego samego doświadczysz na własnej skórze
Dnia 2026-03-17 o godz. 16:58 ~Dziadek napisał(a): > Dareczku sami się okradacie > > Gdybyś mnie posłuchał 2 miesiące temu byłbyś 30% do przodu
tak mi AI To zmienia postać rzeczy. Skoro te brakujące 67 akcji kosztowało Cię 4 623 zł (69 zł za sztukę), Twój ostateczny zysk brutto z całego zestawienia to 31 104,51 zł. Pamiętaj tylko, że od tej kwoty skarbówka będzie chciała swoje 19% podatku Belki, więc realnie na czysto zostanie Ci w portfelu około 25 195 zł. Jak na Orlen, wynik naprawdę solidny. . Na Enerdze 180 tyś nie jest źle
Wracajac do tytulowego wpisu / uwzględniając ża ja nie fachowiec z tej branży / ale na podstawie rozmów z mądrzejszymi odemnie w tej tematyce / czy maja racje / inwestycja jest za duża i będzie chyba przylaczona bezposrednio do PSE ...oczywiscie jakies korzysci posrednie chyba beda ....ponizej inna umowa