Skoro piszemy o naszych decyzjach inwestycyjnych uważam że jeszcze nie nadszedł czas na zakupy i ze smutkiem stwierdzam że wręcz przeciwnie. Posiadając akcje liczyłem że dopięcie podziału stanie się katalizatorem wzrostów i planowałem dokupić, jak widzimy rynek całkowicie to zignorował i nie walczy o akcje, komunikat że kardioznacznik to pieśń jeszcze odległej przyszłości chyba jednak studzi zapał. Cóż mamy kolejną sesję na minus mimo giełd odrabiających straty. Ja czekam niżej.
Czekaj czekaj aż kurs wyskoczy powyżej 300....
Jestem na giełdzie przeszło 25 lat i wiem że tego typu rzeczy o których było wiadomo już dawno nie spowodują wystrzału kursu. Teraz jest czas na kumulację a na prawdziwe wzrosty należy poczekać do debiutu...
Poczekajcie jescze chwile poniżej 180, jeszcze nie sprzedałem gdzie indziej a odkupiłem tylko część tutaj :D, mam apetyt na jeszcze drugie tyle co mam!
Czy problem jest techniczny czy fundamentalny?
Wielu liczyło że kardioznacznik to ostatnia prosta (niektórzy na forum juz trzy lata temu liczyli mln przychodów w 2027/2028) dziś juz wiemy ze to jeszcze długa droga. Czy zatem rynek będzie sie przepychał po synbio2, które zamierza utrzymywać się z umow partneringiwych???
Czy wielu stanie z boku czekając na niższy kurs?
Wczorajszy wzrost mwigu 3% nie uniósł kursu, dzisiejszy niewielki spadek zapewne ściągnięcie kursu w okolice 0 lub na minus?
Brakuje sily ale jest ciekawie.
Tu nie chodzi o siłę, a o geopolitykę. Szansa na duży krach w ten lub następne poniedziałki, jest wg mnie ogromna. Minus 10-20 % na aktywa niezłe, lub minus 30-40 na gównoaktywa typu krypto, są nieuniknione... Pytanie w który poniedziałek wg mnie...
Chyba naoglądałaś się przepowiedni na youtubie...ostatnio trafiłem na taką,która mówiła o ludziach kochających pieniądze ,że w poniedziałek będą jeszcze milionerami a we wtorek nie będą mieć już nic...
Będziesz miał od 2 kwietnia łącznie -20% na Synektiku czyli 250 na kursie i z kresek, których nie lubie też tak wychodzi. Nie zapominajmy tylko o tym, ze wyjdziesz 16 kwietnia z kuponami totolotka które mogą dać -100% albo +10000% z czego większy procent szans jest na pozytywne zakończenie. A Synektik odciążenie które na 100% przełoży się o wzrost dywidendy(obstawiam okolice 16-20zl) i atrakcyjną cenę do akumulacji. Wtedy po prostu wierzyć mi się nie chce, że kurs nie zacznie odbijać. No chyba, ze zaraz i Tajwan i Kuba sie dołączy do tej karuzeli to wszystko jest możliwe. Jestem dobrej myśli i niezmiennie na pokładzie. Rece pod pupe i czekamy
Dnia 2026-03-18 o godz. 10:06 ~Cys napisał(a): > Poczekajcie jescze chwile poniżej 180, jeszcze nie sprzedałem gdzie indziej a odkupiłem tylko część tutaj :D, mam apetyt na jeszcze drugie tyle co mam!