• Trader usuwa niewygodne komentarze. Autor: ~Andrzej [188.146.37.*]
    https://x.com/i/status/2032728798798688454. Ktoś to wstawił i zaraz znikło.
    W Mozambiku firma z Indi jsw steel (zbieżność nazy przypadkowa) otwiera kopalnie wegla koksującego o mocy produkcyjnej 2.5 mln ton rocznie. Średnia pensja w Mozambiku to 1200 zł. Wyciągnijcie sami wnioski
  • Re: Trader usuwa niewygodne komentarze. Autor: ~BabaWanga [79.162.27.*]
    W Australii zamknęli słońce kopalnie o mocy 20 mln rocznie. Jaki jest bilans?
  • Re: Trader usuwa niewygodne komentarze. Autor: ~Andrzej [188.146.37.*]
    Może I zamknęli nie wiem. Widocznie dokładali jak w jsw. Chodzi mi o to, że to jest jak sekta. Nic nie można napisać co nie jest zgodne z linią sekty.
  • Re: Trader usuwa niewygodne komentarze. Autor: ~LuzMała [31.60.77.*]
    Załóż swój profil i zgromadź publikę i pisz... W czym ty masz problem?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.112.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Trader usuwa niewygodne komentarze. Autor: ~wewete [84.254.84.*]
    Ja to bym chciał, ale no wiadomo jesteśmy w internecie, więc trudno zbyt wiele oczekiwać, żeby taki ekspert(ka) z forum zrobił taki bilans i nam tu przedstawił. Skoro taki ekspert wie, umie i pisze tu tak, czy inaczej, to czemu nie? Do takiego bilansu mógłby parę słów komentarza dołączyć i wytłumaczyć, jak to się dzieje, że ceny węgla koksowego tak powoli rosną, gdy z rynku, według jego bilansu znika tyle milionów ton? To ciekawe pytanie, bo jest dużo czynników, które mogą wpływać na cenę, taka wojna na przykład, albo chińskie kopalnie w Indonezji (według zarządu JSW sprzedają one na rynek UE) albo właśnie zamykanie kopalnii w Australii... i inne jeszcze...

Jeśli jednak pisze się tylko wybranym czynniku, czy wydarzenu, tak jakby to miało "nagle wszystko zmienić", a wykres cen pokazuje nam dobitnie, że ceny się zmieniają powolutku i bez pośpiechu (czy deszczu pada, czy huragan wieje), to co taki "ekspert" jest wart?... Tak sobie napisałem, wiadomo, że ci ludzie piszą, by swoje emocje "wrzucić w internet", a ceny węgla to taka maska i pretekst.
  • Re: Trader usuwa niewygodne komentarze. Autor: ~Jok [37.47.112.*]
    Mamy się tam nie zatrudniać rozumiem? No dzięki, że nas ostrzegłeś.
  • Re: Trader usuwa niewygodne komentarze. Autor: ~Kalafior [24.134.240.*]
    Już pisali o tym. Wyśmiano ich.
[x]
JSW -0,07% 27,98 2026-05-14 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.