Ten człowiek i jego prezydent są na smyczy Kaczyńskiego. To tragedia narodowa. A ich protektor Trump znosi sankcje wobec Rosji na eksport ropy. Czyj to jest interes? Interes pis nawet jeśli takie działania to dla ruskich sukces Putina. Lepszy dla pis i konfederacji jest on niż UE. Straszne Dla pis i menzena oraz brauna Ukraina jest gorsza niż Rosja, w której kieszeni siedzi Trump.
Wolałem PiS od PO jako mniejsze zło (ale dalej zło), ale uległość PiSu wobec Trumpa, Izraela i USA wręcz przeraża. Zgadzają się na wszystko, Trump nakaże polskich żołnierzy wysłać do Iranu a oni jak grzeczni wasale wszystko podpiszą.
Jednocześnie PO to wasale Niemiec.
Kasa dla polskiego Niewiadowa? To nie dobra jest...lepiej dla Rheinmetall i ewentualnie kolegi partyjnego Poncyliusa na jachty i hotele (jak z KPO).
Jak już się dozbroimy sponsorując europejskim "syfem" niemieckie firmy które w Polsce otworzą fabryki i zatrudnią półdarmową siłę roboczą to później w jakiejkolwiek sytuacji zagrożenia krajów unii to MY jako najwięksi beneficjenci będziemy przelewać krew naszych żołnierzy .... bo przecież będziemy uzbrojeni po uszy za jaką kasę.... Nie wspomnę o odsetkach za 45lat ...
Nie obrażaj mnie ... nieuki są w rządzie i przez to świat wygląda tak jak wygląda .... a obecny rząd coraz skuteczniej robi z ludzi ksenofobów ... niestety! ... to co napisałam wcześniej jest najczarniejszym scenariuszem do którego mam nadzieję nigdy nie dojdzie! Puki co Niewiadów niestety nie jest poważnie traktowany przez Ministerstwo aktywów państwowych...
Nawet nie wiem jak skomentować post pani Ady. Czyli nie dać srodkow z safe z UE polskim firmom, które miały dostać 90% tych środków, tylko 100% z safe Glapinskiego, z wirtualnego zysku NBP z wyceny złota, zakładając ze będzie rosło w nieskończoność na zakupy w USA, bo Trump tego żąda za poparcie kandydatury Nawrockiego? Jakby miał sprzedać całe te rezerwy na rynku od razu to cena złota by spadła na leb i szyję i z zysku guzik. Oni to wiedzą: pis kancelaria prezydenta i wie Glapa. Pani woli widzę aby polscy żołnierze ginęli bezbronni niż ją mieli na kredyt o niższym oprocentowanie niż kredyty też walutowe Błaszczaka. I tak jest pani patriotką, ale wg retoryki pisu. Proszę poczytać niezależnych ekonomistów, a nie dawać berfleksyjnie wiarę tym, co chcą odzyskać władzę za wszelką cenę.
Do poczytania dlaczego safe 0% to zero pieniędzy i dlaczego:
https://www.rp.pl/plus-minus/art43953361-kataryna-safe-0-procent-czyli-prezydent-karol-nawrocki-jak-scarlett-o-hara