• mam po 2,85 czy wróci jeszcze taka cena ? Autor: ~poczatkujący [89.77.131.*]
    mam po 2,85 czy wróci jeszcze taka cena ?
  • Re: mam po 2,85 czy wróci jeszcze taka cena ? Autor: ~dlaczego [193.25.183.*]
    ja mam po 3 złote i trzymam, bo jak sprzedam to jestem kilkanaście tys w plecy, nie ma rady trzeba cierpliwie czekac
  • Re: mam po 2,85 czy wróci jeszcze taka cena ? Autor: dudek75 [87.206.125.*]
    jak zamierzacie trzymac to lepiej nie obserwujcie notowan... ja wywaliem z zajeb... strata. na razie to kurs plynie na 2 zl. ... ale niech nikt sie nie sugeruje moimi decyzjami...
  • Re: mam po 2,85 czy wróci jeszcze taka cena ? Autor: ~bert [87.105.243.*]
    myśle że wróci 28.10.09 raport za IIIkwartał a zapowiadają że będzie dobry dlatego tak skupuja
  • Re: mam po 2,85 czy wróci jeszcze taka cena ? Autor: dudek75 [87.206.125.*]
    mozliwe, ale wydaje mi sie ze dobry raport jest juz w cenie... Prezes juz mówil ze bedzie super...
  • Re: mam po 2,85 czy wróci jeszcze taka cena ? Autor: ~GrassHopper [85.193.219.*]
    nie panikuj, ja się nauczyłem , że zawsze potem wzrośnie
    są sytuacje , że specjalnie zbijają kurs
    Izkę wyraźnie spekuła dopadła i będzie dopadać co jakiś czas bo to ekstra spółeczka
    przemyśl - trzeba teraz spokojnie czekać niech się wali jak najniżej i wtedy trzeba dokupić ( uśrednić ) im niżej i więcej akcji tym lepiej
    ale jak faktycznie spadłaby do np. 1.50 chyba ,im niżej tym lepiej w takich przypadkach jedyna rada to mieć jezcze kasy

• Re: mam po 2,85 czy wróci jeszcze taka cena ? Autor: ~początkujący [89.77.131.*]
    Tylko czy nie lepiej sprzedać teraz ze stratą niż uśredniać w dół a póżniej odkupić dużo taniej Które rozwiązanie lepsze? Pozdrawiam
  • Re: mam po 2,85 czy wróci jeszcze taka cena ? Autor: ~GrassHopper [85.193.219.*]
    trudno radzić bo nikt nigdy nie wie na 100% jak się zachowa kurs
    ale -masz rację chyba lepiej teraz stracić ( ja też mam jeszcze 1200 akcji bo resztę udało mi się jeszcze opchnąć po 2.86 a kupiłem 4000 też poźno bo po 2.80 ) można też zostawić część akcji i potem uśrednić skoro mówisz o odkupieniu taniej ( ale de fakto jak sprzedaż wszystkie akcje to masz tylko stratę chyba , że kupisz znowu i na nich zarobisz co jak wiadomo nigdy nie wiadomo

a najgorsze jest to , że na początku kupiłem izki 5000 szt. po 2.01 oraz 22300szt po 1.90 i opchnąłem po 1.96 i zarobiłem 600zł. zamiast trzymać do 3zeta i zarobić 6000 zł.

mnie się udało na Zurawiach uśrednić jak zobaczyłem , że dalej spada bo nie było aż takiej rozbieżności po spadku i uśredniłem jak jeszcze były spore wachania to nawet zarobiłem 1500zł.

jeśli jesteś początkujący to poleciłbym KGHM ( mi polecił jakiś facet w Biurze Maklerskim jak byłem i jestem mu bardzo wdzięczny , dokonałem na niej ok. 10 operacji i ani jednej ze stratą a mając przed dywidendą 700akcji mogłem wziąść 700x9zł. i potrzymać akcje do dziś 99zł. zamiast kupować i srzedawać z zyskiem 3-6 zeta ) ale to na przyszłość jak byś wszedł w nią tanio góra po 82 -85zł. ( przeczytaj wątek horyzont powrotu...michaela ) , bo niechciałabym ci żle doradzić , teraz jest 99 zł. i choć jest to pewna i przewidywalna spółka to giełda to ruletka , no i zależy ile kto ma kasy
[x]
IZOLACJA 1,67% 3,66 2025-09-11 14:38:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.