• Sygnały techniczne do wzrostów Autor: ~Jadzia [91.94.28.*]
    Sygnały analizy technicznej
    BORYSZEW Formacja białego młota (na wysokim wolumenie) na dołkach przeceny – szansą na impuls wzrostowy.

Czytaj więcej: https://www.fxmag.pl/gielda/mocne-sygnaly-techniczne-dla-spolek-mirbud-boryszew-oraz-amica
  • Re: Sygnały techniczne do wzrostów Autor: ~Allin [37.248.171.*]
    Nie dajesz za wygraną,zaraz ktoś cię zgłosi do KNF i zapukają do twoich drzwi smutni panowie
  • Re: Sygnały techniczne do wzrostów Autor: ~Jadzia [91.94.28.*]
    Zacytowałam wiarygodne źródło, za cytaty analityków ma mnie KFN?
  • Re: Sygnały techniczne do wzrostów Autor: ~Gosciu [37.30.30.*]
    Teraz cytujesz analityków?
    Jak ja ich cytowałem to mówiłaś że piszą na zamówienie..
    Coś się zmieniło jadziu w tej kwestii? Czy moralność pani Dulskiej?
  • Re: Sygnały techniczne do wzrostów Autor: ~Gosciu [37.30.30.*]
    Na podstawie historycznych maksimów i analizy punktów Pivot (Fibonacci):
    TradingView
    TradingView
    +1
    Opory: Najbliższy istotny opór znajduje się w okolicach 6,00 – 6,50 zł. Trwałe przełamanie poziomu 6,50 zł mogłoby oznaczać zmianę trendu długoterminowego na wzrostowy. Wyższy, psychologiczny opór to 12,00 zł.
    Wsparcia: Kluczowe wsparcie znajduje się w strefie 4,80 – 4,85 zł (aktualny kurs oscyluje wokół 4,88 zł). Kolejne, bardzo silne wsparcie długoterminowe to poziom 3,74 zł.
    TradingView
    TradingView
    +4
    Podsumowanie Trendu
    Krótkoterminowy: Trend spadkowy/boczny. Kurs testuje dolne ograniczenia lokalnej konsolidacji.
    Długoterminowy: Spółka znajduje się w szerokim trendzie bocznym po silnej fali spadkowej. Inwestorzy czekają na wyraźne wybicie powyżej średnich kroczących, aby potwierdzić trwałe odwrócenie trendu.

Boryszew SA (BORY) Technical Analysis -
  • Re: Sygnały techniczne do wzrostów Autor: ~Jadzia [91.94.3.*]
    Kluczowe rekomendacje i wyceny (stan na marzec 2026 r.)
    Konsensus analityków: Według zbiorczych danych z platform takich jak Stockopedia, ogólna rekomendacja konsensusu to "Kupuj" (Buy).
    Wartość wewnętrzna (Intrinsic Value): Analiza serwisu Alpha Spread wskazuje na znaczne niedoszacowanie spółki. W scenariuszu bazowym wartość wewnętrzna jednej akcji jest szacowana na 14,88 zł, co oznaczałoby, że przy kursie ok. 4,87 zł akcje są niedoszacowane o 67%.
    Simply Wall St: Zauważa, że po ostatnich spadkach kursu akcje są o około 20% niedowartościowane względem ich wartości godziwej.
    www.alphaspread.com
    www.alphaspread.com
    +2
    Istotne czynniki wpływające na wycenę
    Strategia 2025–2029: Spółka planuje roczne nakłady inwestycyjne na poziomie 122–364 mln zł. Kluczowym projektem jest rozwój mocy w NPA Skawina (produkty aluminiowe o wysokiej wartości dodanej).
    Dywidenda: Boryszew pozostaje spółką dywidendową – stopa dywidendy (Dividend Yield) za ostatnie 12 miesięcy wyniosła ok. 6,97% (przy wypłacie 0,35 zł na akcję w 2025 r.).
    Ryzyka: Analitycy zwracają uwagę na wyzwania w segmencie motoryzacyjnym oraz wrażliwość wyników na koniunkturę gospodarczą w Europie.
    Najbliższe wyniki: Oficjalny raport za I kwartał 2026 r. zostanie opublikowany 14 maja 2026 r..
    Boryszew
    Boryszew
    +4
    Podsumowanie sentymentu
    Choć analiza techniczna sugeruje "Mocne sprzedaj" ze względu na trend spadkowy, analitycy fundamentalni upatrują w Boryszewie potencjału wzrostowego wynikającego z niskiej wyceny mnożnikowej i stabilnej polityki dywidendowej.

BRS — Boryszew SA Share Price - Stockopedia

Stockopedia

Boryszew ze strategią biznesową do 2026 roku

Boryszew
    Raport bieżący nr 3/2026 – Terminy publikacji raportów okresowych w 2026 ...

Boryszew
  • Re: Sygnały techniczne do wzrostów Autor: ~ktoś [31.178.3.*]
    Nie wiem jakie szkoły kończyli Ci analitycy pisząc, że "W scenariuszu bazowym wartość wewnętrzna jednej akcji jest szacowana na 14,88 zł, co oznaczałoby, że przy kursie ok. 4,87 zł akcje są niedoszacowane o 67%."

W podstawówce na lekcjach matematyki uczyli mnie, że:
    14,88 zł - 4,87 zł = 10,01 zł
    (10,01 zł / 4,87 zł) x 100% = 205,5 %

Akcje są niedoszacowane o 205,5%!

Koledzy analitycy walnęli się w swoich obliczeniach o 306,7 % => 205,5 % podzielić na 67%
  • Re: Sygnały techniczne do wzrostów Autor: ~Jadzia [91.94.21.*]
    Błąd. 14,88 -67% =4,87.
  • Re: Sygnały techniczne do wzrostów Autor: ~Jadzia [91.94.21.*]
    No i te 10 stanowi 67% od kwoty 14, 88 zl. Odwrotnie przeliczyłeś.
[x]
BORYSZEW 1,82% 5,04 2026-03-13 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.