bo przecież rząd i tak weźmie ten Safe europejski. Nawrocki wiedział, że rząd ten Safe weźmie i tak, ale w razie czego, jak będą jakieś kłopoty z tym powie, że odradzał i że zawetowal ustawę. Nie bierze w ten sposób za to żadnej odpowiedzialności, w sumie to sprytne.
Wolę jeszcze większego bankruta JSW tam to dopiero zarabia się pieniądze na kółeczkach,a Ty tkwij w maraźmie i zaklinają rzeczywistość że to już za kilka dni może zmniejsze potężne straty
Tymczasem 7 procent plus
W każdej chwili można zrealizować zysk ale po co skoro węgiel będzie mocno grany..
Ps.tu w każdej chwili może przebić magiczną granicę 4.9 i co wtedy się stanie jadziu? Chyba nie muszę mówić..
Właśnie czekam jadziu..
Do maja czekam i obserwuje bacznie notowania i wykres..
Ps.tak jak powiedziałem postaram się podwoić w tym czasie kapitał i przyjść z odsieczą na boryszew
Czasu wystarczająco dużo by tak się stało..
No ale zrobił jakby nie patrzeć 60 procent prawda?
Dziś węglówki dokładają kolejne procenty więc może plan uda się zrealizować i podwoić zyski by tutaj kupić dwa razy więcej akcji w dużo lepszej cenie...
Ps.zobaczymy jak będzie jadziu
Na GPW nic nie ma pewnego...
No i mam przemyślenia po łikendzie..
Patrząc na sytuację w zatoce perskiej zdecydowałem że razem z kolegami skupimy się od jutra na surowcach gdyż światowe tuzy wyprzedają metale i wchodzą na ostro właśnie w surowce energetyczne..
Znaczy to że ropa gaz węgiel będą drożeć i osiągną historyczne Maxy z czasów covidu i wojny na Ukrainie..
Widzimy olbrzymi potencjał w surowcu tzw awaryjnym jakim jest węgiel do tego już krąży informacja że w Polsce przygotowywane są awaryjnie elektrownie węglowe aby zapobiec przerwom w dostawach prądu..
Poza tym widać że chłopaki przeszli do atakowania strategicznych punktów infrastruktury energetycznej a co to oznacza chyba nie muszę mówić..
Ps. Uważamy że prognozy Iranu o 200dolarach za baryłkę mogą się ziścić a to oznacza że węgiel pójdzie na 250 dolarów za tone więc spółki węglowe zrobią po 200 procent od obecnych cen..
Czarne złoto wróci do łask zwłaszcza że Unia zapowiada że nie będzie zdjęcia sankcji z Rosji i tym sposobem zdana jest na węgiel z krajów takich jak Polska gdzie działa jedyna już kopalnia węgla koksowego jsw . Przy okazji zyska też bumech i bogdanka !
No i jak zawsze tradycyjnie powiem- - pożyjemy zobaczymy ..
@Gosciu, jak Bumech nie pokaże wozów bojowych (a wszystko na to wskazuje, że rzeczywiście ich nie pokaże) to Ty tam prędzej zobaczysz 3zł za akcję, a nie 30 :D Serio wierzysz, że akcje skoczą do 30zł tylko dlatego, że bankrutująca kopalnia zacznie coś wydobywać? Do tego aby stała się w jakikolwiek rentowna to jeszcze bardzo długa droga.
Ja nie tylko wierzę ale wiem..
Ps. Teraz tylko surowce energetyczne !
Szykuje się wystrzał ropy na niespotykaną skalę a w ślad za nią pójdzie węgiel jako alternatywa..
Ps.bumech na tym sentymencie poleci razem z jsw i bogdanka...
Patrzeć i obserwować !
Spokojnie trwa akumulacja
I jedna i druga spółka technicznie jest w b.dobrym punkcie ..
Ps.w piątek mija ultimatum trumpa więc spodziewam się że wywali ropę gaz i inne surowce w górę i węgiel będzie czarnym zlotkiem....
Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na wielki kryzys paliwowy na miarę tego z lat 70tych...
Uruchomią parowozy...
Ps.nie do śmiechu bo może się okazać że Trump przeskalowal te wojnę i zrobi się z tego kryzys jakiego nie było dotąd..
Wtedy trzeba będzie ewakuować się z giełdy bo nic tego nie przetrzyma ani węglówki ani zbrojeniówki ...