Coś się szykuje !!! ,zobaczcie na komunikaty prasowe :Mabion i WPD Pharmaceuticals zacieśniają współpracę planując wspólny rozwój innowacyjnych cząsteczek ADC
Pa rch może do 30 roku będzie po 20 i prawdy nie da się oszukać, kto posiada akcje śm iecia może je traktować jako los na loterię. Czy ktoś posiada informację jakie zarzuty KNF przedstawił byłemu zarządowi?
sprawdziłem -WPD Pharmaceuticalds rozwija biologiczne leki onkologiczne w terapii celowanej- ma lek na glejaka który opracowuje razem z Wake Forest University z USA . Czy to może znaczyć że Mabion się chce w to włączyć ? .
Poczytałam strategię ogłoszoną przez przez Prezesa. Rozwój leków biologicznych w terapii celowanej ADC i produkcja tych leków jest priorytetem w celach strategicznych . ACRX inwestował w biotechnologie więc jego obecność z 6 mln w pożyczce konwertowanej na akcje nie jest tutaj przypadkiem. Mam wrażenie że z Nowym Prezesem budowane są fundamenty pod duże rozdanie o wymiarze strategicznym. Zakup akcji przez Zarząd też się w to wpisuje . WPD sp. z o.o prowadzi również projekt rozwoju biologicznego leku na potrójnie negatywnego raka piersi . To wszystko zaczyna wyglądać bardzo ciekawie tym bardziej że ACRX jest głównym właścicielem WPD Pharmaceuticals SA która ma 100% WPD sp. z o.o. Mabion chyba dostaje drugie życie . Co tym Myślicie ?
Biotech trzyma się na pozycji 3-4 lata. Wystarczy zobaczyć wykres nvax. Jedno info i realizujesz zysk 300-400 procent. Technicznie spółka zdołowana totalnie. Tutaj już większość wisielców sprzedała lub uśredniona ale i tak wysoko.
Nowy Prezes i Zarząd mają duże możliwości w branży. Zakupy potwierdzają że coś tu będzie na rzeczy.
Przyglądam się tej spółce od pewnego czasu i też widzę że coś się poważnego tutaj szykuje - jakieś nowe rozdanie o strategicznym wymiarze. Sprawdziłem to WPD - mocno współpracują z USA, a w ubiegłam roku dostali 3 dotacje na rozwój leków onkologicznych ADC w tym jeden grant europejski. Skoro ACRX zainwestował w Mabion to musi być ciąg dalszy- nie ma przypadków jak ktoś wykłada 6 mln zł. w spółkę z zapleczem do produkcji leków.. Powoli dobieram bo cena jest atrakcyjna.