oczywiscie rzucanie takich kwot jest jak przepowiadanie temperatury na konkretna godzine bez oprzyrzadowania - czyli zgaduj zgadula
ale podstawy dla marzycieli sa - wyniki skokowo rosna w zawrotnym tempie, w branzy bardzo dobra koniunktura, przejscie na gpw w czasie hossy i spolki przynoszacej spore dochody z bardzo malym free floatem moze powodowac znaczace wzrosty
Dnia 2009-10-21 o godz. 07:57 ~ali napisał(a):
> Jest taka spółka Karen sie nazywa, na NC notowana była pow.
> 20 zł, jak przeszła na szeroki rynek zaczęła tylko spadać,
> dzis kosztuje kilkadziesiąt gr.
społka karen była notowana na ceto nie na nc, nie kosztowała 20 zł tylko max 30zł 30 gr, po przejsciu na głowny spadła do 4 zł, pozniej bylo pp i zrobiły sie grosze, wiec jak nie wiesz to nie pisz, ja wiem, bo kupowałem po 4 zł i sprzedałem po 28, dziekuje za uwage
ciekawe jak będzie wyglądało to przejście na główny, w założeniach miało być bez dodatkowej emisji, ale moim zdaniem przydała by się emisja z prawem poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy, zwiększyłby się free float, spólka dostała by trochę więcej kasy, a akcje poszybowały by w górę.
jednym z warunkow przenienienia na gpw jest chyba 25% free floatu
bez emisji nie da rady!
tyle ze czy głowni beda chcieli wkadac kase w spole - pewnie nie wiec pp do akcjonariuszy odpada
przydal by sie inwestor - pewnie koncza jakies rozmowy bo ba zwykle opoznienia w prospekcie mnie to nie wyglada
wesołoski wie ze juz blisko i kupil za kase ktora mial pod reka - zaraz finalizacja rozmow komunikat o inwestorze, wyniki, prospekt i mamy te 300%
czemu ten sam BDM który kupil udzily w w/w spolce nie mialby zainwestowac w znana sobie z wprowadzenia na NC spolke Fast Finance, ktora swietnie uzupelnia inwestycje w Inkaso
ci zajmuja sie windykacja w segmencie B2B a Fast Fin u osob fizycznych
- idealne dopelnienie
;-)
prawdziwy strateg ze mnie
jak oni tego nie zrobia to ja im to wlasnie doradzam !!!
nie zapominaj że głowni mogą sprzedać część pp, a części mogą nie zrealizować, mogą tez to ustawić proporcjonalnie tak jak np. za 8pp możesz wykupić 1akcję i masz 25% ff
Ludzie - spokojnie - poczytajcie troche przepisy i regulamin GPW. FF nie musi robić żadnej emisji w sytuacji gdy wchodza na rynek równoległy.
Sprawdzajcie fakty zanim napiszecie kolejne farmazony.
Kiepski free float to nie przeszkoda formalna a bardziej techniczna, co po wejściu na rynek regulowany (dla experto-forumowiczów - rynek równoległy to też regulowany) zadna poważna instytucja się może nie inetersować FF przy tak niskiwm free float i spółka będzie podatna na powżąne wahania kursowe. Co przy mądrym akcjonariacie może mieć swoje plusy
"jest jeszcze opcja ze zwiększą free float sypiąc ze swoich ;( "
To nie opcja, ale prawie pewność.
Deklarowali to wielokrotnie.
Ale powyżej 0,60 groszy - do tej wartości obowiązuje blokada.
Obejrzyj sobie "lukap" Krzemienieckiego - obowiązuje do 60 groszy.
Informacji szukaj w wywiadach udzielanych po debiucie.
Dodatkowo takie pytanie pada na każdym WZA - odpowiedź zawsze jest twierdząca.
Jedyna pociech to fakt, że odblokowane pieniądze zostana pozyczone spółce na wykup kolejnych wierzytelności.
Ale nie miejmy złudzeń, że Prezesi będą się bezczynnie przyglądać harcom spekulatów siedząc na 87 milionach akcji. Przecież zawsze mogą je sobie doemitować do woli.
Przedstawiciele Komisji Nadzoru Finansowego zwracają uwagę, że każda spółka zmierzająca na rynek regulowany powinna spełniać kryterium kapitalizacji (5 mln EUR, a od 2009 r. – 10 mln. EUR) oraz kryterium płynności (min. Free float 25 proc.). Szczególnie podwyższenie wymagań co do kapitalizacji może ograniczyć liczbę spółek, które opuszczą NewConnect. Oferta publiczna i debiut na rynku regulowanym wiąże się z obowiązkiem przygotowania prospektu emisyjnego, który musi zatwierdzić KNF. Większość spółek wchodząc na NewConenct, nie przygotowywała prospektu, bo nie jest on wymagany przy ofercie prywatnej.