Co ty dareczku za bzdury piszesz Orlen nie wyda w gotówce 1 zł
Same cyferki w rubrykach zmieni i tyle.Nawet gdyby miał płacić to tutaj wzrost kursu jest nie istotny tylko wzrost cen ropy i marży hurtowej
11. Ustala się, że cena emisyjna Akcji Serii CC będzie wynosić 18,50 zł (słownie: osiemnaście złotych pięćdziesiąt groszy) za jedną Akcję Serii CC. Wszystkie Akcje Serii CC zostaną pokryte w całości wkładami pieniężnymi nie później niż przed zgłoszeniem do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego podwyższenia kapitału zakładowego Spółki dokonywanego na podstawie niniejszej Uchwały. -czy wkład pieniężny to gotówka,czh można również "workiem ziemniaków" za nowe akcje zapłacić?
https://wycena.akcjeenerga.pl/pliki/wycena-ug-akcji-energa.pdf plus aktualizacja ktora GG upublicznila teraz https://przeciwnaduzyciom.pl/wp-content/uploads/2026/03/Dokument-wyceny-akcji-spolki-Energa.pdf
autor pierwszej analizy/ wyceny Filip Szubert – posiada 25-letnie doświadczenie jako doradca biznesowy przy fuzjach i przejęciach (M&A) i w inwestycjach kapitałowych. Pracował w bankowości inwestycyjnej/działach M&A Citibank i BRE Corporate Finance, firmie doradczej McKinsey & Co. oraz jako Dyrektor Inwestycyjny w funduszu private equity Penta Investments.Absolwent Politechniki Warszawskiej i studiów MBA na Kellogg School of Management. Ukończył cykl egzaminacyjny Chartered Financial Analyst (CFA).
autorzy 2 analizy/wyceny to analitycy Uniwersytetu Gdańskiego dr hab. Robert Bęben, prof. UG ....Dyrektor Centrum Analiz Procesów Gospodarczych i Zachowań Konsumentów dr Patryk Kaczmarek Katedra Bankowości i Finansów Wydział Zarządzania ....doradca inwestycyjny lic.nr 996
W rekomendacji PKO znajdujemy również oczekiwanie najwyższej dywidendy w historii koncernu na poziomie 8 zł na akcję. -pobierając 3 zł dywidendy z Energi i Energa dorzuci zlotówkę do rekordowej dywidendy Orlenu,tylko 8 zł z Orlenu przykursie 120 to 6%,3 zł z Energi przy kursie 18,6 zł to 16%-ot,taka różnica,wszystko przy zalożeniu,że dywidenda z Energi wreszcie będzie
co to ma wspólnego,nie mieszaj "różnych systemów walutowych"Energa to spółka z przewidywalnymi zyskami,rynek mocy,dystrybucja,oze,/top of the top/,wystarzczy by Orlen przestał Energę doić bokiem
Po, sprzedaży Orlenu dziś , mam na 2 tyś akcji Energi jak uchwalą nową emisję ,lub poczekam na korektę, na Orlenie jak zrobią odpisy na olefiny, nie byłem chciwy kupiłem po 46 zł, sprzedałem po 126,4 i 129,4zł ,zaliczyłem parę kółeczek .
Gubisz się już miszczu w kłamstwami tydzień temu pisałeś że jeden pakiet sprzedałeś po 119 a drugi dzień później po 122
Musisz się zdecydować na jakąś wersję.
Jak pisałem sprzedałem po 121 122 i odkupiłem po 116 i 115 zł ,kupowałem 18.12 2024 po 46 zł czyli nie jestem chciwy i sprzedałem po 125 zł i 129 zł ,PO Enerdze najlepsza inwestycja zrealizowana przeze mnie