Może tak być :) dalej uważam, że kurs jest dosc wysoko w stosunku do tego, co rzeczywiscie mamy w raportach bieżących, natomiast to ten rodzaj spółki, że nie ma sensu budować oczekiwania co do przekazywania informacji w ESPI.
No tak, ale kurs nim poszedł na obecne poziomy to zaliczył zdrową korektę od szczytu z poziomu 130 do 7X. Ten Zarząd ma tendencje do bajkopisarstwa więc trzeba im zwyczajnie patrzeć na ręce
A ja sprzedałem wszystko w okolicy 167 zł.
Boję się mocno o veto SAFE.
Nawet jeśli rząd uruchomi większość srodkow bez ustawy i nawet jeśli DW coś z tego dostanie to pierwsza reakcja będzie mocno paniczna.
Wtedy będę czekał z koszyczkiem sposobów niżej i odkupię.
A jeśli nie będzie veta? No to trudno, odkupie za 200+. Urok giełdy:)
Moim zdaniem veto SAFE niewiele zmieni, bardziej liczy się to kiedy zaczną raportowac kontrakty z instytucjami finansowymi, czyli coś co jest w leku. Ale jakąkolwiek próba szacowania co i kiedy to wróżenie z fusów, dlatego lepiej czekać i dać się zaskoczyć.
Dnia 2026-03-12 o godz. 15:59 ~Ederson napisał(a): > Moim zdaniem veto SAFE niewiele zmieni, bardziej liczy się to kiedy zaczną raportowac kontrakty z instytucjami finansowymi, czyli coś co jest w leku. Ale jakąkolwiek próba szacowania co i kiedy to wróżenie z fusów, dlatego lepiej czekać i dać się zaskoczyć.
Dokładnie, SAFE dla DW to "lokalny bonusik" , inne kraje tez korzystają z tego programu i mogą w nim DW uwzględnić. Poza tym pamiętajmy że najważniejsze są komercyjne wdrożenia.
Czym innym jest realny wpływ SAFE na spółkę a czym innym wpływ veto na sentyment.
Podobno dziś orędzie. Jeśli ogłosi veto to jutro nawet Klepsydra będzie na czerwono.
Change my mind :)
Dnia 2026-03-12 o godz. 16:47 ~Robert napisał(a): > Czym innym jest realny wpływ SAFE na spółkę a czym innym wpływ veto na sentyment. > > Podobno dziś orędzie. Jeśli ogłosi veto to jutro nawet Klepsydra będzie na czerwono. > > Change my mind :)
Nawet nowa rozróba "niedoszłego" pomarańczowego noblisty nie była wstanie jak narazie uwalić kursu co mocno mnie zdziwiło, wiec tym bardziej sutener nic tu nie ruszy, zresztą może być ciężko kto kursy uwali u nas lokalnie Pomarańczka czy jego niziołek Batyr Kibolek.