Cześć wszystkim, w przyszłym tygodniu mam spotkanie z prawnikiem i biegłym. Tak jak pisałem wcześniej jestem w 100% zdecydowany na dochodzenie swoich praw w sądzie. Jak będę po spotkaniach stworzę grupę chętnych dochodzić swoich praw w sądzie. Dajcie znać kto wstępnie zainteresowany na pójście do sądu, możemy założyć proces ”zbiorowy”, pokrzywdzonych przez TDJ i Grenevię.
Cześć, na początek załozylem nowego maila pod ten temat: nikodem233@op.pl Chętnych do dochodzenia swoich praw w sądzie proszę o kontakt. Później już w ograniczonym gronie wymienimy się telefonami i założę grupę na whata app. Ad razu dodam, że nie będę wchodził na nowego maila codziennie, ale raczej raz na kilka dni. Co innego później na what’s app.
Na ten moment mamy 11 osób zaintersowanym dochodzeniem swoich spraw na drodze sądowej. Jeżeli ktoś jeszcze chce dołączyć to proszę o maila na adres: nikodem223@op.pl
Witam, prowadziłem kiedyś podobną sprawę i mogę podpowiedzieć, że kluczowa jest kwestia wyceny. Jeśli (a po to kupiłem te akcje) Grenevia skoryguje moce pod kątem zbrojeń, to potężne firmy zbrojeniowe przeprowadzą wykup ich akcji. Cena powinna wzrosnąć o tyle ile wzrósł kurs Rheinmetall po 2024 r. bo to oni chcą zgarnąć zyski, ale nie mając mocy produkcyjnych muszą po cichu przejąć nasze firmy.
Witam Famur/Grenevię mam od bardzo dawno. Ostatnie zakupy (wcześniej też miałem, ale sprzedałem) robiłem w maju 2020 roku. Akcje nadal (do jutra) mam +38%. Średnia zakupu 2,35 PLN Mam duży sentyment do spółki i miała ciekawe perspektywy.
Na jakiej podstawie chcesz zakładać sprawę? Prawo im zezwala na zrobienie przymusowego wykupu. Kurs od października jest na podobnym poziomie. Więc ciężko się doczepić do wyceny wykupu. Tak biegły mógłby ustalić inną godziwą, ale mogli zastosować tą wynikajcą z kursu.
Próbowali wykupu (zwykłego) już wcześniej więc nie jest to do końca zaskoczeniem.
Ale jak macie siłę to walczcie. IMHO trzeba się pogodzić z sytuacją.
Dnia 2026-03-12 o godz. 15:20 adir napisał(a): > Witam > Famur/Grenevię mam od bardzo dawno. Ostatnie zakupy (wcześniej też miałem, ale sprzedałem) robiłem w maju 2020 roku. > Akcje nadal (do jutra) mam +38%. Średnia zakupu 2,35 PLN > Mam duży sentyment do spółki i miała ciekawe perspektywy. > > Na jakiej podstawie chcesz zakładać sprawę? > Prawo im zezwala na zrobienie przymusowego wykupu. > Kurs od października jest na podobnym poziomie. Więc ciężko się doczepić do wyceny wykupu. > Tak biegły mógłby ustalić inną godziwą, ale mogli zastosować tą wynikajcą z kursu. > > Próbowali wykupu (zwykłego) już wcześniej więc nie jest to do końca zaskoczeniem. > > Ale jak macie siłę to walczcie. > IMHO trzeba się pogodzić z sytuacją. >
Przez to że przepisy sa jakie są i kurs decyduje o wsaystkim, musisz im udowodnić manipulowanie kursem akcji. Jest to spokojnie do zrobienia.
Powodzenia 10 lat w sądach. Nie mniej jednak kibicuje. Sąd okręgowy byle jaki to 2 lata na pierwszą rozprawę. Zabawa dla graczy o mocnych nerwach i porfelach.