Pytanie do Ori.
W innym wątku napisałeś że jest szansa na RT2 jeszcze w tym roku, a w ostatnim filmiku publikowanym przez Road prezes twierdzi, że wszystko idzie zgodnie z harmonogramem co oznacza wydanie gry w 2 kwartale 2026. Faktem jest że 2 drugi kwartał 2026 jest jeszcze w tym roku ale Twoja wypowiedź może sugerować że się w tym roku nie wyrobią. Skąd taki wniosek?
Q2 to do końca czerwca ... czyli jakies niecałe 4 miesiące. Jest jeszcze kupa roboty przy tej grze ... a 4 miesiące to niewiele. Zawsze coś wychodzi po drodze .... sam obstaję, że pewnie będzie jakaś obsowa.
Skoro mają być jeszcze playtesty, wersja beta, demo i premiera, to jakoś mi ciężko uwierzyć, że uda się wyrobić do czerwca? Oczywiście demo ma być tym głównym nośnikiem marketingu i czas pomiędzy demo a pełną wersją nie będzie długi. Teraz zmieniły się czasy, musi być relatywnie krótki odstęp czasu pomiędzy prezentacją a pełną premierą. Dlatego wg mojej prywatnej opinii to demo wleci właśnie w czerwcu na festiwal steam, a pełna gra na jesieni październik -listopad (jak kiedyś ATS1)
tak jak mówił prezes jakość, jakość i jeszcze raz jakość i gra wyjdzie jak będzie gotowa, Pan Michał ma plan wie co robić, teraz należy czekać na efekty tej pracy i trzymać kciuki że wszystko wyjdzie
ja nie wierzę w q2, nie przeszkadza mi jeśli obsuwa faktycznie przełoży się na jakość gry, gra na być longsellerem i w długiej perspektywie czy gra wyjdzie w q2 26 czy w q4 26 ma mniejsze znaczenie, gra musi być technicznie bardzo dopracowana już na start i prezes ma tego świadomość
Po prostu chciałem poznać argumentację.
Szczerze to wolałbym szybciej niż później ale nie kosztem jakości.
Akurat Pan Michał potrafi zbudować zaufanie między spółką a akcjonariuszami i ja mu wierzę
narazie jest jedynie dobra komunikacja projektu + chęci i świadomość co robić, wiemy jakie są plany co kiedy jak i gdzie etc. ALE ostatecznie to Pan Michał musi dowieźć dobry produkt i 'sprawdzam' dopiero będzie w dniu premiery, wtedy go 'rozliczymy' po efekcie czyli po premierze , teraz za wcześnie