Według najnowszego raportu analitycznego Domu Maklerskiego INC gra Lords of the Fallen 2 może mieć wysoki potencjał sprzedażowy. Analitycy wskazują, że tytuł może skorzystać zarówno z rosnącej bazy graczy związanych z marką, jak i z dynamicznego wzrostu popularności gatunku souls-like oraz rozwoju rynku konsol i PC.
Dnia 2026-03-09 o godz. 16:16 ~informacja napisał(a): > Według najnowszego raportu analitycznego Domu Maklerskiego INC gra Lords of the Fallen 2 może mieć wysoki potencjał sprzedażowy. Analitycy wskazują, że tytuł może skorzystać zarówno z rosnącej bazy graczy związanych z marką, jak i z dynamicznego wzrostu popularności gatunku souls-like oraz rozwoju rynku konsol i PC. > >Analitycy: Lords of the Fallen 2 może wygenerować ponad 323 mln zł przychodów w roku premiery - Bankier.pl
Podam ci prosty przykład: jeśli na steam masz w sprzedaży 100 tysięcy gier a w EPiC np 5 tysięcy to otrzymasz proporcje przychodów ogółem 74 % do 5 % . Ale to nie wyklucza możliwości sprzedaży w EPiC gry w wolumenie np 300 mln złotych jak będzie hit, popularny wśród nabywców.
Co tu robisz skoro nie masz akcji? Kupowałeś przy premierze LF po 7zl? I żal ściska? Martwisz się o nasz hajs, to nie forum dla akcjonariuszy demo. Nie masz akcji to nie martw się o nas my sobie doskonale poradzimy. A Ty znikaj bo to forum dla akcjonariuszy.
Sereczku... . Ten raport jest bardzo minimalistyczny w swoich założeniach. Tutaj sprzedaż w pierwszym roku na samym PS5 będzie oscylować w granicach 2-4 miliony w zależności od tego jak gra będzie odebrana przez graczy. Ja upatruje tutaj jednak prawdziwego Hitu, więc wszystko możliwe. Sama sprzedaż na PS5 pozwoli na spokojny rozwój firmy ( już bez kredytów, kolejnych emisji). A jeżeli Rudy wypuści to na Steam za kasę z emisji najpewniej to kolejne miliony graczy to kupi. Możecie zaklinać rzeczywistość ale i tak jej nie zmieńcie. Mam nadzieję że po premierze pojawicie się na forum i wtedy wszystko ładnie odszcz...:)
Też tak uważam, ten raport bazuje bardziej na sprzedaży ilości sztuk na poziomie około 1-1.5 mln. W mojej ocenie tego typu raporty powinny bazować na kilku wariantach np.
1 - 2 mln sprzedanych - wariant słaby. Do 400 mln PLN
2- 4 mln sprzedaż - wariant średni. Do 800 mln PLN
4 - 10 mln sprzedaży - wariant świetny do 2 mln PLN - oczywiście przychodu
W interwale jednego kwartału w sprzedaży
Coś mi się wydaje że Prezes celowo przedstawił słaby raport ;)