Zgoda . Najpierw ty. Czas 10 minut . Moje wiszą od wielu tygodni na s po 494 zł ale patrząc co się dzieje chyba zmienię zlecenie. Teraz ty czas 10 minut.
Ponadto czekam na argumenty dlaczego ma być 330 zł a nie np 494 zł. Choć jeden merytoryczny argument. Też się pewnie nie doczekam. Cóż dzień bez wpisu trolla to dzień stracony.
System cały czas odrzuca moje zlecenia, chodzi o widełki, a z kolei nie zamierzam wystawiać po 360 , tylko dlatego żeby udowodnić SIP ile mam akcji SCW, bo może się szybko sprzedać. Mam 2100 akcji.
Wystawione , gramotny, prawdomówny i z koHones ,wiecznie nie winny Marku, popraw pisownię i nazywaj kogoś kłamcą kogo nie rozumiesz, nie znasz :502-2100 akcji
Skoro ma być korekta do 330 zł wg Ciebie to dlaczego nie sprzedałeś po 355-360 ( bez problemu można było to zrobić) Spokojnie możesz odkupić potem po 330 zł wg Ciebie. Pisz głupoty dalej dobrze się bawię…
A jaka jest ta twoja merytoryka trollu? Ma spaść do 330 zł bo sobie tak wymyśliłeś? Jakiś jeden argument tylko błagam nie w stylu musi być korekta bo za dużo urosło bo to nad wyraz słabe…Dawaj dasz radę.,.
Szanowni koledzy pieniacze.
Jak zapewne wiecie "Nasza" Sp. typu "High Growth" jest specyficzna pod kątem dynamiki korekt. Sp. działa w sektorze technologii kosmicznych i wizyjnych gdzie występuje wysoka zmienność. W związku z tym występują tu dwa rodzaje korekt.
1. Korekty oddechowe występują po lokalnych szczytach gdy kurs rośnie zbyt szybko w stosunku do średnich kroczących i to jest od 10% - 15%.
2. Korekty głębokie występują po bardzo silnych wzrostach które Tu mają miejsce ponieważ Sp. dyskontuje "przyszłość", więc korekta może wynieść połowę wcześniejszego wzrostu.
W związku z tym jak i jeszcze innymi czynnikami takimi jak płynność, realizacja zysków, przejście na produkcję seryjną 26 - 28.
Uważam że najbliższa kluczowa strefa wsparcia to 330 - 345 PLN.
Uwaga: RSI to ok 70 pkt stan wykupienia.
Reasumując: posiadam sporo akcji Sp. nie zamierzam sprzedawać a wręcz przeciwnie zamierzam systematycznie dobierać.
A Wy przestańcie pisać glupoty i weźcie sie do nauki.
SIP - wszystko co piszesz jest prawdą i to na dodatek prawdą książkową, jest jedno małe ale - świat jest na skraju wojny, wchodzi w grę nawet opcja nuklearna i mimo, że to bezpośrednio nie dotyczy Scanway, to jeśli giełdy zanurkują, to niestety Scanway też, bo niewiadomo jak to wszystko sie potoczy. Żeby była jasność - mam Scanway i na chwilę obecną nie myślę o sprzedaży, reszta portfela wyczyszczona i czekam z gotówką na rozwój sytuacji na świecie, trzeba być bardzo czujnym.