• Wywalamy 32 Autor: ~Inwestor [31.0.35.*]
    I wsiadamy 28mordeczki
  • Re: Wywalamy 32 Autor: ~Inwestor [31.0.35.*]
    Mówiłem ehh dawcy
  • Re: Wywalamy 32 Autor: ~zadziwiony [31.61.232.*]
    Nie zdążyłem
  • Re: Wywalamy 32 Autor: ~Mario [46.112.86.*]
    Piszesz to kiedy realny staje sie short squeeze na JSW Dodatkowo możliwa umowa z ARP która ma ustabilizować bilans. Spółka wchodzi wtedy w cykl surowcowy zrestrukturyzowana: beta sektora ~1,2, ACF2 wyraźnie rośnie, co pokazuje rosnącą dynamikę rynku. Jak myślisz kto był historycznie największym beneficjentem ucieczki z WIG20?

Geopolityka wspiera start cyklu surowcowego, a kurs od kilku dni rośnie, twoja narrację oslabia przesuwany coraz wyżej poziom kółka dzisiaj 28 :) to nie rekomendacja inwestycyjna ale myślcie ludzie
  • Re: Wywalamy 32 Autor: ~Szczery [109.206.198.*]
    Mario ale Ty piszesz jakieś głupoty. Przecież to bankrut bez perspektyw. Wywalany dzisiaj na dużych obrotach bo była okazja.
    Wszyscy co marzą o shorty squeeze - to się nie uda tutaj.
  • Re: Wywalamy 32 Autor: ~Ziko [46.134.72.*]
    Zaraz wyszczal na 100 zl,leć w przestworza czarna perlo nowy mesio.czeka w salonie
  • Re: Wywalamy 32 Autor: ~pedro [91.231.122.*]
    ci co robią kółka mniej zarabiają sumarycznie od tych co zapominają, że mieli akcje. Martwi mają największą stopę zwrotu się okazuje, bo nie mieszają akcjami :-)
  • Re: Wywalamy 32 Autor: ~Mario [46.112.86.*]
    Nie chce mi się tu wchodzic w spory ale JSW historycznie robi gwałtowne ruchy właśnie w pierwszej fazie cyklu surowcowego (2016, 2021) setup identyczny jak teraz. 2024 JSW miała ok. 7,3 mld zł straty netto głównie przez odpisy i spadek cen węgla koksowego

Ceny węgla koksowego spadły o ok. 30% w latach 2022-2024

Ale to jest typowy dołek cyklu surowcowego, nie dowód bankructwa...

Model JSW jest ekstremalnie cykliczny – przy wysokich cenach generuje ogromne zyski... Chcesz dyskutować z cyklicznością rynku, mnie nic do tego ale teraz jest szansa na wejscie w początek cyklu z ograniczonymi kosztami.. każdy decyzję inwestycyjne podejmuje sam. Ja dodam do tego jeszcze jedno: systemowy failure kilku założeń modeli statystycznych które doskonale działają w stabilnym świecie (patrz na model qrt-nie zawsze działa w obecnych realiach).. momentum crash i nierealne staje się rzeczywistością..
  • Re: Wywalamy 32 Autor: zenekzakcentu [88.156.215.*]
    przypomnę ci trollu że w piątek wywalałeś po 28zł xD coraz słabsze te nagony szortowskie zatrudniają
[x]
JSW 1,88% 32,60 2026-04-02 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.