Z czego wynika te 1.8 na plus?
Ps.na rynkach niepewność i strach..
W piątkową sesję łowcy polują na wyposażonych inwestorów którzy boją się zostać z akcjami do poniedziałku bo nie wiadomo co się wydarzy..
Rejczel minus i próby zbicia kursu poniżej psychologicznej piątki ...
Ale cóż..tradycyjnie: zobaczymy!
Wydarzyć może się wiele jadziu..
Ot chociażby wybuchnie panika na rynkach w związku z zawirowaniami na Bliskim Wschodzie..
Wigi się posypią i co myślisz że boryszew się u3ma?
Ps. Bacznie śledzić sytuację obserwować i nie liczyc na mannę nieba..
Była przygrywka nie panika..
Ps.teoretycznie zbrojeniówki winny się wybronić lecz boryszew do nich nie należy ..
Choć z drugiej strony jak następuje wyprzedaż akcji to spekulanci pozbywają się wszystkich akcji realizując zyski i ratując gotówkę..
Miejmy nadzieję że do tego nie dojdzie
Tutaj musieliby sprzedać taniej niż kupili ci spekulanci. Boryszew to nie zbrojeniówka, mimo, że ma spółkę powołaną do produkcji dronów, a drony już zostały zaprezentoeane na pokazach i targach. Za to spolka obuwnicza Protektor, która głównie buty ochronne dla budowlańców produkuje, to zbrojeniówka. Dobre.
Jeśli spojrzeć na koszyki zakupowe to tak ..
Protektor jest w takowych..
Pomijając kondycję spółki dam fakt iż w koszykach tych wymieniany jest właśnie protektor świadczy na jego korzyść..
Niedawno MON przeznaczył 7 miliardów zł na modernizację umundurowania armii w tym zakup nowych butów dla wojska..
Z pewnością część tych butów zrobi protektor gdyż ma moce produkcyjne..
Dodam że to bez funduszu SAFE
Program "Szpej' realizowany przez MON ..polecam się zapoznac
Podsumowanie dla inwestora:
Protektor znajduje się w fazie "nowego otwarcia" po wejściu inwestora strategicznego. Kluczowym czynnikiem dla dalszego wzrostu będzie efektywne wykorzystanie nowego kapitału oraz zdolność do zdobywania kolejnych kontraktów w ramach modernizacji armii.
Ps.nowy inwestor wniósl kapitał rozwojowy do spółki
Teraz to już zupełnie inna spółka niż przed rokiem
W spółce Protektor S.A. (producent obuwia specjalistycznego) w ostatnich miesiącach 2025 roku oraz na początku 2026 roku nastąpiły znaczące zmiany w strukturze akcjonariatu, a kluczowym inwestorem zwiększającym swoje zaangażowanie jest Luma Holding Ltd.
StockWatch.pl
StockWatch.pl
+1
Oto główne informacje dotyczące zmian inwestorskich w Protektorze:
Luma Holding Ltd zwiększa zaangażowanie (listopad 2025): Luma Holding objęła 4 miliony nowych akcji serii F spółki Protektor
Przeciez oni są od lat akcjonariusze, robią emisję akcji dla siebie, za grosze biorą te akcje, niby zwiększają udział, a potem sprzedukacja z zyskiem. Weź już się nie ośmieszaj tymi pseudo analizami, chyba że myślisz, że tu sami idioci są, co ci uwierzą.
A my razem z nimi..
Górka jest prz dwóch zlociszach..
Od złotówki to wychodzi niezła 100tka bonusów..
A kto wie czy nie zechcą zrobić dwóch setek..
Ps.ty w tym czasie oczekując na info nie tylko nie zarabiasz ale tracisz ok30 procent więc rachunek jest prosty..
I tak może być..
Tymczasem nie zanosi się na sukces gdyż wigi straszą..
Ps. Zobaczymy czy zgodnie z teorią
Safe. Heven. Zbrojeniówka się im oprze..
To będzie doskonały papierek lakmusowy na najbliższe sesje...
Czekamy aż się skończy to zamieszanie wokół Safe. No i jednocześnie czekamy na espi nt. uruchomienia produkcji dronow I to będzie atomowe wystrzał na akcjach Boryszewa.
Jeśli ktoś pisze, ze Protektor ma nowego inwestora w postaci Luma to lepiej niech ucieka z tamtad. Luma od miesięcy rzuca akcje w rynek i bierze nowe emisję. Nie mówię, ze tam znowu nie wejdę, ale patrzcie czy przebije opór, czy wsparcie wytrzyma. Narazie to totolotek.
Nie do końca kolego..
Były w międzyczasie roszady w akcjonariacie..
Zmieniła się struktura i wpadł zastrzyk gotówki ..
Ps.skrocilem tam pozycję na rzecz zrembu...
Dziś doskonała okazja do tego była ..
Zremb dla mnie bardziej pewny. Lubawa też mnie nigdy nie zawiodła, chociaż ja patrzę też na kapitalizację. To już bardzo dużo. Ale teraz przede wszystkim czekam na espi od Boryszew i mam nadzieję koniec tej stagnacji. Dzisiaj dokupiłem drugi pakiecik.
Gratulacje..
Ja jednak 3mam się swojej strategii wyczekiwania..
Ps. Dziś branżowe się wybronily..
Jeśli nie wybuchnie bomba atomowa to będziemy świadkami wzrostów mimo zawirowań związanych z Safe..
Ciekawe jak dziś zbrojeniówka?
Czy się wybroni?
Na wigach niestety będzie słabo wzorem azjatyckiej paniki..
Boryszew jeśli nie wybronią 4.9 pójdzie w kierunku minimów..
Co trzeba mieć w głowie, żeby tak cały dzień pisać te swoje wysrywy, jak ten tu "Gościu". Kiedyś był tu jeden taki, "ffff" się wabił, pewnie jakaś rodzina ;)