Nie wiem czy zauważyłeś ale USA napadło ma Iran. Trump myślałem że reżim padnie w weekend a teraz słyszy się o kilkutygodniowych nalotach. Giełdy zareagowały nerwowo, w Korei nawet bardzo nerwowo. Zobaczymy co będzie dalej. Na razie nie ma mowy o wzrostach. Giełdy nie lubią niepewności.
Mnie weszlo 75 tys. Nie sadzilem, ze spadnie ponizej 10,30 jak pisalem tydzien temu, a jednak. Summa summarum, koncowka na plus. Next week powolny marsz na szczyty. Usa juz tylko -1%.
Nie ma znaczenia wejście do WIG 20
Nie mają znaczenia dobre wyniki.
USA rozpoczęło wojnę z Iranem o spadki na giełdach są praktycznie pewne. Pytanie nie brzmi czy będą spadki ale jak bardzo kurs poleci na południe.
Zobacz gdzie spadł Tauron podczas covidu. Spadł poniżej złotówki.
To był niewyobrażalny dramat akcjonariuszy. Prawdziwa masakra.
A jak wiemy z historii, historia lubi się powtarzać.
Nie tym razem. Z tej wojny dla indeksów nic już chyba nie będzie. SP500 i Wig20 idą na nowe szczyty. Tauron również zrobi nowy szczyt. Poczekajmy aż minie ta gierka z wejściem Tauronu do Wig20 i ES 600. Ewidentne ubijanie kursu przed zebraniem.
Dealer, a napisz nam jak spadla wczoraj i dzisiaj gielda w usa? Niewyobrazalnym dramatem sa tacy toksyczni ludzie jak ty, dealer. Za tydzien bedzie niewyobrazalna radosc akcjonariuszy z 12,xx zl i co wtedy nam napiszesz? Ostatnio bylo 11,90 i milczales, ciekawe czemu?