Nie chcę być złym prorokiem, ale z taką kapitalizacją to spółka pożegna się niedługo z MWIG40, obroty też nie za ciekawe, w gamedevie już dawno nie jest numerem dwa, a nawet wszystkie spółki z SWIG80 mają wyższą kapitalizację.
Ciekaw jestem czy jak by ktoś podniósł cenę na inne poziomy to jak zwiększyłby się handel. Jestem ciekaw jak ta sama spółka by funkcjonowała na wyższych poziomach. Mam wrażenie że handel by wrócił do życia a tak jesteśmy w miejscu gdzie niedobitki sprzedają i kupujący jacyś niezdecydowani i dryfujemy jak kloc. Brak wspólnej platformy do życia.
A mi sie wydaje że tutaj siedzi ciągle ten fundusz który postawił szorta w 2024, zwalił kurs z 660 na 180 a finalnie na 130 i czeka czy cos jeszcze uszczknie niżej, bo zauważcie że jakiekolwiek próby wejścia wyżej niż 140 są szybciutko gaszone i powrót jest na 135
Ekspertem nie jestem ale ta teoria że szort zwalił kurs z 660 na 180 to nie ten scenariusz i to jeszcze bez obecności w rejestrze pozycji krótkiej. No nie. To nie tak było.
Raczej fundusze inwestycyjne, które siedziały od dłuższego czasu na 11bit i spory % miały zarobiony uznały, że zbliża się korekta większa na kursie, postanowiły wyjść i wrócić(lub nie) jak sytuacja się uspokoi. Do tego średnie oceny FP2 wygoniły część małych plus shorty poczuły krew, a media też skorzystały na clickbaitach.
Jednak największe znaczenie miała realizacja funduszy.