Pewnie Ameryki nie odkryje ale tak sobie myślę że problem w tym że to mała spółka i przez to podatna na spekulacje. Łatwo ją zdołować i równie łatwo wzbić w górę. Puki co jest ta pierwsza opcja. 11bit tak obrywa jakby było powiązane z Iranem lub była spółką turystyczną.
Dla mnie sa to rzeczy zupełnie niezrozumiałe, dziś wśród spółek gamedevu prawie na samym końcu jesli chodzi o odbicie. PCF mial za trzeci kwartał ponad 90 mln zł straty, obie spółki osiągnęły swoje roczne minima w podobnym czasie, w grudniu. 11BIT ciagle na podobnym poziomie PCF 20% wyżej.
Problemem ze spółką jest jej zarząd, który wciąż pływa w samozachwycie, bo przecież skasowanie P8 to 'tylko' 80 baniek, ale jest takie stare powiedzenie, że 'pieniądze się zarabia i traci wielokrotnie, ale dobre imię buduje się całe życie, a traci tylko raz'. Oczko się odkleiło temu zarządu i bez jakiś poważnych zmian, zostanie tylko dalsze osuwanie się. Czy te shorty o których każdy mowa są teraz z Wami w pokoju, bo w rejestrach niestety nie? :-D.
Dyskusja jak poziom akcji 11 Bit. Zastanawia mnie próba bronienia trupa, który zaczął już roztaczać woń zgnilizny. Po wypadnięciu z WIG 30 ta spółka jest tak słaba, że jakiekolwiek większe wzrosty będą rozgrywane, więc poziom 2XX zł osiągnie, ale może razem z inflacją. Co do jednego się myliłem- zmiany w kierownictwe jednak też raczej nic nie dadzą :-D. Przy okazji dolar w górę, a 11Bit w dół- a tyle krzyczeli, że to przez słabego dolara.
Może jak zobaczysz zysk za 2025, dodatki do FP2 i The Alters, premiere Moonlightera 2, nową gre wydawnictwa i materiały promocyjne do FP1886 to zmienisz zdanie.
Tak z ciekawości zapytam. Czego oczekujesz w kontekscie komunikacji z akcjonariuszami?
W grudniu mieli Showcase, pół roku obszerny wywiad i pokazy na Wall Street.
Co chwila chwalą się nagrodami lub nominacjami za The Alters. Moonlighter 2 i Death Howl i The Alters marektingowo radzą sobie bardzo dobrze. Frostpunk 2 wychodzi na prostą. W tym roku kolejna gra wydawnictwa, 2 dodatki FP2, jeden do The Alters i planowo wersja 1.0 Moonlightera 2. W nastepnym roku nastepny Frostpunk plus dwie inne pozycje w produkcji. Plus pełno kasy w gotówce więc jak będą dobre kolejne dobre projekty w wydawnictwie to będą mogli spamować grami. Kasa na plusie.
Problemem jest giełda nie spółka. Spółka działa i ma sie dobrze.
Moim zdaniem brakuje konkretów. Wszystko co wymieniłeś to ogólniki, a brakuje terminów, brakuje szacunkowych danych liczbowych dotyczących sprzedaży, brakuje choćby mglistego opisu czym są te nowe pozycje w produkcji. Nie da się podjąć decyzji inwestycyjnej przy tych informacjach, które są dostępne, co jest odzwierciedlone właśnie na giełdzie.
inwestycja inwestycyjna jest prosta - jeśli ktoś chciał wchodzić po 200+ to teraz ma promocję jak nigdy
uśredniać lub wchodzić, zakopać, odkopać za kilka lat zysk.
problem jest w tym, że potencjalny zysk tu nie jest tak wysoki jak na innych spółkach (cig, oml)
sam tu wiszę jak glupek, 15% portfela uziemione, normalnie bym uśredniał, ale szkoda mi kasy
Świetna, sam jestem ciekaw ile jeszcze walnie po wynikach. Nie mogę się dokopać do info jakie premie za zeszły rok wypłacił sobie ten- pożal się boshe- zarząd. Ktoś kojarzy?