Niestety wojna w Iranie i nasza giełdę dotknęła. Głupotą byłoby teraz sprzedawać, chociaż wiadomo, że znajdą się chetni na kółka. Prezydent na dniach podpisze ustawe i to może być punkt zwrotny.
One wzrastały na fali Safe, a Boryszewa,ludzie jednak nie kojarzą ze zbrojeniowką i dronami. Utajnili ta liste projektow ito nam zaszmodzilo, ho kurs bylby w calkiem i nym miejscu. Ale to się zmieni niedługo, jak ruszą z masową produkcja dronow, nie będzie wątpliwości, że jest to firma zbrojeniowa, która będzie miała kontrakty z pieniędzy z Safe.
Ma jakich dniach co Ty opowiadasz za banialuki, jeszcze wczoraj PP Nawrocki mówił że nie było Safe i aia się dozbrajala bez tego śmiesznego kredytu.Na podpis ma kilka tygodni co najmniej,jeszcze temat odbije się o TK to pewne ,znając życie podpisze o ile w ogóle najwcześniej na jesień, coraz więcej kwiatków wychodzi z programu,oprocentowanie,zapisana pomoc dla UA,kamienie milowe itp
Nie ma co się pocieszać..
Zbrojeniówki dziś zrobiły nam psikusa ..
Kto by pomyślał..
Ps.to że mają z czego spadać to ślaby argument
Jeśli nie będzie odbicia jutro to znaczy że będziemy czekać z rajdem na decyzję prezydenta..
O fundusze z pewnością tak..
Jednak trzeba uważnie obserwować wydarzenia na Bliskim Wschodzie i mieć to na uwadze..
Może zdarzyć się i tak że nie mając nic do stracenia Iran rozleje konflikt na cały region a wtedy mamy wielką wojnę która zgasi giełdy z powodu paniki inwestorów..
Wątpię czy jakie kolwiek sektory branżowe to wy3mają..
Wczorajsze kopnięcie spółek z rojeniowych było zastanawiające
Jeśli one nie wrócą do ostatnich poziomów w ciągu kilku sesji to będzie oznaczało że zaświeciła się pomarańczowa lampka ..
Wygląda na to że prezydent nie ma wyjścia i podpisze..
Upadł budowany przez PiS mit. Dzięki pieniądzom z SAFE Polska zrobi jednak zakupy u Amerykanów. Szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego generał Wiesław Kukuła deklaruje, że dzięki środkom budżetowym uwolnionym przez skorzystanie z unijnej pożyczki, Polska będzie mogła w USA kupić dodatkowe samoloty i śmigłowce.
No dzisiaj spadki na giełdzie z powodu wojny w Iranie. No niestety ja parę miesięcy temu daty wybuchu tej wojny nie znałam. O to właśnie chodzi, tutaj każde wydarzenie ważne ma znaczenie,a nie tylko analiza wykresu.
Będzie dobre odbicie jak Prezydent podpisze ustawe. Sporo osób jeszcze ma.obawy, że jak zawetuje to tutaj kurs dalej będzie spadał. No ale raczej podpis będzie, wiele na to wskazuje.
PPN i p.Glapiński proponują dla rządu kredyt 0% .
Kasa pójdzie dla naszych firm ,nie dla zachodnich zarejestrowanych w Polsce i nie dla Ukrainy po cichu żeby nikt nie wiedział .
Szach -Mat
NBP ma prawie bilion rezerw .Jak rządził PiS to co roku były przelewy po parę miliardów ,jak dorwały się Chyżego Roja to kurek zakręcony .
Co roku prawie 300 miliardów deficytu ,Boże ,im daj bilion to za 2 lata będzie 400 miliardów deficytu rocznie .
Kasa lata ch...wie na co .
Nie znasz szczegółów a już bez sensu,ale i tak nie chodzi o to teraz to rząd nie będzie chciał tańszych pieniędzy,polityka kolego i tak Safe 3% nie pójdzie na polskie spolki
Jakich szczegółów? Glapinski mówi o zlocie. Nie można wykorzystywać rezerwa na cele inne niż określone w przepisach. Jak to jest taka magia to czemu nie wzięli 0% na sprzęt koreański? :)
Bo ten pomysł zrodził się w kontrze do najgłupszego pomysłu platformy pakowania się w kajdany unijne .
Nie można do tego dopuścić .
Safe to okradanie polskiego społeczeństwa .
A czy wiesz co się stanie z kosztem długu jeśli NBP złamie konstytucję i kto za to zapłaci?
UE się nie podoba, to zawsze warto wyjechać, pewnie są lepsze miejsca do życia?
Serio na tym poziomie dyskutujemy że ktoś coś komentuje? Polecam sprawdzić co się dzieje, kiedy bank centralny finansuje potrzeby państwa. Chaos, ogromna inflacja. Polityk mówi potrzebuje pieniędzy a bank mówi zaraz wydrukujemy. Mam już trochę lat. Wiem jak się to zaczyna i jak się kończy. NBP ma tylko 1 cel, stabilność pieniądza. I ostatnia rzecz. Rezerwa złota to coś co tamtej władzy wyszło. Podoba się mi i dobrze że jest. Po co to niszczyć na fanaberie polityków?
To jest coś czego nie da się i nie warto komentować, bo to jakiś bełkot nie wnoszący nic. To są pomysły, których nie da się zrealizować i dziwię się, że prezes NBP opowiada jakieś bajki...
Też się zastanawiam po co Prezydent z tym pomysłem wyskoczył i to w takim momencie, w ostatniej chwili. Jedno mi tylko przychodzi do głowy, że jak coś z Safe pójdzie nie tak, np. euro bardzo podrożeje i będzie nas to kosztowało dużo więcej, wtedy będzie mógł powiedzieć, że miał lepszą propozycję 0% odsetek i w złotówkach. Chociaż to przecież nawet kredyt nie miałby być, więc nawet spłacać by nie trzeba było. No dziwne to.