Cześć, pewnie zaraz zjedzie się tu cały hejteraki świat, no trudno.
Jako początkujący, posiadam akcje niewiadowa że średnia ok. 15 zł/szt. Zainteresowanie moje przykuła spolka techrobotics. Zakupiłem ich akcje w nie dużej ilości. Czy jest tutaj ktoś profesjonalny i normalny, kto doradzi czy jest sens wchodzić w nich nieco grubiej?
Problem jest taki, że w TR nic się obecnie nie dzieje, spółka jest zamrożona, masz tam zatrudnionych 0 osób na umowę o pracę. Ogólnie może tam się przez pół roku nic nie dziać, aż nagle z nikąd wyjdzie espi i spółka poleci w górę. Ogólnie ostatnio tam była emisja akcji, więc może coś się wydarzy.
Ja osobiście nie kupiłem akcji TR, zbyt duża konkurencja dronowa ze strony WB
A twoim zdaniem, te 50zł/szt tutaj, na niewiadowie jest realne? Bo widziałem mnóstwo postów w tej tematyce - lecz z reguły merytoryki tam próżno było szukac
Zależy od wartości kontraktu, ceny rynkowej pocisku, marży, przyjętego p/e itp. Z suchych wyliczeń dla marży 1000 euro na pocisku przy produkcji 100-120 tys. wyjdzie kilkaset milionów zysku. Realna kurs pod koniec roku to 30-60 zeta. Oczywiście rynek może wyceniać jeszcze inne projekty i spekuła może podbić nawet na 70-80. Wszystko powyżej jest mocno wątpliwe, a posty o drugim mercatorze możesz sobie między bajki wsadzić