Kupiłem przypadkiem, pod odbudowę Ukrainy. Jestem już 13% w plecy, co za porażka. Czy ktoś kto śledzi, zna spółkę może udzielić jakichkolwiek informacji o tym nas tu jest dunamika i co ile są newsy cenotworxcze ? Póki co dramat, kurs szoruje a ja po raz kolejny tracę ciężko zarabiany pieniądz
Patrząc na wykres za ostatnie pół roku to, podbitki tu się dzieją po wynikach. Zjazdy z kolei wydają się bardziej rozłożone w czasie, może ludzie decydują, że na ich gust jest tu za nudno i przesiadają się gdzie indziej. Jak uważasz, że nie warto tu czekać, może będziesz miał okazje sie ewakuować po wynikach.
Czy są jakieś inne czynniki - nie mam pojęcia, sam dopiero znalazłem spółkę, obecna cena zakładając że spółka wychodzi na prostą (co sugerują raporty) wygląda jak promocja. Co najmniej liczę na podbitkę po raporcie, a co zrobie później to zależy od ceny i treści raportu.
> Kupiłem przypadkiem, pod odbudowę Ukrainy Swoją drogą, czemu Amica pod odbudowę Ukrainy? W mojej świadomości spółka funkcjonuje jako producent AGD, zwiększonego ruchu z powodu odbudowy spodziewam się bardziej w sektorze infrastruktury i jakichś zależnych obszarów.
Ja kupilem po 60pare zl oczywiscie zachwycony rekomendacja, teraz rozumiem, że wyniki to klucz, cierpliwie czekam. Widze też dynamike wzrostu sprzedazy AGD, wiec licze chociaz wyjsc stad na zero albo lekkim plusie po wynikach. Tylko Panowie, oto jest pytanie, jak ktos kupil za 60pare zl i 58 59zl, to jak to dzien dzien bedzie spadac, my nie bedziemy mieli czego podbijac po tych wynikach. Najgorsze jest to, że wojna wywindowała ceny ropy, a wtedy transport jest drozszy, logistyka idze w góre, do tego przebudowa fabryki i moze byc lipa, będziemy tu czekac zamrozeni do 2030roku.
Spieszę z pomocą. Kurs by zmierzał pod 80 gdyby nie Ing NN mistrzowie zaczęli się skracać. Wyniki będą dobre, a będą 11 kwietnia. Przychody mają w Euro więc koszty logistyki będą sobie tutaj odbijać. Do czasu . wyników powinna być odbudowa kursu do 70. A później lecimy wyżej . Ruch ten wstrzymał ING ale to nie potrwa wiecznie na obecnej GPW jedna z najlepszych inwestycji obecnie pod tak rozgrzanym rynku.
No ale to spodziewasz sie ze 1 raport da taki wzrost? Śmieszne, na pewno nie da i na pewno muszą się gdzieś pojawić, koszta związane z fabryką, druga sprawa do 11kwietnia jeszcze miesiac. Skonczymy na 45zl bedzie raport i wrocimy max na 60zl przy bardzo optymistycznym scenariuszu