• Emerycie podziel się opinią Autor: ~Trampa [91.150.198.*]
    Zawsze rozdrabniamy się na ileś wątków - może skupmy się na jednym i pozostawmy inne
    na boku. Emerycie jak myślisz w sentencji wyroku Sądu jest powrót do stanu przed wykupem
    czy jest obligatoryjne z powrotem do indeksów i tego się trzymajmy - to rozwiąże wszystkie
    sprawy a tyle wątków że robi się kociokwik nawet pojawiło się trochę troli ąż szkoda czytać
    ( mogliby robić jakąś selekcję )
  • Re: Emerycie podziel się opinią Autor: ~pik [77.65.102.*]
    No własnie trzymac ,,,perełke ,,, nastepne lata czy opierdolic na gpw bez sentymentu ?
  • Re: Emerycie podziel się opinią Autor: ~Trampa [91.150.198.*]
    Emerycie jeżeli nie problem to odpisz że nie masz zdania.
  • Re: Emerycie podziel się opinią Autor: ~emeryt [37.248.212.*]
    Witam serdecznie ..odpisałem tylko w kilku innych wątkach w dzisiejszych wpisach ...wniosek w mnogości wpisów prawie nikt tego nie czyta ...

https://www.bankier.pl/forum/temat_o-jak-przykro-kurs-ponizej-emisji,73697483.html

https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=16432747&strona=1

https://www.bankier.pl/forum/temat_unijna-dyrektywa-przejmujacy-ma-dac-uczciwa-sprawiedliwa-godziwa-cene,73672167.html

powyżej dwa linki choc równiez w innych dzisiejszych moich wpisach poruszałem temat
  • Re: Emerycie podziel się opinią Autor: ~emeryt [31.0.54.*]
    chciałbym jeszcze przeprosić bo pisząc moje przemyślenia zapomniałem jakie było główne pytanie wkleje stary wpis z archiwum

Do rozminowania sporu jest potrzebna tylko dobra wola nie są potrzebne żadne wyroki ale jeśli jedna strona twierdzi że go wykonała druga że nie to jest nowy spor prawny ..gdyby Orlen był pewny swoch racji już dawno dałby do prokuratury czy sądu pozew przeciwko drobnym ...a byly już pozwy w innych sporach za komentarze na forum ...Co Nam zrobisz jak nie mamy Pana płaszcza i co nam Pan zrobi ...kilkuletni nowy spór prawny

Sam nie mam wiedzy prawniczej ,aby znaleźć odpowiedz na dane pytanie obdzwaniam co najmniej kilku specjalistów z danej branży i sumuję odpowiedzi ,uznając że większość ma racje np 4 osoby na tak 1 osoba na nie ,choć niekiedy są trudne pytania gdzie odpowiedzi fachowców rozkładają się na 4 na tak a 2 na nie czy 3 na tak a dwie na nie -wtedy zwiększam liczbę fachowców którym zadaję to pytanie dążąc do uzyskania większej przewagi w odpowiedzi na tak czy nie .Tutaj tego nie robiłem

Z wyrokiem i uzasadnieniem jest tak jak w reklamie Hepaslimin, przede wszystkim zdrowa wątroba główny wyrok a uzasadnienie i wymienione tam rożne okoliczności

-to efekty uboczne? powoduje odchudzanie bo znikają boczki...jaki kompromis spowodują efekty uboczne zawarte w uzasadnieniu niedługo się przekonamy

Przy okazji kiedyś przez kilka dni nie powinien a był ogólnodostępny przez błąd strony serwis Coggle który pomaga tworzeniu takich nietypowych „grafów” tzw maapa myśli to popularny sposób zapisywania informacji, pomagający rozłożyć dane na czynniki pierwsze oraz – podobno – aktywować synergiczną współpracę obu półkul mózgowych. Można stworzyć nasze drzewo myśli, samotnie lub wraz z zapraszanymi współpracownikami.

tytuł RYZYKA PRAWNE UCHYLENIA UCHWAŁY DELISTING spółki ENERGA

Nie wiem kto go stworzył ale z dużym prawdopodobieństwem sugerowałem i do sadu mnie nikt nie dal ze mogą to być przemyślenia prawników reprezentujących ENERGA /ORLEN w tym sporze z drobnymi akcjonariuszami ..bo kto inny i po co by go robił ...poniżej zrzut ekranu..brać lupę /jeśli jakość słaba i czytać i samemu wyciągać wnioski/

https://images89.fotosik.pl/712/44428eaf73032111.jpg
    Dzięki Emeryt lecz odczytać jak piszesz przez okulary i lupę trudno,
    Rotacje w Zarządzie wyglądały jakby coś się działo pozytywnego,
    ciekawe czy za tym idą odprawy.
  • Re: Emerycie podziel się opinią Autor: ~darek [83.28.206.*]
    i znowy podprogowy przekaz,/pewnie miliony odpraw nachapią/nie nachapią bo uchwalili,że roszady na stanowiskach wewnatrz GKO nie uprawniają do odpraw,a emeryt pisze,że emisja po 18,5 zł to nie katastrowa jeszcze rózne scenariusze mogą być grane,tak przynajmniej zrozumiałem
    https://images89.fotosik.pl/712/44428eaf73032111.jpg

jeśli otworzymy w nowym oknie to da się przeczytać i powiększyć ...zdjecie już dawno temu upubliczniłem ....kazdy nowy pozew to minimum kilka lat ...

Fajnie odczytałem przydałby się opis dla lepszego zrozumienia, chyba niedostępny
    Darek dzięki za wyjaśnienie lecz podtekst był że dużo słów o przyspieszeniu i szybkim
    rozwiązaniu problemu z drobnymi ( uczciwie ) a pp to znów pstyczek nam w nos
    gdyby nie było PP wtedy i ja bym narzekał,że szanse są nierównę i miał odrobinę nadziei,że taką emisję można skutecznie zablokować,niestety chociaż to pp jest tak naprawdę fikcją,wzięli nas w kleszcze i musimy walczyć tak jak przeciwnik pozwala,czyli o dywidendę z Energi
    Każdą uchwałe mozna sadownie uchylic ale nalezy przekonac sklad sedziwski ze jest uchwala sprzeczna z dobrymi obyczajami i jednoczesnie miec na celu pokrzywdzenie akcjonariusza ...na podstawie uchwaly deliisting udalo sie przekonac sad ze tak jest ...tutaj jest duze prawdopodobienstwo ze da sie to zrobic /oczywiscie jest problem na jaki sklad orzekajacy sie trafi dodatkowo ,osoby wydajace wyroki nie maja zielonego pojecia o gieldzie ....Na podstawie tych samych 2 przeslanek sprzeczna z dobrymi obyczajami i ma na celu pokrzywdzenie akcjonariusza ktore musza wystepowac łacznie moze byc uchylona uchwala o podziale zysku ..co mam nadzieje rowniez nastapi /trafimy na sklad orzekajacy ktory to dostrzeze ....przy okazji gdyby doszlo do przymusowego wykupu ktorego moze nie byc ale gdyby to wtedy wszystkie pozwy dywidendowe i inne ulegaja umozeniu bo traci sie byt akcjonariusza ...przy okazji nawet gdyby byl przymusowy wykup po 18,87 a moze łaskawcy dadza troche wiecej a jesli nawet nie to kupujac jest 50 groszy rożnicy czyli 3 % za 2,5 miesiaca czyli 15 % w storunku rocznym ..dlaczego sprzedajecie Wasz wybor mi nic do tego ..oczywiscie moze na innej spolce w jeden dzien wiecej zarobicie ale moze i stracicie ...tutaj ponadprzecietne zyski dalej w grze ,zobaczymy co przyniesie przyszlosc
    czysto teoretycznie,jakimś cudem uzyskujesz sądowe zabezpieczenie wykonania uchwały o emisji,pozew trwa 2-3 lata-gdzie zatrzymuje się kurs na 10 czy 8,35 zł???ile straci spółka pozbawiona przez kolejne 2-3 lata 5,1mld na inwestycje,czy refinasowanie długu?poważnie tego chcecie,bo wk grupy krótkoterminowo spadnie o 5 zł?
    Odnośnie dywidendy to jak w pierwszym wpisie rozdrabniamy się i mogą lawirować
    gdybyśmy to jedno wywalczyli byłaby dywidenda i cena odzwierciedlająca faktyczną
    wartość. Przypuszczasz że te miliardy będą dobrze spożytkowane - mogliby zrobić to
    prościej a patrząc po ruchach Orlenu ( i co mi zrobicie malutkie ludziki) nie zdziwiłbym
    się że kupimy drogo ich aktywa i znów palec w nocniku
  • Re: Emerycie podziel się opinią Autor: ptak1234 [91.150.204.*]
    Dnia 2026-03-04 o godz. 10:36 ~Trampa napisał(a):
    > Odnośnie dywidendy to jak w pierwszym wpisie rozdrabniamy się i mogą lawirować
    > gdybyśmy to jedno wywalczyli byłaby dywidenda i cena odzwierciedlająca faktyczną
    > wartość. Przypuszczasz że te miliardy będą dobrze spożytkowane - mogliby zrobić to
    > prościej a patrząc po ruchach Orlenu ( i co mi zrobicie malutkie ludziki) nie zdziwiłbym
    > się że kupimy drogo ich aktywa i znów palec w nocniku

Orlen tylko za obajtka drogo kupował ,teraz na GA i na akcjonariuszach Energa chcą się dorobić (fundusz ........ będą wdzięczne )

[x]
ENERGA -0,53% 18,74 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.