Mnie bardziej ciekawi fakt, co zrobi Nawrocki z SAFE. A w kontekście i atmosfery, nastroju społecznych weto mogłoby zostać zapamiętane na długo, szczególnie w południowo wschodniej Polsce (z uwagi na konflikt na Ukrainie i większość zakładów PGZ tam rozsianych).
Witam , w tej całej umowie SAFE jest taka mała wzmianka ,że jak ją podpiszemy to jakiś procent z tej kwoty musimy w postaci uzbrojenia oddać Ukrainie , natomiast Polski podatnik ma za to płacić przez 45 lat . Wydaje się , że pan Nawrocki i jego otoczenia mają na czym myśleć. Dlatego to wszystko jest niby utajnine.
Pisowi chodzi tylko i jedynie o warunkowość, nie o koszt pożyczki. Bo jest ryzyko, że jak pis dojdzie do władzy i będzie rozwalać znowu system sądowniczy, to ue przyblokuje środki, tak samo jak z kpo. Tylko o to się rozchodzi
Nie wiem czy Wiesz ale wszystkie najwyższe stanowiska związane z sądownictwem to dzieci byłych komuchów . Kto jest marszałkiem sejmu komuch , a motto czerwonej ruskiej hołoty brzmi ...Władzy raz zdobytej nigdy nie oddamy.
Kolego nie chce mi się nawet pisać ile min zostawił po sobie w sądownictwie pis bo myślał że władzy nigdy nie straci ale na wszelki wypadek trzeba było podłożyć świnie kolejnej władzy. Chociażby teraz skarżą do TK swoją ustawę o KRS - to jest według cienie normalne zachowanie.