• B944 Autor: ~Polwytrawny [185.101.191.*]
    Dotyczy posta o cenie zlota
    Fuksiarzu ... (serdecznie gratuluję przeczucia)
    O ataku na Iran każdy się domyślał.. ale wlaśnie doszedł konflikt Pakistanu z Afganistanem, a Ukraina przypie. niczyła w ruska radiostację na terenie Białorusi.

Pozdrawiam !
  • Re:ten rok może zaskoczyć Autor: ~Jo [83.26.188.*]
    https://biznes.interia.pl/gieldy/aktualnosci/news-po-spadku-ceny-zlota-nie-wierza-w-besse-i-przewiduja-wielki,nId,2260245

• Poważniejszy niż kiedykolwiek wpływ na notowania złota mają teraz banki centralne, które od 2022 roku zwiększyły zakupy kruszcu nawet trzykrotnie w porównaniu ze średnim wynikiem z poprzedniej dekady.

• World Gold Council raportuje, że w 2025 roku całkowity popyt na złoto osiągnął rekordowy poziom 5 002 ton, a tendencja ta ma się utrzymać również w tym roku. Tymczasem dostawy złota z kopalń rosną bardzo powoli i nie nadążają za popytem inwestycyjnym.

• ANZ Bank podniósł prognozę ceny złota na drugi kwartał 2026 roku do 5 800 dolarów z wcześniejszych 5 400 dolarów. Analitycy powołują się na spodziewane tegoroczne obniżki stóp procentowych w USA i oczekiwany duży napływ kapitałów do funduszy ETF.

Na rynku opcji pojawiły się duże zakłady, że do końca tego roku cena uncji złota może wzrosnąć do 15 tysięcy, a nawet 20 tysięcy dolarów.
  • 1/2 Autor: ~black944 [93.159.40.*]
    Dzięki za dobre słowo, bo to bardzo rzadkie tutaj w moim kierunku . . .

Pozdrawiam
  • Re: 1/2 Autor: ~taksowkarz [178.43.247.*]
    Na rynku opcji pojawiły się duże zakłady, że do końca tego roku cena uncji złota może wzrosnąć do 15 tysięcy, a nawet 20 tysięcy dolarów.

to chyba lekka przesada

ja oczekuje okolo 6500 usd
  • Re: 1/2 Autor: ~WarrenB [31.61.188.*]
    Czarny sugerował ostatnio aby sprzedać cargo i kupić złoto
  • Re: 1/2 Autor: ~Krótki [37.30.50.*]
    Jego posty na forum pkpc dotyczą wszystkiego tylko nie pkpc :))))
    pewnie zaraz tu wyciągnie jakieś posty jako riposty :)))
    Ja np szeroko patrzę na rynek i przeglądam różne spółki... ale jakoś nigdzie nie proponuje tylu alternatywnych inwestycji niż tu :)))
    Generalnie wszystko tylko nie pkpc ... i to na forum pkpc :)))))))
    moder chce żeby takie posty tu były i tak to wygląda.
    Jest to conajmniej i delikatnie mówiąc podejrzane :)))
    A paradoks jest taki że nie ma zdania na temat układu, który jest główną sprawą do załatwienia :))))
    Dla mnie to nic innego jak odsuwanie uwagi od spółki, której to forum dotyczy... :))))
  • Bycie Longiem na Cargo . . . Autor: ~black944 [93.159.40.*]
    https://stooq.pl/q/?s=pkp&c=5y&t=l&a=lg&b=1

Stopy zwrotu: 5 lat: -28.27%
  • Krótki :)) Autor: ~black944 [93.159.40.*]
    Stopy zwrotu: 3 lata: -10.53%
    Stopy zwrotu: 2 lata: -6.72%
    Stopy zwrotu: 1 rok: -24.61%

ps.
    pamiętaj, że to nie na trzymaniu akcji się zarabia tylko na obracaniu nimi . . .
  • Re: Krótki :)) Autor: ~Krótki [37.30.50.*]
    Mi to się wydaje, że Twój geniusz w teoriach i analizach Cię przerasta mimo braku zdania na temat tego co się dzieje w spółce na firum której reklamujesz inne spółki :)))))))))
    Może to umyka Tobie i tego nie zauważyłeś, ale ja nie piszę o innych spółkach jakie to one są och i ach i jak fantastyczne albo okropne perspektywy mają przed sobą, tylko ewentualnie zwracam uwagę na interesujący wykres w danym momencie pod względem AT . . .
    Napisałeś dokładnie to o czym mówię :))))
    Czy wiesz co oznacza "zwracanie uwagi" ... w tym przypadku w stronę innych spółek ... na forum pkpc ?
    Aż się boję napisać że to jest odwracanie uwagi od pkpc ... bo przecież to zaproszenie Ciebie do dalszej manipulanckiej dyskusji.
    Bo Ty, jak ten drugi - od niekończących się wypowiedzi i słowotoku... :)))) co lepsze ... polecałeś "go czytać"
    A może Ty jesteś psychofanem pkpkc :)))) dlatego z zaadrością odwracasz uwagę na forum pkpc od pkpc i przenosisz, "ewentualnie:))))" , na inne spółki :)))
  • Re: 1/2 Autor: ~Jo [83.26.190.*]
    A ja myślę że na może być na koniec roku 8000 może 8250 $.A jak będzie to się zobaczy .Jak w 2025 zrobili 100 % to dlaczego w 2026 nie mieli by zrobić 60%
  • Re: 1/2 Autor: ~taksowkarz [178.43.247.*]
    no wsumie masz racje jo
    zapomnialem ze procent z 2000 usd to nie to samo procent z 5500 usd

wsumie malo napisalem masz racje kolo 7500 usd powinno byc

Cargo od 5 lat jest nielotem, idealnym do kręcenia kółek i w moich oczach niczym więcej . . .
    Mnie fundamenty spółki nie interesują :(
    ps.
    jak jest Twój stosunek do Cargo?
    - masz akcje czy dopiero chcesz je mieć, bo od 1.5 roku tylko piszesz aby czekać i obserwować . . .
    No więc czy źle piszę żeby obserwować?
    Zaczęła się restrukturyzacja i chcę zobaczyć jej efekty.
    Twierdzisz że pkpc jest idealne do kręcenia kółek ??? :))))))) a co o tym świadczy ???
    Jeżeli polecałbyś przejrzeć wykres i Twoje sygnały to zapraszam Cię do przeanalizowania AT pierwszego lepszego z brzegu pkobp w tym czasie o którym piszesz :)))
    Pkpc jest idealne do restrukturyzacji :))))))))))))))
    Dnia 2026-03-01 o godz. 11:50 ~Krótki napisał(a):

> > Twierdzisz że pkpc jest idealne do kręcenia kółek ??? :))))))) a co o tym świadczy ???

======================================

https://stooq.pl/q/?s=pkp&c=5y&t=l&a=lg&b=1

nie wchodzę w linki :)))) to nie odpowiedzialne zachowanie :)))))
    Prześledź wykres pkobp w tym czasie i sam wyciągnij wnioski i wybacz ale linku do tego wykresu nie umieszczę. możesz sobie tam wejść i przeanalizować :))))))
    polecam też żebyś sobie przeanalizował wykres AT enea ... drugi z brzegu i wpływ fundamentów na kurs :)))))
    to tak na marginesie :))))
    a że jesteśmy na forum pkpc to jeżeli restrukturyzacja fundamentalnie zadziała to będzie ok dla spółki :)))) dlatego tu jestem i obserwuję sytuację i Ciebie - odwracającego w międzyczasie uwagę od ww spółki
    Są spółki do inwestowania i są spółki do kręcenia kółek :)))
    = Cargo od 5 lat było taką do kręcenia kółek i tak ją traktowałem . . .
    ps.
    Temat zamknięty . . .
    temat zamknięty ???? :)))))))
    Przecież nie tylko Ty tu możesz pomóc... a przecież deklarowałeś chęć pomocy... jeżeli analiza AT np pkobp w tym czasie o którym piszesz pomogłaby komuś wyciągnąć wnioski czy pkpc czy pkobp było lepszą opcją do "kręcenia kółek" (biorac też pod uwagę płynność) i pomóc na przyszłość podejmować trafne decyzje to szkoda temat zamykać :)))
    To że Ty tak tą spółkę traktowałeś nie znaczy że była idealna bo były i są lepsze opcje ...
    a pkpc jest idealne do restrukturyzowania :))))
    Na azotach na stole leży też układ a sytuacja azot jest chyba gorsza :))))
    tam też się wypowiadają Ci co ich polecałeś tu... tylko że oni tam wypowiadają się pozytywnie a tu wypowiadali się negatywnie :)))... to też trzeba brać pod uwagę oceniając intencje wypowiedzi :))))
    ...ale jak chcesz to zamykamy temat :)))
  • Re: Krótki :)) Autor: ~taksowkarz [178.43.246.*]
    Na azotach na stole leży też układ a sytuacja azot jest chyba gorsza :))))

jaki uklad ?

• Re: Krótki :)) Autor: ~Jo [83.26.189.*]
    sprzedać Azoty kupic złoto i PKPCargo
    muszą restrukturyzować zobowiązania i dogadać się z bankami jak je spłacić ... i to większe niż tu ... w grę wchodzi sprzedaż aktywów i trwają rozmowy z ZZ ... widzisz podobieństwo???
    Wejdź sobie tam, prześledź temat bo tu jest forum pkpc i przy okazji poczytaj posty kolegów którzy tu negatywnie oceniają sytuację a tam pozytywnie ... mimo tamtejszych większych problemów :))))) i ciągnij wnioski kto tu mąci i kto kogo polecał "do czytania" ... o ile obserwujesz od jakiegoś czasu spółkę i ciekawi Cię co przyniesie restrukturyzacja :)))))
  • Re: Krótki :)) Autor: ~Junior [31.61.185.*]
    Zaraz czarny napisze, że nawet udana restrukturyzacja nie gwarantuje jeszcze zarobku
    jego restrukturyzacja nie interesuje...
    ale fajnie że bez kontekstu chętnie pomaga i wskazuje inne spółki
    ...na tym forum :))))
    Zastanawia mnie tylko postawa wypowiadających się tu i tam, których on polecał czytać :)))))
    najprościej by było jakby w ramach swojej tu pomocy wyjaśnił te skrajne postawy ... ale niestety zamknął temat :((( :))))
  • Re: Krótki :)) Autor: ~black944 [31.61.172.*]
    Oj, panowie, człowiek czasami wypije i pisze głupoty, nie czepiajcie się ; ))
  • Re: Krótki :)) Autor: ~Junior [31.61.185.*]
    Ale nawet przy udanej restrukturyzacji to chyba nawet zarząd coś pisał, że dopiero w 2031 roku zacznie być dobrze, jeśli uda się zrealizować plany. Czarny pokazuje gdzie teraz zarabiać zamiast mrozić szmal tutaj przez następne 5 lat
    a nie bierzesz pod uwagę tego że rynek może wcześniej pewne rzeczy dostrzec niż za 5 lat?... jeżeli restrukturyzacja zadziała oczywiście :))))
    a ja nie wiem czy dobrze zrozumiałeś nauki... ale dziś napisał że to idealna spółka od 5 lat do kręcenia kółek...to chyba jednak nie jesteś jedną z osób którym pomógł nakręcić tu kółka, zapłacić dochodowy i prowizję ? :))))
    Dnia 2026-03-01 o godz. 21:46 ~Krótki napisał(a):
    zapłacić dochodowy i prowizję ? :))))

------------------------
    uwielbiam płacić dochodowy i prowizję po udanym każdym kółku = zarabiam . . .

:))))))))))))))))

• Re: Krótki :)) Autor: ~Tasikowski [31.60.86.*]
    Nie chcecie z takim talentem do dialogów zagrać w filmie akcji?
  • Re: Krótki :)) Autor: ~black944 [31.61.175.*]
    Sponsorowałem kilka filmów, na kilka wyłożyłem X milionów dolarów. Słaby biznes, zwraca się jeden na pięć. Ale przynajmniej poznałem osobiście Toma Cruise'a.
  • Re: Krótki :)) Autor: ~Baltazar [37.248.168.*]
    Tobie Czarny to już chyba nawet Lewatywa nie pomoże! A czasem tego Toma to nie poznałeś w wariatkowie??
  • Re: Krótki :)) Autor: ~black944 [31.61.175.*]
    Tom miły gość, chociaż malutki. Nauczyłem go paru polskich słów :))
  • Re: Krótki :)) Autor: ~baltazar [88.220.46.*]
    Zapewne w wariatkowie takich Tomów i podobnych mu gwiazd kina to pewnie jest cała armia!
  • Re: Krótki :)) Autor: ~black944 [31.61.171.*]
    A to już musisz mi opowiedzieć... wierzę na słowo :)
  • Re: Krótki :)) Autor: ~baltazar [88.220.46.*]
    Czarny to, że ty żyjesz w świecie fantazji i iluzji nie oznacza że inni jadą na tym samym koksie co ty!
  • Hmm . . . Autor: ~black944 [93.159.36.*]
    ciekawa wymiana zdań . . .
[x]
PKPCARGO 3,24% 15,30 2026-05-20 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.