• Hefal !!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Jacek Podgórski [77.254.247.*]
    Czy ktoś ma akcje Hefala - bo mam wrażenie że tylko ja sam je posiadam. Wkręciłem się od 40zł do 16zł ze średnią 20,50 !!!!! Jest tego ponad 10 tysięcy. Było trochę gotówki z URLOPÓW i całość zainewstowałe. Myślę trzymać akcje przynajmniej rok. Czy nie zadłużo kupiłem tych akcji. Napiszcie
  • Re: Hefal !!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Socrates [89.174.230.*]
    Za dużo to pojęcie względne.
    Zależy , czy za rok chcesz mieć dużo pieniędzy czy mało :)))
    Ja też mam kilka tys szt, ale w tej cenie lub jeśli jeszcze trochę ujdzie powietrza to w cenie niższej (wtedy na pewno kupie więcej)dokupie z 3-4 tys szt.
    Niewiele jest spółek na NC które mają takie wskaźniki (i wogóle zyski).
    I co ważne nie są w swojej branży jednym z wielu, są w kraju niekwestionowanym liderem.
    Więc spokój i cierpliwość. Będzie dobrze

P.S. Jak spadnie do 10 zł to sprzedam spory pakiet innej firmy i kupie min. 10 tys szt.
  • Re: Hefal !!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~ed... [79.185.121.*]
    Jesli faktycznie tyle posiadasz to razem we trzech mamy 20 tys akcji to daje 1/4 obecnego FF. Mozemy powiedziec cos od nas na Walnym.
  • Re: Hefal !!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Jacek Podgórski [77.254.253.*]
    mam spore zyski w tym roku i mam pomysł na ucieczkę przed podatkiem ustawię się na kupnie poniżej 10zł i sprzedam sam sobie akcję więc nie bede miał w tym roku zysku. Tak zamierzam zrobić na kilku spółkach aby nie mieć zysku. Czy to jest dobry pomysł czy lepiej zapłacic podatek od zysków.
    A niby jak zamierzasz sprzedać sobie sam i to po 10 zł. Po pierwsze sprzedać możesz ale na inne konto , a po drugie i ważniejsze nie dasz rady po drodze znajdzie się paru (w tym i ja) co odkupią po pare groszy drożej cały pakiet .
    Jeśli masz 10 tys szt po przy 10 zł to jest ok 100 tys zł. Popatrz na obroty dzienne. Wniosek prosty jak biorą prawie codziennie tyle przy 16, 17 zł to po 10 zł wciągną w 10 min.(i ja się bym przyczynił)
    chyba nie sądzisz że oddam im po 10zł mam dwa rachunki w biurach maklerskich i to bedzie obrót między nimi. Jest paru ustawionych po 16,15,14 13... i im trzeba oddać akcje tylko niewielką część po 100 akcji a potem spuścić reszte po 10zł bo tak zamierzam się ustawić wiadomo zlecenie ukryte ujawnione tylko 100akcji. wiec nie widze zagrożenia. cała operacja musi trwać nie dłuzej niz minutę a nawet krucej.
    tak myślę zrobić w końcóce roku
    Jeśli naprawdę chcesz tak zrobić to nie rozpowiadaj tego głośno , bo ustawi się ktoś po drodze :)))
    Ale coś mi się wydaje, że chyba nie masz tych akcji:)))
    Jeśli byś miał je i jakieś pojęcie o notowaniach to wiedziałbyś, że .................... są po drodze widełki :)))))
    I co ty na to ???????
  • Re: Hefal !!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~jomini [89.229.98.*]
    OK, zrob tak, to genialny pomysl... ja juz bede czekal ze zleceniem ukrytym, zoabczysz 100 akcji, a w rzeczywistosci bedzie 5000 ^^

Jest jeszcze opcja zlecen pakietowych, wowczas faktycznie idzie to z konta na konto po ustalonej cenie ale powiem szczerze nie znam mechanizmu działania.
    Tylko, że w pakietówce nie sprzeda samemu sobie.
  • Re: Hefal !!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Hefalstos [83.17.59.*]
    ciagle zabawa na Hefalu - czekam w wiadomym miejscu -chetnych na sprzedaż coraz wiecej
  • Re: Hefal !!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~hefner [79.185.214.*]
    Obroty spadają, więc po co gadasz glupoty ze wiecej chetnych na sprzedaz. moglbym powiedziec ze po 16 zeta kolejki sie tworza i zapisuja sie chetni na akcje
    niezłomny jesteś :))

P.S. Pamiętaj, że i tak cie uprzedze.
    czy to juz odpowiedni czas na zakupy - kupiłem dzisiaj kolejne 200 szt?
  • Re: Hefal !!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~socrates [89.174.230.*]
    Hefalstos nie rób mi tego, bądź wytrwały :))))
    P.S. Faktycznie niżej 16 nikt nie chce oddać ( a wogóle czemu ktoś oddaje po 16 zeta też nie pojmuje).
    zeby zrobic mi dobrze ;-) Czekam na rozwój sytuacji
[x]
HEFAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.