• Może kolejny protest Autor: ~Pepe [37.47.148.*]
    Tym razem przed siedzibą MAP pod hasłem "Fąfara i Staszak do dymisji" I " zatrzymać złodziejtwo Orlenu" ?
  • Re: Może kolejny protest Autor: ~Akcjonariusz [37.30.32.*]
    Musi być większa mobilizacja.
  • Re: Może kolejny protest Autor: ~Pepe [37.47.148.*]
    Chyba jest szansa na większą mobilizacje bo tylko naprawdę zaślepieni nie widzą co się dzieje.
  • Re: Może kolejny protest Autor: ~darek [83.28.206.*]
    organizuj pepciu organizuj,krzycz jak teraz jesteś poszkodowany a za Obajtka byłeś szanowany
    Co sądzicie o kolejnym proteście?
    I czy wzięlibyście udział?
  • Re: Może kolejny protest Autor: ~ptak1234 [91.150.204.*]
    Dnia 2026-02-27 o godz. 20:50 ~Pepe napisał(a):
    > Co sądzicie o kolejnym proteście?
    > I czy wzięlibyście udział?

Gdyby w Gdańsku pojawiło się 1000 akcjonariuszy z GG z rodzinami to może by coś dało .Jeszcze ta Pomake i Lewandowski ,kiedyś ryczał a dziś milczy
  • Re: Może kolejny protest Autor: ~Daro [193.228.123.*]
    1000 ludzi a Gdańsku a ptaszek przed fotelem zajada popcorn, odleciałeś nieźle. Takich cwaniaczkow nam nie potrzeba
    Ja mam 700 kilometrów,ja rudemu i bauczynowi wklejam art.
    Dnia 2026-02-27 o godz. 21:41 ~ptak1234 napisał(a):
    > Ja mam 700 kilometrów,ja rudemu i bauczynowi wklejam art.

Bogatyni 550km od Warszawy;
    Ustrzyki Górne 450km od Warszawy;
    Suwałki 300km, Władysławowo 400km, Świnoujście 650km.
    Czyli nie jesteś z Polski!
    Dnia 2026-02-27 o godz. 23:24 ~Pepe napisał(a):
    > Dnia 2026-02-27 o godz. 21:41 ~ptak1234 napisał(a):
    > > Ja mam 700 kilometrów,ja rudemu i bauczynowi wklejam art.
    >
    > Bogatyni 550km od Warszawy;
    > Ustrzyki Górne 450km od Warszawy;
    > Suwałki 300km, Władysławowo 400km, Świnoujście 650km.
    > Czyli nie jesteś z Polski!

Jestem mam 651 km

• Re: Może kolejny protest Autor: ~Akcjonariusz [37.30.32.*]
    Ja mogę przyjechać.
    Dzięki za zaangażowanie. Ja napiszę jeszcze zgłoszenie do prawicowych polityków, MAP a przedewszystkim telewizji może one nagłośnią sprawę bo na ogólnopolskie polsaty i tvn nie ma co liczyć że zamiast Orlen zachować się uczciwie i rozliczyć z akcjonariuszami mniejszościowymi w postaci skupu 5mln akcji po wartości godziwej za bagatela 150 mln złotych (wtedy miałby juz 95% i mogłby opuścić giełde) wydaje aż 5 mld na pseudo pomoc dla Energa I rozwodnienie akcjonariatu I być może też osiągnie te dodatkowy 1% akcji. Jawna niegospodarność 5mld zamiast 150 mln. Pewnie za rok przed wyborami rządowe telewizję ogłoszą to obecne dofinansowanie kolejną aferą związano z Orlenem i Obajtkiem jako wypadajace trupy z szafy że musieli dokapitalizowana Energę aż 5 mld!!!!
  • Re: Może kolejny protest Autor: ~Mars [93.159.59.*]
    Nie jest to problem niegospodarności z dofinansowaniem i wydatkowaniem na papierze 5 mld. Tylko problem nie poszanowania praw mniejszościowych i działania na ich szkodę.
    jestem pewien,że jezeli okaże się,że Orlen sprzedał część swoich pp(bo fundusze przychodziły i prosiy by dać im szansę zainwestować w perłę Energę)to już oburzonym emisja dokapitalizujacą cena 18,5 zł przeszkadzać nie będzie,już wszystko będzie w zgodzie ze standardami itd,a Tobie mars napiszę tak,11 mln wolumenu od listopada do teraz to mocne potwierdzenie rynkowości ceny(czy się to nam podoba,czy nie),to wolumen prawie 3 x wiekszy względem ff niż np.na Enei w identycznym okresie
    Oczywiście że tak ale aby ktoś z przeciwników zainteresował się tematem i go nagłośnil musi znaleźć dla.siebie korzyść z nagłośnienia tematu. My i nasz problem esteśmy niestety na dalszej pozycji.
    dlatego protestuj pepe,krzycz jaka krzywda się dzieje,żądaj, Orlenie sprzedaj swoje PP funduszom,niech i one mają szansę dokapitalizować najlepszą spółkę energetyczną w kraju,najlepiej zagranicznym funduszom,wtedy żaden Sasin+ kolejny raz nie sprzeda Energi za ułamek wartości,nawet po zmianie władzy
  • Re: Może kolejny protest Autor: ~1213 [37.109.155.*]
    Idz zrób donkowi łaskę on miał akcjonariuszy według Ciebie ratować . Zero refleksji zabetonowany mózgu . 30% zadżumionych w Polsce
  • Re: Może kolejny protest Autor: ~Mars [37.47.152.*]
    Darek... Chociaż spojrzenie na wartości demokratyczne mamy podobne to Ty pie...lisz jak po...cony teraz. Orzeł doprowadził do tego(za Pcimiaka ale i teraz fafika) że jesteśmy skazani na ich łaskę i niełaskę. Jesteś tak zaślepiony że nawet teraz nie widzisz że chcą nas wyleszczyć? Nie każdy ma ochotę na walkę, Wielu jest już w miarę zarobionych i oddaje, cześć musi, a cześć obrotu to przekładanie z kieszeni do kieszeni. Ten obrót zupełnie nie świadczy o rymkowości wyceny. Najlepszym przykładem są ostatnie sesje wszystkie energetyki rosną, a ENG spada w okolice ceny ustalonej przez Orlen. Jeśli uda im się emisja będzie nam bardzo trudno później walczyć w sądzie. Jedyna nadzieją w próbie zablokowania emisji!!!
  • Re: Może kolejny protest Autor: ~Mars [37.47.152.*]
    O jakiej sprzedaży funduszom Ty mówisz? No jakoś nikogo chętnego nie widzę dopóki Orzeł nie da przyzwolenia? Chyba że jakiś spekulacyjny i "dogadamy" który odda akcje przy najbliższej okazji. Fundusze nie muszą czekać na pp. Mogą spokojnie brać teraz w podobnej cenie...kolejki nie widzę!!!
[x]
ENERGA -0,53% 18,74 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.