Dnia 2026-02-27 o godz. 23:24 ~Pepe napisał(a): > Dnia 2026-02-27 o godz. 21:41 ~ptak1234 napisał(a): > > Ja mam 700 kilometrów,ja rudemu i bauczynowi wklejam art. > > Bogatyni 550km od Warszawy; > Ustrzyki Górne 450km od Warszawy; > Suwałki 300km, Władysławowo 400km, Świnoujście 650km. > Czyli nie jesteś z Polski!
Dzięki za zaangażowanie. Ja napiszę jeszcze zgłoszenie do prawicowych polityków, MAP a przedewszystkim telewizji może one nagłośnią sprawę bo na ogólnopolskie polsaty i tvn nie ma co liczyć że zamiast Orlen zachować się uczciwie i rozliczyć z akcjonariuszami mniejszościowymi w postaci skupu 5mln akcji po wartości godziwej za bagatela 150 mln złotych (wtedy miałby juz 95% i mogłby opuścić giełde) wydaje aż 5 mld na pseudo pomoc dla Energa I rozwodnienie akcjonariatu I być może też osiągnie te dodatkowy 1% akcji. Jawna niegospodarność 5mld zamiast 150 mln. Pewnie za rok przed wyborami rządowe telewizję ogłoszą to obecne dofinansowanie kolejną aferą związano z Orlenem i Obajtkiem jako wypadajace trupy z szafy że musieli dokapitalizowana Energę aż 5 mld!!!!
Nie jest to problem niegospodarności z dofinansowaniem i wydatkowaniem na papierze 5 mld. Tylko problem nie poszanowania praw mniejszościowych i działania na ich szkodę.
jestem pewien,że jezeli okaże się,że Orlen sprzedał część swoich pp(bo fundusze przychodziły i prosiy by dać im szansę zainwestować w perłę Energę)to już oburzonym emisja dokapitalizujacą cena 18,5 zł przeszkadzać nie będzie,już wszystko będzie w zgodzie ze standardami itd,a Tobie mars napiszę tak,11 mln wolumenu od listopada do teraz to mocne potwierdzenie rynkowości ceny(czy się to nam podoba,czy nie),to wolumen prawie 3 x wiekszy względem ff niż np.na Enei w identycznym okresie
Oczywiście że tak ale aby ktoś z przeciwników zainteresował się tematem i go nagłośnil musi znaleźć dla.siebie korzyść z nagłośnienia tematu. My i nasz problem esteśmy niestety na dalszej pozycji.
dlatego protestuj pepe,krzycz jaka krzywda się dzieje,żądaj, Orlenie sprzedaj swoje PP funduszom,niech i one mają szansę dokapitalizować najlepszą spółkę energetyczną w kraju,najlepiej zagranicznym funduszom,wtedy żaden Sasin+ kolejny raz nie sprzeda Energi za ułamek wartości,nawet po zmianie władzy
Darek... Chociaż spojrzenie na wartości demokratyczne mamy podobne to Ty pie...lisz jak po...cony teraz. Orzeł doprowadził do tego(za Pcimiaka ale i teraz fafika) że jesteśmy skazani na ich łaskę i niełaskę. Jesteś tak zaślepiony że nawet teraz nie widzisz że chcą nas wyleszczyć? Nie każdy ma ochotę na walkę, Wielu jest już w miarę zarobionych i oddaje, cześć musi, a cześć obrotu to przekładanie z kieszeni do kieszeni. Ten obrót zupełnie nie świadczy o rymkowości wyceny. Najlepszym przykładem są ostatnie sesje wszystkie energetyki rosną, a ENG spada w okolice ceny ustalonej przez Orlen. Jeśli uda im się emisja będzie nam bardzo trudno później walczyć w sądzie. Jedyna nadzieją w próbie zablokowania emisji!!!
O jakiej sprzedaży funduszom Ty mówisz? No jakoś nikogo chętnego nie widzę dopóki Orzeł nie da przyzwolenia? Chyba że jakiś spekulacyjny i "dogadamy" który odda akcje przy najbliższej okazji. Fundusze nie muszą czekać na pp. Mogą spokojnie brać teraz w podobnej cenie...kolejki nie widzę!!!