• zobowiązanie Orlenu Autor: ~Dario [185.24.27.*]
    Czy jest uchwała Orlenu zobowiązująca Orlen do objęcia wszystkich deklarowanych przez siebie akcji Energa ?
    Jezeli tak to czy jest mowa czym chcą objąć ?
  • Re: zobowiązanie Orlenu Autor: ~arturrroooo [89.234.255.*]
    Myślicie, że Orzeł przekroczy 95 procent po PP ?
    Szans nie ma, Ci co mają po wezwaniu nadal akcje,(Ci duzi, nie Ci co mają po 500 szt), wezmą udział w emisji, bo za dużo stracą,na finishu, co może później zrobić Orzeł, żeby zdobyć 95 proc?
    Jedynie bardzo mocno podnieść cenę w następnych wezwaniu
  • Re: zobowiązanie Orlenu Autor: ~Dario [104.28.64.*]
    Jeżeli nie ma jednoznacznej uchwaly zobowiązującej Orlen do objęcia wszystkich akcji to wszystko z nimi jest możliwe .
  • Re: zobowiązanie Orlenu Autor: ~Leszczyk [91.207.126.*]
    Orlen sprzeda PP na rynku funduszom poprzez co one obejmą akcje, a te które nie kupią z emisji będą biły się o akcje na rynku giełdowym jak Energa wejdzie do wszystkich indeksów.
  • Re: zobowiązanie Orlenu Autor: ~Dario [104.28.64.*]
    To nie jest odp na moje pytanie odnośnie uchwały a ona ma zasadnicze znaczenie .
  • Re: zobowiązanie Orlenu Autor: ~kurr [188.33.146.*]
    No ja mam ok 500 i mam w nosie czy stracę 1 czy 2 k. Ciekawość mnie zżera co będzie dalej. Jak się pozbędę to skończy się fajna zabawa.
  • Re: zobowiązanie Orlenu Autor: ~ed [46.205.211.*]
    Orlen obejmie akcje ze swoich PP i te nieobjęte przez mniejszościowych. Jest istotne zagrożenie, że przekroczy 95% po emisji. Orlen ma kasę i całą akcję przeprowadzi przed dywidendą ze swoich akcji. Kasę za objęte akcje następnie ściągnie z powrotem do Orlenu poprzez spłatę zadłużenia Energii, zapłatę za wniesione aktywa, ewentualnie resztę w postaci dywidendy z akcji Energi. To jest grube zagranie Fąfary na nosach drobnych akcjonariuszy. Liczy na to, że nie będziemy mieli kasy na objęcie wszystkich akcji ze swoich PP.
[x]
ENERGA 0,64% 18,84 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.