Dopiero wyjście z konsolidacji się zaczęło zasięg to minimum 350 zł a ten sprzedał po 307 zł . Nawet nie ma co zgadywać że to kolejny troll o kolejnym nicku. Nigdy nie miał akcji bo i skąd?
Szanuję twoje zdanie mam akcje które systematycznie dokupuje bo to perspektywiczna spółka lecz 500 zł na debiucie ( przypominam przełom I i II kw) to trochę zbyt optymistycznie. Zakładam okolice 400 zł.
Chłopie jakie optymistyczne? Pamiętam jak ktoś na początku roku pisał i jak dobrze pamiętam byłeś to Ty, że do końca roku to będzie 300 zł. Teraz mamy luty i już jest dużo wyżej xD Ta spółka (zresztą jak i Creotech) przyzwyczaiła, że rośnie wyżej niż wszyscy się spodziewają.
A nie zapominajmy że w tym roku czeka nas wiele wydarzeń, które mogą działać prowzrostowo:
- wejście na GPW - potencjalna umowa z WB Group - potencjalna umowa z ICEYE - Artemis II i IPO SpaceX, które napędzą hype na kosmos - Inne tematy, które mogą wyskoczyć jak ten ostatni klient z USA czy wcześniej z Azji na niemałą kasę.
Nie przeczę tak duży wzrost mnie zaskoczył lecz nie sprzedałem ani jednej akcji a nawet dokupiłem na korektach . Nie mniej jednak prawie 200 zł w miesiąc będzie ciężko zrobić. Jeśli się mylę tym lepiej dla mnie. Jest to bardzo perspektywiczna spółka lecz free float jest tutaj duży i wyciągnąć do 500 zł w miesiąc prawie że niemożliwe. Chętnie zwrócę honor jeśli się to wydarzy.
Zgodzę się, że 200 w miesiąc to bardzo dużo. Natomiast chociaż FF jest spory (okolice 70%), to spora część to są żelazne ręce, które nie puszczą ani jednej akcji przez przynajmniej kilka najbliższych lat, bo doskonale wiedzą jaką perłę mają w portfelu.
re~~xxx - FF to 65%, ale nie to jest najważniejsze, zobacz ile to oznacza akcji, to jest około 1mln sztuk w obrocie i moim zdaniem z tego 70% to bardzo mocne ręce. A to oznacza, że w obrocie jest około 300k sztuk, a to tyle co kot napłakał. Jak tutaj zaczną się prawdziwe kontrakty, w tym z wojskiem to zabraknie akcji. Dalej podtrzymuję swoje zdanie, że na wejście na Parkiet Główny może być 500 PLN, biorąc pod uwagę, że zostało około 30 dni sesyjnch do wejścia, to wychodzi po około +2% na sesję, jest to spokojnie do zrobienia. No ale to jest giełda która uczy pokory. Czas pokarze. Cierpliwości