Update dot. JSW - 26.02.2026: 1. Utrata wartości w segmencie KOKS - 1,19 mld (słownie miliard sto dziewięćdziesiąt milionów) - jest MOC. 2. Czekamy na test utraty wartość aktywów węglowych ?? będzie jazda w dół. 3. Nie masz nadziei na rynkach światowych: ceny koksu, węgla koksowego, rudy żelaza na wieloletnich minimach. 4. Lekkie wzrosty dolarowe od stycznia wynikają z spadku USD w stosunku do innych walut. 5. Patrząc na pkt. 4 nie przekłada się to na wzrost wyników JSW / wzrost CASH FLOW wyrażony w PLN. 6. Do tego spadki wolumenów produkcji / wydobycia co jest dramatem samym w sobie. Spółka utraciła możliwość zwiększania produkcji - zwija działalność. 7. Spodziewana redukcja zatrudnienia ?? OK ale jak dla mnie to spóźnione i jakieś dziwne zatwardzenie po stronie rządu??? 8. GDZIE TE 2,9 MLD ZLOTYCH !!!!!!!!!!!
W zależności od tego jak zachowuje się kurs raz więcej maxow I jego pomiotów raz tuska i jego poplecznikow
Pół na pół czyli całe forum sterowane bo dla mnie to jedna Klicha
Ponieważ postanowiłem przyjrzeć się JSW (z reguły robię to samodzielnie) ale mam pytania do forumowiczów (proszę o profesjonalne odpowiedzi: 1. Czy JSW uzyskało finansowanie 2,9 mld. zł. o jakim mówiono (zarząd, rząd, zz) ????? 2. Czy JSW wypłaciło pensje za luty '2026 ????? 3. 26.03.2026r. sprawozdanie za 2025 - czy jest tu ktoś kto policzył finanse JSW za 2025, 4. Może ktoś ma predykcję wyników na 1Q'2026 a może nawet cały 2026 (F01 - rachunek zysków i strat, bilans, etc.)????
Odpowiedz brzmi - jeszcze nie. Ale skoro jestes profesjonalistą to jestes tu w celu 1-kupno akcji JSW 2-sprzedaz akcji JSW 3-zniechecanie przyszlych akcjonariuszy do zakupu akcji
Odpowiedz brzmi - jeszcze nie. Ale skoro jestes profesjonalistą to jestes tu w celu 1-kupno akcji JSW 2-sprzedaz akcji JSW 3-zniechecanie przyszlych akcjonariuszy do zakupu akcji
Pytania są 4 więc nawet nie wiem na które pytanie odpowiedziałeś. Co do dalszej twojej jakże przenikliwej odpowiedzi - przyglądam się JSW jako analityk i z ciekawości - czy moje analizy są prawidłowe i dlatego prosiłem o informacje.
Więc jeśli chodzi o ciebie to proszę daruj sobie złośliwości i opuść ten wątek.
Jedyne zlosliwosci sa w twoich pytaniach z ilością pytajnika bawi cie to nieznasz odpowiedzi . Przeciez nie otrzymali jeszcze wsparcia finansowego , za luty wezmą pensje, na forum nie znajdziesz predykcje wynikow