Ja wolę zobaczyć wysoki kurs akcji niż liczyć na dywidendę . Jutro może jeszcze nie będzie reakcji rynku na dzisiejsze ESPI ale ogłoszenie dobrych wyników w piątek powinno spowodować od poniedziałku jazdę kursu na północ, pytanie tylko do jakiej wartości. Szczerze mówiąc , liczę niedługo na kurs w okolicy 10 złotych.
Dnia 2026-02-25 o godz. 23:05 sasiad napisał(a): > z tym 10 zł to raczej kolega się mocno rozpędził > 6 zł to będzie dobrze...
Ja nadal uważam że te 10 zł jest realne do lipca tego roku . Weź pod uwagę dobre wyniki za rok poprzedni a I kw tego roku też zapowiada się bardzo dobrze.
To, że przy takich wynikach kurs Wasko otworzy się luką do góry to pewnik. Do ilu dojdzie kurs nie chcę prognozować.
Chciałbym zwrócić uwagę że Wasko od 6 lat regularnie wypłaca dywidendę, a teraz ma wyjątkowo duży budżet na dywidendę.
Gotówka 181 mln !!! bez środków z ugody PLK
Jakby tylko wypłacili 10% gotówki tj 18 mln dywidendy to daje to 20 gr na akcje.
Wasko lubi chomikować cash więc nie spodziewajcie się, że wypłaci 50% gotówki na dywidendę. Do tego kasa potrzebna jest na realizację nowych kontraktów których Wasko podpisało ostatnio dużo
W każdym razie spodziewam dobrej dywidendy zarówno za 2025 r jak i 2026 r (wtedy wpłyną środki z ugody PLK + realizacja nowych kontraktów). Jak będzie dywidenda na poziomie 20 gr w 2 kolejnych latach to będę mega zadowolony. A jak dadzą 10 gr bo środki potrzebne na rozwój to tez to zaakceptuje.