Korekta minimalna jak na te wzrosty bo mimo tego jest dalej popyt - a to dlatego że spodziewamy się w najbliższych tygodniach wielu dobrych informacji - polecam się nie dać nabrać na oddanie tanio. Dołek może błyskawicznie zniknąć. Nie mówię że tak będzie, ale wydaje się to prawdopodobne.
Safe nie jest dla Niewiadowa, minister powiedział, że współpracują z firmami, nad którymi mają 100% kontroli. Prezes oddawał cżęść udziałów w firmie Państwu ale państwo nie chciało. Państwu nie po drodze z NIewiadowem.
Mam papier i trzymam i my tutaj patrzymy na Northrop Grumman, nie na SAFE. w jakiś sposób rządowe pieniądze dotrą do Niewiadowa ale raczej nie przez Safe.
Oczywiscie ze apolka nie przestanie istniec jesli odrzuca, ale dobrze wiemy ze potencjalne odrzucenie SAFE oznacza wodospad na kursie, wiec nieladnie z twojej strony wieszać na hakach niedoswiadczonych graczy.
Nie podpuszczaj. Ja już tu wiele razy pisałem, że według mnie GN nie dostanie SAFE bo im nie po drodze z rządem i o tym otwarcie mówią. Będę zaskoczony jeśli dostaną. Ja byś czytał forum regularnie a nie tylko wchodził żeby przytrollować to byś wiedział co o tym myślę. Nie oznacza to wodospadu wcale bo uważam, że rynek obecnie ma już w cenie brak safe a potencjalne zaskoczenie wiąże się z wodospadem - ale do góry.
Są dwa scenariusze: - SAFE przechodzi, Niewiadów dostaje kasę i lecimy w chmury. - SAFE wetuje Karol, mamy mocną korektę.
* Do czasu wyjaśnienia bujamy góra dół w zależności co kto powie itd.
Pytanie co robić? Ja bym nadstawiał koszyk w korekcie po wecie (najbardziej prawdopodobne). Niewiadów ma plan który krok po kroku realizuje i warto łapać okazje wejścia, długoterminowo tu opłaca się być. Teraz jesteśmy na górce. A co do SAFE jak będzie weto to nie ma takich mocy prawnych aby z SAFE skorzystać bez ustawy, więc nie wiem jaki plan B ma rząd w razie weta, ale rozporządzeniem tego nie załatwią bo trafi do TK i będzie się ciągnąć w nieskończoność.
Pozbywanie sie na tym poziomie akcji moze być bardzo ryzykowne. Dzisiaj moze być jednodniowa korekta i w piatek przebicie 20zł. Kasa z SAFe i tak bedzie
Prezydent zgłosił poprawki w sprawie Safe które uwzględniona i przegłosowano w Senacie. A dzisiaj przeszło w Sejmie. Co prawda dalej ma wątpliwości (czytaj Poncyliusz) ale myśle że weta nie będzie
SAFE nie jest jedynie projektem inwestycyjnym ale również zakupowym.
Sprzętu wojskowego i około wojskowego. Również amunicji na którą w całej Europie jest wielki popyt. Niewiadów specjalizuje się w amunicji. Nakłady inwestycyjne i współprace jakie podejmują (nohrtop grumann i rehinmetall) wskazują że to nie jest gra o kilka złotych tylko o DUŻĄ Kasę. Byłem tutaj w marcu do początku czerwca. Zwrot jak się domyślacie mam około 500%. Potem się uważnie przyglądałem jak się projekt rozwija. Wróciłem ponownie i jestem 2 trakcie drugiej fali która się od poziomu 15 PLN zaczęła.
Nawrocki z dużym prawdopodobieństwem SAFE może podpisać. Przeciwko własnemu elektoratowi grał nie będzie. I wielu miejscom pracy na wschodzie Polski.
Pozdrawiam myślących.