• Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~Ok [185.207.249.*]
    A jednak koniec wojny, to było takie oczywiste
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~Error [46.112.105.*]
    Takie komentarze wieją desperacją dawców kapitału. Oczywiście że będzie pokój, ale kiedy, to nikt nie wie? Cierpliwości.
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~DrVincent [188.146.35.*]
    Aby wojna zakończyła się w Korei potrzeba było 2lat i 157spotkan , więc dużo cierpliwości ,
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~Error [109.125.244.*]
    Ale wojna koreańska się nie zakończyła. Obowiązuje zawieszenie broni od 70 lat.
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~twardy [217.119.76.*]
    Error- widać ewidentnie że chcesz kupić tylko mogłoby być trochę taniej- prawda ?
    Wiesz że to zarąbi...sta spółka.
    Ale nie siej tu fermentu bo jak za bardzo zniechęcisz ludzi to i ty nie zarobisz.
    Następne rozmowy pokojowe już w marcu i niebawem może dojść też do spotkania na najwyższym szczeblu czyli przywódców.
    Poza tym czeka nas niedługo dywidenda a że ładnie płacą to trzeba trzymać.
    Jak masz lepszą spółkę to idź tam i zarabiaj a z Astartą daj sobie spokój i nie wkurzaj ludzi na forum.
    Mam czterocyfrowy pakiet akcji ze średnią później 30 i nie zamierzam dokupować więcej w tym roku. Jestem realistą, a nie marzycielem. Od 4 lat czytam jak naganiacze piszą o końcu wojny.
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~As [31.61.188.*]
    Ja też jestem realistą i posiadam pieciocyfrową liczbę akcji. Planuje zwiększać liczbę akcji Astarty dopóki nie osiągnie wartości księgowej. Od 4 lat ciągle ktoś nagania, że zaraz Ukraina upadnie, że trafią ja atomówką, że będą gigantyczne straty firmy. Od tamtej pory Astarta zarobiła 46zl na akcje i dodatkowo wypłaciła 6,54zl na akcję.
    Ale ja się z tym zgadzam. Spółka jest super i świetnie sobie radzi w warunkach wojny. Nie podobają mi się bezczelne komentarze, że już zaraz koniec wojny. To bezczelne zachowanie naganiaczy, którzy chcą zarobic kilka procent i sprzedać. To nie działa z korzyścią dla poważnych dlugoterminych inwestorów, tylko tfu-spekulantów.
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~As [83.28.246.*]
    Mi się wydaje, że naganiaczy już nie ma. Obrót jest mały. Zostali Ci co czekają na duże zyski.
    Na Astarcie można było w przeszłości bardzo fajne kółka robić. Takie komentarze jak pierwszy w tym wątku są dowodem, że dalej są spekulanci z papierem chętni na kilka procent zysku, ale brakuje im cierpliwości na kolejne sygnały o pokoju, a w zasadzie, to kolejne info o rozmowach przestają robić wrażenie na kimkolwiek.
    Ja uważam, że pokój jest możliwy w każdej chwili. Dlaczego? Po pierwsze, dużo się spotykają i dużo się dzieje, a później bardzo mało informacji trafia do publiki. Ja myślę, że to co widzimy to jest zasłona czegoś, co dzieje się za plecami. Były kiedyś przedstawiane foliarskie treści, że Ukraina jest szykowana pod zamieszkanie narodu Adama i wszystko mi się skleja w całość. Putin nie zajmuje całej Ukrainy tylko bierze to na co się dogadał, gnie puszcza atomówek bo zniszczyłby ziemię, garśćmi chce wziąć jak najwięcej potrzebnych mu ziemi, a oni nie chcą dać za dużo albo bardziej robią dobrą grę pod przyszłe zmiany. Ukraińców wielu uciekło, ba nawet Zelenski podpisał dekret zezwalający na wyjazd młodych bez konieczności poboru (jaki to ma sens?). Wielkie miliardy na odbudowę nowego królestwa i ucieczka z brudnej ziemi. Kasa i przywileje od służących narodów Europy. Najśmieszniejsze jest to jak spotykają się w Szwajcarii na rozmowy pokojowe a to Ukraina zostanie nowa Szwajcaria obsługująca całą Europę a może i świat.
    Ps ogólnie nie wierzę we wszystkie farmazony, ale to wydaje się być prawdą.
    Nie Adama tylko Abrahama. Chodziło o to, żeby uniknąć usunięcia komentarza.
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~twardy [217.119.77.*]
    Error- masz rację to co napisał ,,ok "
    że ,, powrót do 90 już w marcu" może być dla niektórych denerwujące.
    Ja jestem sceptyczny i daję tu kilka miesięcy.
    Ale tak naprawdę to nikt nie wie co oni tam ustalili i nie wszystko idzie do prasy. Różnie może być tym bardziej że Ukraina robi im mocną krzywdę tymi rakietami o dużym zasięgu,, Flamingo".
    Napisałeś że masz czterocyfrowy pakiet ze średnią 30zł i nie myślisz dokupować.
    Ja mam obecnie 14871 szt i jak by mocniej spadło ( na co się nie zanosi) to napewno dokupię.
    I nie kłamię bo już kiedyś wystawiałem na sprzedaż po wysokiej cenie niedowiarkom aby mogli zobaczyć.
    Ja pierwsze akcje kupowałem zaraz po wybuchu wojny ze średnią około 20zł i przyznaję zrobiłem kilka kółek po kilkadziesiąt procent. Od 7 m -cy tego nie robię bo się nie opłaca ponieważ wahania kursu są małe ( kilka procent).
    Po drugie tak naprawdę nie wiemy kiedy pójdzie info o tym że nastąpił przełom w negocjacjach.
    A wtedy można się obudzić z ręką w nocniku.
    Ja sądzę że mamy zarąbistą spółkę i zarobimy w dłuższej perspektywie mega pieniądze.
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~Marcelina [185.55.64.*]
    Twoje posty twardy czesto analizujemy z kolezankami na zajeciach z psychologi klinicznej, tak dla zabawy i nie w kontekscie inwestowania. Z niecierpliwoscia czekam na wiecej, jestes jedyny w swoim rodzaju.
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~twardy [217.119.66.*]
    Marcelina- to na jaką terapię byś mnie skierowała ? Poznawczo- behawioralna czy inna :)
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~As [31.61.186.*]
    W poniedziałek ropa up, dolar up i surowce/towary up. W tym cukier. Także Astarta znów na plus. Prędzej 90 niż 45.
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~DrVincent [37.31.146.*]
    Czym więcej będziesz miał sztuk Twardy tym bardziej będzie porządna u Pań terapia poznawcza ,
    Dobre :) doktorze V.
    Masz poczucie humoru.
    90 będzie, ale po rozejmie.
    Putin powoli pęka, bo kończy mi się kasa na wojnę. Ukraińcy skutecznie walą w sektor naftowy. Wszystko powoli idzie w dobrym kierunku, a Donald postanowił podnieść cenę ropy i zaryzykować blokada cieśniny Ormuz. Będzie to miało zły wpływ na skłonność Putina do ustępstw w negocjacjach.
    Budanow ujawnił że są duże postępy w rozmowach pokojowych i akurat jemu można wierzyć :
    ,,Strona rosyjska zgodziła się zaakceptować gwarancje bezpieczeństwa USA dla Ukrainy - poinformował szef Biura Prezydenta Ukrainy Kyryło Budanow. Podczas ostatniego wywiadu dla United News ujawnił on także, że uzgodniona została kwestia kontroli nad tzw. strefą zdemilitaryzowaną. - W tym obszarze postęp jest maksymalny - zaznaczył, dodając, że najbardziej różniąca wciąż jest sprawa terytoriów."
    Czyli jest postęp w rozmowach a to cieszy.
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~Error [5.173.164.*]
    Budanow jest zwolennikiem pokoju teraz. Jeremak z tylnego siedzenia jest za kontynuacją walk i wywalczeniem lepszej pozycji w negocjacjach. Żełeński chyba nie opowiedział się po żadnej ze stron. Ja stawiam, że tak jak Trump dałtermin, tak do maja na pewno nie będzie podpisanego żadnego dokumentu.
    Szefo znowu na zakupach. Brawo
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~DrVincent [37.31.147.*]
    Zgadlas , kupiłem dzisiaj 350 , idę konsekwentnie na 5 cyfr:)
    Czyli jednak 90 w marcu. Wiadomo
    Lepiej nie , dopiero jestem na półmetku
    Eee tam dokupisz po 90 i poczekasz do 150
    Zakładam wyjście po min 200, a tak będę brał dywidendy , tutaj nikt ma forum się nie zastanawia np ile w tym roku prezes skupi bo w zeszłym to było ponad 3% wszystkich akcji , ile cukrowni w Europie upadnie itd takich różnych pytań mam wiele ,
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~As [31.61.183.*]
    Dokładnie. W dłuższej perspektywie będzie kosmos. A w krótszej? Myślę, że też 100% niedługo.
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~Obserwator [37.109.152.*]
    Na razie słabo to wygląda.
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~Error [5.173.164.*]
    Jakie słabo? Masz szansę dokupić po taniości trochę akcji naszej giełdowej perły!
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~DRVincent [83.16.247.*]
    Masz rację Error taniej lepiej, tutaj dużo koneserów dzisiaj kupuję, jutro dobre info sprzedaję,
    Dopóki szef kupuje - jestem spokojny
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~Skor [46.205.205.*]
    Jestem ciekaw kiedy cena Astarty zacznie rosnąć, po tym jak najpierw ceny nawozów, a teraz także i surowcow rolnych uklepały dno i zaczęły dynamicznie rosnąć
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~Nowy [83.175.177.*]
    A co ma za znaczenie kiedy zakończenie wojny ? Przed wojną kurs był podobny a surowce dużo wyżej. Tu się liczą ceny surowców głównie cukru
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~derdidas [88.156.132.*]
    A nie uważasz, że koniec wojny, to jednak nowe otwarcie dla rzeczywistości, w jakiej znajdzie się Ukraina?
  • Re: Powrót do 90 juz w marcu Autor: ~Obserwator [78.30.78.*]
    Nie widać tego powrotu na 90zl.
[x]
ASTARTA -1,24% 55,90 2026-05-15 14:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.