Dzięki za info.
Myślę, że sentyment dobrze świadczy. Kiedyś z takiego powodu zacząłem tradować na Newagu. W końcu sprzedałem ich akcje z niedużym zyskiem, a potem jego kurs sporo wzrósł. Sporo z moich wyborów inwestycyjnych okazywało się trafionych, tylko że przeniosłem się na GH przed dywidendą.
Mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży. Dobrego dnia.
Jakby przyznali GH odszkodowania za nieprawidłowości w restrukturyzacji, które za obydwa banki mogą wynieść prawie jakieś 2 mld zł, to byłoby albo na kolejne duże inwestycje, chyba że na sowitą dywidendę. Jestem o tym pozytywnej myśli. O reszcie działalności też jestem umiarkowanym optymistą. Pisałem już kiedyś, że kurs GH przy dobrym zarządzaniu ma potencjał na 10 krotny wzrost, a nawet może i więcej.
Chociaż widziałem też takie sytuacje, że spółka się nawet dobrze rozwijała, a jej kurs prawie że stał w miejscu. Muszą się pojawić inwestorzy instytucjonalni, którzy rozkręcą wzrosty, to wtedy i więcej indywidualnych się też zainteresuje. Potencjalnie GH ma szanse na rozwój.
Mam wrazanie ze jestes niedorozwiniety.Najpierw niech sie prezes wypowie co dalej z tą spółką jakie plany na przyszłość i jakie wyniki osiąga bo narazie to tu jest czekanie na niewiadomo na co.
Jest trochę niewiadomych, ale są też komunikaty, artykuły prasowe, na ich podstawie można oceniać i interpretować. Jak prezes uzna to za potrzebne, to też się wypowie. Wolność słowa i opinii to też jest wartość. Byle szanować ją u innych, nie tylko u siebie, to będzie się nam wszystkim żyło lepiej. :)
Nie martw sie Kate Jestem juz niejako na uboczu wiec postrzeganie mam wyrazniejsze Od kilku dni widze ozywienie wiec uwazam ze bedzie dobrze Czego Wam zycze
Biorą się za syndyka za chrzanowskiego i Biereckiego.Coś drgnęło.Przypominam ze gh ma siedzibę na ulicy zwycięskiej.Także patrzę z boku obecnie na to ale za godzinę mogę już ze środka.
Myślę, że sprawy tych dwóch restrukturyzowanych banków z GH i sytuacja w wymiarze sprawiedliwości jest już dojrzała na zdecydowane rozstrzygnięcia i nie będą się już chcieli bawić w ponowne rozpatrzenie. Sprawy wymagają pójścia do przodu. Przynajmniej ja bym tak zrobił. :)
Ty byś tak zrobił, Twoje prawo tak sądzić, ale młyny sądowe nadal powoli mielą, tym bardziej, że ten oszołom politycznie ustawiony dyletant niejaki Żurek nic nie będzie robił,aby w sądach było szybko sprawnie i uczciwie. Ostatnie wzrosty są może pochodną tychże nadziei rozstrzygniec sądowych, ale to są tylko na razie płynne nadzieje. Ja trzymam się tutaj na Getinie nadal wskazań technicznych , że po okresie akumulacji w okolicach 0.56 zeta nastąpiło wybicie, ale pierwszy opór na 0,6 zeta skoretuje dalsze wzrosty
Jak nie będzie praworządnych, sprawnych wyroków sądowych po dobroci, to prędzej wojny wszystko rozstrzygną. Do tego już się politycy od kilku lat szykują, co będzie się odbywać kosztem krwi naiwnych członków ich narodów. Boże ratuj.