• Przeciek? Autor: ~Mroczny [81.95.192.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=kmOJgeBDCHc&t=1449s

Słuchajcie od 24 min
  • Re: Przeciek? Autor: ~Wrrt [88.156.141.*]
    Matko boska to się nie otworzy jutro dostaną kasę dlatego tak rosnie
  • Re: Przeciek? Autor: ~Uuu [46.174.228.*]
    To juz wiecie kto kupuje. Kto mial uprawniony dostep do listy firm do safe. Ile z tych firm jest na giełdzie. Niestety ja juz nie mam złudzen ze ludzi to ruszy. po covidzie jak sie dalismy pozamykac pod grozba kary od q r wa sanepidu. No coz wygląda ze zarobimy w uj. Chociaz tyle.
  • Re: Przeciek? Autor: ~TakaPrawda [31.183.178.*]
    Dnia 2026-02-23 o godz. 23:37 ~Uuu napisał(a):
    > To juz wiecie kto kupuje. Kto mial uprawniony dostep do listy firm do safe. Ile z tych firm jest na giełdzie. Niestety ja juz nie mam złudzen ze ludzi to ruszy. po covidzie jak sie dalismy pozamykac pod grozba kary od q r wa sanepidu. No coz wygląda ze zarobimy w uj. Chociaz tyle.

Ale jednak ponad 10.4 głosów dostali .
  • Re: Przeciek? Autor: nignog [188.146.164.*]
    Mówiłem!!!
  • Re: Przeciek? Autor: nignog [188.146.164.*]
    Mi tu jakieś bzdury o ESPI o minach wmawiali. Mówiłem że chodzi o spekulacje pod SAFE. Jak coś rośnie bez sensu to sensu po prostu nie znasz!
  • Re: Przeciek? Autor: ~Prawda [37.47.240.*]
    Super ,ale Niewiadów nie musi uczestniczyć bo ma swoje kontrakty ,jest niezależnym podmiotem co do safe my zarobimy grosze a nasze i kolejne pokolenia będziemy żyć w biedzie bo już po tej pożyccce nasze państwo będzie miało kryzys finansowy będziemy mieli biedę bo to niejest dana kasa za darmo tylko pożyczka na złych warunkach
  • Re: Przeciek? Autor: nignog [31.0.76.*]
    Należy rozróżnić co jest opłacalne dla państwa polskiego od tego co jest opłacalne dla spółki na której forum się znalazłeś. Jest to ekstremalnie pozytywna informacja w tym drugim kontekście i nie jest to miejsce na dyskusję o tym pierwszym. Czy to trudno zrozumieć?
  • Re: Przeciek? Autor: ~Autor [83.29.142.*]
    Dnia 2026-02-24 o godz. 06:30 nignog napisał(a):
    > Należy rozróżnić co jest opłacalne dla państwa polskiego od tego co jest opłacalne dla spółki na której forum się znalazłeś. Jest to ekstremalnie pozytywna informacja w tym drugim kontekście i nie jest to miejsce na dyskusję o tym pierwszym. Czy to trudno zrozumieć?

Bardzo ciekawe podejście w stylu "après nous, le déluge" typowe dla zgubnego zachłyśnięcia się opcjami menedżerskimi, co w Stanach dzięki Big Pharmie doprowadziło do kryzysu opioidowego.
  • Re: Przeciek? Autor: nignog [31.0.76.*]
    To co napisałem jest bardzo proste do zrozumienia i w sposób oczywisty prawdziwe. Najwidoczniej nie na każdą głowę.
    Dnia 2026-02-24 o godz. 07:32 nignog napisał(a):
    > To co napisałem jest bardzo proste do zrozumienia i w sposób oczywisty prawdziwe. Najwidoczniej nie na każdą głowę.

Nawiązałem w prosty sposób do Twojej wypowiedzi: "Jest to ekstremalnie pozytywna informacja w tym drugim kontekście i nie jest to miejsce na dyskusję o tym pierwszym. Czy to trudno zrozumieć?". Uważając to podejście jak już wcześniej napisałem, zacytuje po polsku: „po nas choćby potop”. I uważam, że TAK jest to miejsce, aby poruszać nawet taki kontekst. Jest to temat powiązany ze spółką, więc proszę się nie dziwić, że tu poruszany. Gdyby ktoś napisał o wpływie mandżurskich przemytników smalcu na kontrakty zbrojeniowe, to wtedy moglibyśmy mówić o braku powiązania.
  • Re: Przeciek? Autor: ~Slawko [82.132.212.*]
    Do ,,Prawda""A wiesz ze PiS w 2022 roku wziął już pożyczkę prawie 10 mld na bodajże 6 procent z (FWSZ) między innymi na czołgi z Korei. Która to pożyczkę już spłacamy i nikt nic nie mówi.
    Dnia 2026-02-24 o godz. 07:40 ~Slawko napisał(a):
    > Do ,,Prawda""A wiesz ze PiS w 2022 roku wziął już pożyczkę prawie 10 mld na bodajże 6 procent z (FWSZ) między innymi na czołgi z Korei. Która to pożyczkę już spłacamy i nikt nic nie mówi.

Czyli twierdzisz, że w polsce to tylko albo Hutu albo Tutsi, a co z tymi co nie czują się ani Hutu ani Tutsi?
  • Re: Przeciek? Autor: ~Zeus [37.30.51.*]
    A kto inny skoro każda nowa partia albo znika albo ma kłopoty finansowe w ciągu max kadencji... Petru Kukiz Hołownia czy Gowin i Ziobro - zostaje PiS i KO innego wyjścia nie ma. A Konfederacja ma problemy bo jej księgowy młody Szczyrk nie dopatrzył terminu zdania rozliczenia z kasy. Tyle w temacie.
    Dnia 2026-02-24 o godz. 08:27 ~Zeus napisał(a):
    > A kto inny skoro każda nowa partia albo znika albo ma kłopoty finansowe w ciągu max kadencji... Petru Kukiz Hołownia czy Gowin i Ziobro - zostaje PiS i KO innego wyjścia nie ma. A Konfederacja ma problemy bo jej księgowy młody Szczyrk nie dopatrzył terminu zdania rozliczenia z kasy. Tyle w temacie.

BRAWO ?
  • Re: Przeciek? Autor: ~Slawko [82.132.212.*]
    Ja tylko uważam ze ta pożyczka (SAFE) jest na duzo lepszych warunkach niż ta o której napisałem .My nie mamy możliwości wziąść innej, lepszej . Niemcy czy Szwecja już tak. np. Obligacje państwowe. Od nas nikt na mniejszy procent takowych obligacji nie kupi
    Dnia 2026-02-24 o godz. 06:28 ~Prawda napisał(a):
    > Super ,ale Niewiadów nie musi uczestniczyć bo ma swoje kontrakty ,jest niezależnym podmiotem co do safe my zarobimy grosze a nasze i kolejne pokolenia będziemy żyć w biedzie bo już po tej pożyccce nasze państwo będzie miało kryzys finansowy będziemy mieli biedę bo to niejest dana kasa za darmo tylko pożyczka na złych warunkach

Co jest większe 6.5 % czy 2.75 % =
  • Re: Przeciek? Autor: ~Romson [31.175.14.*]
    Pis wziął pożyczkę w Koreii i nikogo nie pytał 100mld Eu na6% i sprowadził sprzęt bez uzbrojenia Gierek brał kredyty które ostatnie raty spłacaliśmy do połowy lat 2005 covid otwarty kredyt zadłużeniowy jeszcze nie podsumowany ile tego jest .A ten co planują to albo być albo nie być dla Polski nie weźmiemy za jakiś czas nie będzie nas weźmiemy będzie ciężko ale wcale nie musi będzie więcej pracy więcej podatków byle był mądrze zarządzony
  • Re: Przeciek? Autor: ~PanJan [80.238.106.*]
    Ale bomba!
  • Re: Przeciek? Autor: ~Mroczny [81.95.192.*]
    O kurde. Teraz zauważyłem, że Marek Jakubiak zasiada w komisji obrony narodowej.
    A teraz słyszałem we wiadomościach tvn:

W komisji obrony narodowej Sejmu parlamentarzyści mogą zapoznać się z listą polskich beneficjentów unijnego programu SAFE. Odbywa się to poprzez kancelarię tajną tej sejmowej komisji, która umożliwia wgląd w pełną listę.
    Myślę, że on wcale przypadkiem nic nie walnął. To się ogólnie dobrze wpisuje w kampanię promowania alternatywnych źródeł (bardziej kompetentnych) niż wydumki nepotyczne parti rządzącej. Im bardziej to będzie medialne tym trudniej tym szujom będzie to ukryć.
  • Re: Przeciek? Autor: ~He [84.40.152.*]
    Zobaczcie na odlewnie i dila z pgz na korpusy 155mm w tej samej technologii ADI - cos kombinuja
    „ 23 lutego spółka Odlewnie Polskie S.A. otrzymała zamówienie na wykonanie korpusów pocisków w technologii ADI. Zamawiającym jest podmiot wchodzący w skład Polskiej Grupy Zbrojeniowej, a wartość całego zamówienia ma wynieść dokładnie 28 486 800 złotych brutto. Jego realizacja ma rozpocząć się w następnym miesiącu i potrwa do lipca br.”
  • Re: Przeciek? Autor: ~Mroczny [81.95.192.*]
    Brakuje info o kalibrze pocisków
  • Re: Przeciek? Autor: ~Ehh [46.112.110.*]
    Ale to dotyczy grupy PGZ a nie Niewiadów.
    Czyli konkurencji czyli dotyczy Niewiadowa? :)
  • Re: Przeciek? Autor: ~PanJan [188.146.190.*]
    Nie wiem o co chodzi z tym forum.
    Widzę w nagłówku, że np Mroczny pisał ostatni o 8:16 ale za cholerę tego nie widzę w wątku jak wejdę.
  • Re: Przeciek? Autor: ~Dwoogeee [31.0.59.*]
    Może masz pomroczność :)
    W tej technologii chyba głównie 155, spekuluje że tu też o to chodzi. Konkurencja nie śpi a Niewiadow dalej ciśnie medianie. Właśnie oglądałem krótki wywiad z Lubińskim opublikowany 2 godziny temu na LinkedIn (po debacie)
  • Re: Przeciek? Autor: ~Prażanin [83.175.183.*]
    ja pier... chłopek Kukiza i Pospieszalski.... :-). to jakieś jaja...... dzięki za link - od razu pozbyłem się wszystkich akcji. Jeszcze raz dziękuję za info...
  • Re: Przeciek? Autor: ~MarkioKato [104.28.129.*]
    Gdyby mieli siedzieć w okopach np. znajomi pana Blaszczaka ze znajomymi pana Kosiniaka to się dogadają czy nadal będą politykować ze szkodą że przepadł SAFE.
    Chętnie przyjmę taki kredyt na hipotekę, z umorzeniem jakiejś części wakacjami bajka a zabezpieczenie kursowe, miodzio.
  • Re: Przeciek? Autor: ~Dario [83.26.225.*]
    Kurcze nie wem czy coś będzie z tego safe dla Niewiadowa. Znów jakieś wspolne pismo wystosowali prezesi firm zbrojeniowych popierające program ale Niewiadowa na tej liście nie ma. Chciałbym się mylić ale chyba nic lub niewiele dostali.
    Ja podtrzymuje stanowisko, że im nie po drodze z rządem z jakiegoś powodu więc safe dla nich nie będzie. I nie, że jestem spadziem tylko łączę fakty. Będę za to bardzo miło zaskoczony jak dostaną ale nie zawiedzony jak nie dostaną.
  • Re: Przeciek? Autor: ~WEST [31.183.178.*]
    Dnia 2026-02-26 o godz. 23:27 ~Dario napisał(a):
    > Kurcze nie wem czy coś będzie z tego safe dla Niewiadowa. Znów jakieś wspolne pismo wystosowali prezesi firm zbrojeniowych popierające program ale Niewiadowa na tej liście nie ma. Chciałbym się mylić ale chyba nic lub niewiele dostali.

Czytałem popierającego Posla z PiS Niewiadów młody i wygadany gość .
    Ale ten Jakóbik to już uważam że jest niepotrzebny , bo to wg. mnie nas jest mąciciel ,na morzu sztorm a ten
    jeszcze kijem wodę miesza żeby było gorzej .
[x]
NIEWIADOW 0,71% 17,10 2026-04-02 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.