• Arkusz zleceń Autor: ~Nowicjusz [84.40.222.*]
    Przeglądam arkusz zleceń dla GNS i w ofertach sprzedaży widzę 54 sztuki po 1000 (tysiąc) , 6000 szt po 99-132 zł, 44 tysiące szt. po 50 zł. To dla tych co się pomylą i klikną PKC przy zakupie ? Bo nie kumam. Będę wdzięczny za ew. wyjaśnienia od bardziej doświadczonych kolegów.
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~PanJan [80.238.106.*]
    Nie pomylą, ktoś może np chcieć kupić w tej cenie i system Cię z taką osobą „sparuje” czyli Twoje akcje sprzeda tej osobie. Jak ktos kupuje po PKC to leci od obecnej ceny w górę aż (jak to mawiał Siara Siarzewski) do wyczerpania zasobów w postaci ilości akcji którą chciałeś kupić.
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~Grzegorz [37.30.4.*]
    Te 44 tys szt po 50 to już jest ustawione na pazdziernik bo wtedy będzie akcje w tej cenie
    Chyba zmienie na 100 :)
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~Grzegorz [37.30.4.*]
    Jasiu spokojnie. 100 to możecie przyszłym roku ...
    Nie spieszy mi się nigdzie, od maja zbierałem to jeszcze rok pożyję o misce ryżu i ziemniakach ze śmietaną :D
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~AduraM [31.183.168.*]
    Dnia 2026-02-22 o godz. 18:47 ~PanJan napisał(a):
    > Nie spieszy mi się nigdzie, od maja zbierałem to jeszcze rok pożyję o misce ryżu i ziemniakach ze śmietaną :D

Jeżeli mowa o pyrach i śmietanie , to mus być do kompletu śledź z cebulą.
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~Nowicjusz [84.40.222.*]
    IA mówi o blokadzie akcji przed wynajęciem na short selling lub o faktycznej pomyłce (niby pomyłce) - Fat finger :-). Historia fat finger fajna jest.
    Short bardziej dotyczy rynku US chociaż w PL chyba też można go grać, nie wiem czy na NewConnect. Akcje wystawione na sprzedaż nie mogą być pożyczone celem sprzedania natychmiast i odkupione po spadku. Na Twoim miejscu bym się shortem nie przejmował.
[x]
NIEWIADOW 0,71% 17,10 2026-04-02 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.