• Przetarg na dzierżawę Autor: ~Max [176.221.123.*]
    Zarząd Portow 12 stycznia ogłosił przetarg na 15.5 h terenów graniczących z nabrzeżem górników. Nabrzeze obsluguje Otlog. 2 marca będzie rozstrzygnięcie przetargu. Okaże się czy Otlogistics stanie do przetargu i jakie ambicje ma Ddrail z Jarosławem Strnadem na czele.
  • Re: Przetarg na dzierżawę Autor: ~Max [176.221.123.*]
    Wyczytałem że podobno orlen interesuje się tym terenem. Jak tak będzie to raczej nie wygraja
  • Re: Przetarg na dzierżawę Autor: ~M78 [195.160.174.*]
    Z tego co obserwuję spółkę... to raczej nawet nie zamierzają startować w tym przetargu... ogólnie cięcie kosztów w Świnoujściu i zmniejszenie terenu dzierżawionego od miasta... ogólnie sytuacja dość niejasna... z jednej strony całkiem dobre info z innej wygląda że są problemy ( zastawy akcji, zaległe podatki itd... ) pozostaje obserwować rozwój wydarzeń...
    Mi się wydaje że proces przejecia idzie w tak ekspresowym tempie właśnie po to żeby zdążyć wziasc udział w tym przetargu. Oni muszą go wygrać żeby mogli się rozwijać. Sami bez nowego inwestora pewnie by nie startowali. Zastawili akcje na większą kwotę niż tylko zapłata za dzierżawę z góry. Zarząd portow teraz wie że może im zaufać bo ddrail wyłoży pieniądze na nową dzierżawę. 15.5h za 5zl za metr miesięcznie wychodzi jakieś 9mln rocznie. Przetarg może wygrać ten kto zagwarantuje pewna ilość ładunków i wyłoży pieniądze na modernizację. Takie warunki na moje oko może spełnić tylko ddrail i Jarosław Strnad. Jest jeszcze CSG które rozwija się coraz prężniej. Muszą mieć miejsce na składowanie stali czy nawet gotowych pojazdów bojowych przed wysyłką dalej statkami. Jak to wypali i uda się wygrać przetarg na te tereny to będzie szal i odcinka na akcjach
    Wadium na udzial w przetargu wynosi 800 tys zł. Mają nadwyzke pożyczonych pieniędzy od ddrail pewnie na koszty udziału w przetargu.
    M78 trzymałem akcje jak taniały i zachwalałeś spolke a teraz jak mają szansę wyjść na prosta to spasowałeś.
    Spasowałem gdyż coś mi nie pasuje... duży wolumen a cena nie rośnie... a to oznacza że ktoś "wychodzi" po cenie jaka jest... a to oznacza że będzie dużo gorzej... zanim będzie lepiej o ile będzie lepiej... Wejście dużego i bogatego inwestora także nie musi być dobre dla mniejszych... niski FF może doprowadzić do zjechania kursu na dno i próbie zdjęcia spółki z giełdy... Im ktoś bogatszy tym bardziej chciwy... dla tego odpuściłem i pewnie długo nie wejdę... postoję , popatrzę, poczekam na rozwój sytuacji... Mimo wszystko GPW się na OTS nie kończy... w tej chwili dalszy los nieprzewidywalny...
    Prześledź historie przejętych spółek przez Jarosława Strnada. Wybiera takie jak Otlog. Takie z duzym potencjałem i w trudnej sytuacji finansowej. Nikt nie każe kupować akcji. Każdy podejmuje własne decyzje
    Dokładnie tak jak mówisz... wolę stracić okazję niż kasę... być może zbyt długo broniłem spółki... niekoniecznie miało to fundamentalne podejście... nie ważne na czym ważne by zarabiać nie tracić... a jak wiesz... zapakowałem coś innego z NC i tam widzę zupełnie inny potencjał... i w sumie mniejsze ryzyko...
    No i jesteś już na plusie?
    No nie... inwestycja raczej na rok... dwa... cały czas buduje pozycję... jak chcesz coś na "szybko" to bitkoin się "przecenił" ;D
    Po co tyle czekać. Tu od 2 marca po 12:00 zacznie się. Żebyś tylko zdazyl coś zapakować.
  • Re: Przetarg na dzierżawę Autor: ~M78 [195.160.175.*]
    Nie zdążę już... ten pociąg odjedzie beze mnie... nie wnikając w którą stronę... ;)
  • Re: Przetarg na dzierżawę Autor: ~Ppp [217.96.247.*]
    Jest jak kupował po 40 zł super spółkę ot logistyk.
    Może się jeszcze okazać że ta spółka pokaże cos dobrego. Ja na to liczę że za rok lub dwa będziemy w innym miejscu. Nie kryje że spora na to postawilem. M78 odrobi na NC
  • Re: Przetarg na dzierżawę Autor: ~M78 [93.159.59.*]
    Ja na NC postawiłem blisko 160k... w 1 spółkę... jeśli mam rację...=> wcześniejsza emerytura... ;D tyle że tam w stosunku rocznym... są wyniki finansowe na plus z tendencją wzrostową choć nieregularną... czas pokaże ;D uważam że takie "pociągi" mogą się podstawić raz w życiu... i grzechem jest nie wsiąść widząc mega niedowartościowanie... Tutaj... życzę jak najlepiej... niech się spółka rozwija , zarabia, nowy właściciel pozwoli akcjonariuszom zarabiać godnie... Pozdrawiam M78.
  • Re: Przetarg na dzierżawę Autor: ~Ppp [217.96.247.*]
    To musiałeś sporo być w plecy jak od 40 zł w dół cały czas dobierałem.
  • Re: Przetarg na dzierżawę Autor: ~Grand [109.243.236.*]
    Widzisz co się z kursem dzieje. Kupisz 1000 akcji to kies rośnie 1 zł. Ciężko kupić akcje
    Mały wolumen bo wszyscy czekaja na jakieś mega info. Jak się pojawi to skokowo urosnie. Jest na 14.5 i 14.7 dwa batony do kupienia. 7 tys i 6.5 tys akcji. Ja już nie mam za co kupić.
  • Re: Przetarg na dzierżawę Autor: ~desideratum [188.146.18.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=oxSwWc3v1DU&list=RDoxSwWc3v1DU&index=1     i rozwiniecie  : https://suno.com/playlist/8315f8ee-c01b-46dc-bbcc-ae8002c1eca9
[x]
OTLOG -1,95% 13,04 2026-04-29 16:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.